reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
reklama

Epic nabízí zdarma hru Warhammer 40,000: Gladius - Relics of War

17.3.2023, Karel Polívka, aktualita
Epic nabízí zdarma hru Warhammer 40,000: Gladius - Relics of War
Epic Games Store teď nabízí zdarma tahovou 4X strategii Warhammer 40,000: Gladius - Relics of War od vývojářů Proxy Studios, která svým zpracováním připomíná Civilizaci, ale je mnohem více zaměřená na boj. Nabídka skončí ve čtvrtek 23. 3. v 17:00.
Hra vyšla už 12. července 2018 coby první tahová 4X strategie odehrávající se ve světě Warhammeru 40,000. Pokud nevíte, co si představit pod označením 4X strategie, jde o "eXplore, eXpand, eXploit, eXterminate", tedy že základní koncept hry bude založený na počátečním průzkumu (eXplore), pak na rozšíření svého dosahu/vlivu (eXpand), následovně využitím/vytěžením všeho možného (eXploit) a s konečnou fází v podobě zničení nepřátel (eXterminate). Typickým příkladem těchto her je velmi dobře známá herní série Civilizace.
 
Pokud Vám třeba svět Warhammeru 40,000 nic moc neříká, ale baví Vás tahové strategie, kde je velký důraz na akci, je velká šance, že by Vás mohl Gladius - Relics of War zaujmout, protože v této hře jde primárně o vedení boje. V základní verzi hry (která je zdarma) jsou k dispozici 4 frakce, za které můžete hrát: Orks, Necrons, Space Marines, Astra Militarum. Pokud by Vás hra ale bavila a chtěli byste si rozšířit svůj herní zážitek, můžete si v placených DLC mimo jiné přikoupit 5 dalších frakcí: Adeptus Mechanicus, Chaos Space Marines, Craftworld Aeldari, T'au, Tyranids.
 


Nabídka zdarma v Epic Games Store skončí ve čtvrtek 23. 3. v 17:00, ale pro úplnost je třeba dodat, že pokud Vás hra zaujala, ještě ji nemáte a nechcete tříštit svou knihovnu na Steamu, je tam momentálně právě až do 23. 3. ve speciální akci s 90% slevou jen za 3,39 EUR.