Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
3.7.2019, Jan Vítek, aktualita
Společnost Epic Games nehodlá ustoupit od exkluzivního nabízení her ve svém obchodu. Na druhou stranu se ale snaží si hráče moc nepopudit a do toho spadá i nabídka peněz zpět. Jakých případů se nyní týká? 
batmaster (699) | 3.7.201922:04
Vznik Shenmue III odstartovalo komunitní financování na Kickstarteru. Co se PC verze týče, hráči tehdy projekt podpořili s tím, že získají klíč na Steam. Jenže to už tak úplně neplatí, protože nedávno si zaplatil časovou exkluzivitu Epic. To znamená, že klíč na Steam by přispěvatelé ­(backeři­) obdrželi až rok po vydání.

Oprávněnou nevoli vzbudila také informace, že disková PC verze obsahuje pouze instalátor Epic storu a nikoliv herní data.

Zdroj: https:­/­/www.idnes.cz­/hry­/novinky­/epic­-zaplati­-vsechny­-refundace­-spojene­-s­-presunutim­-shenmue­-iii­-na­-epic­-store.A190703_115802_bw­-novinky_oz

Pokud někdo podpoří projekt s tím, že dostane hru na Steamu a pak na něj vývojář hodí s prominutím bobek, tak co se mě týče bylo by to naposled, co jsem vývojáře podpořil. Člověk tak nějak doufá, že když pomohl vývojářům projekt rozjet, tak se mu za to odvděčí. Ano Epic spojuje herní komunitu a uzdravuje svět PC.
Odpovědět6  0
Akuh (1106) | 3.7.201922:15
Problém je že tohle podrívá celou důvěru v kickstarter a aplikace na něm. Co vím tak hodně linuxáků se spálilo u her u kterých byl slibován linux build ­(já u KC:D za což epic nemůže, no peníze nabízeli zpátky, nevyužil jsem vědomě­), a teď linuxáci jsou zdrženliví u podpory her na kickstarteru bez ohledu na to že jde o jiné tvůrce. Ti co se spálí s epicem na tom můžou být podobně.
Odpovědět4  0
Andir (749) | 3.7.201913:46
Kdyby se někdy steam choval taky tak, je smutné jak steam na všechny a všechno kašle ale lidi jako tupé ovce to brání :­-/
Odpovědět2  10
batmaster (699) | 3.7.201914:09
Ovce si tady tak akorát ty. Kdyby se Steam choval taky tak, tak už dneska dávno neexistuje. Nebo si myslíš, že se takhle chová řádný hospodář?
Steam na rozdíl od Epicu svůj obchod a hlavně jeho doprovodné služby ­(o kterých si může Epic nechat zdát­) financuje z poskytování platformy pro prodej her.
Kdyby Epic nerval do ovcí ­"koblížky­" horem spodem, nevyrovnával ztráty studií, které přišli o obrovské částky díky ­"exkluzivitě­" a neuplácel všechny dokola různě absurdními akcemi ­(jako je například tahle­), tak po něm neštěkne ani pes. Kdyby nedisponovali financemi z jiné činnosti, tak budou počítat každou korunu. Takhle nevytváří moc zdravé konkurenční prostředí. Každá ­"dotace­" trh jen pokřivuje.
Odpovědět9  1
Andir (749) | 3.7.201914:18
ty máš řádný problém :D steam do něčeho investuje ten byl dobrej :D jen žere nehorázné prachy a nedělá nic :D sere totálně na všechno :D prej přišlí o částky spíše na tom řádně vydělali něco si o tom zjisti ovce. ty nemáš vůbec ponění o ekonomice co? :D prej dotace :D jak myslíš že vznikl steam :D zjisti si o tom něco než tu budeš takhle bečet jak blb. za chvíli naopak po steamu neštěkne pes, dělají pro lidi naprosté hovno už léte jediné co umí je hrabat si prachy a do ničeho neinvestují tak upadnou a budou mít jen thrash hry co si budou u tebe těžit :P a třeba se můžeš po* radši si dodělej vzdělání.
Odpovědět2  13
batmaster (699) | 3.7.201914:33
Ano tvoje odpověď mluví za vše. Inteligentní ekonom.
Měl by si státu vrátit peníze alespoň za tu základní školu co máš možná dodělanou.
Odpovědět7  2
Andir (749) | 3.7.201914:36
a nejsou argumenty :D to jsem čekal :D to víš každej nemůže být tupej jako ty ;­) hochu až někdy dokážeš alespon polovinu toho co já dej vědět :D ale to se nestane tak se nenamáhej :D protože vždy budeš nula a tupá ovce :D budeš jeden o okamurovců co ? :D tam bys seděl dokonale
Odpovědět1  12
wrah666 (6205) | 3.7.201916:08
Víš chlapče, někteří z nás nejsou malí uřvaní haranti a vznik steamu pamatují. Včetně toho, jak byl obrovsky velkorysý a jak najednou dával vývojářům MNOHEM VÍC, než co dostali za distribuci papírových krabic s cdčky.
Odpovědět7  0
Akuh (1106) | 3.7.201922:51
Až nás informuješ aspoň o polovině toho co jsi dokázal a to důvěryhodným způsobem, pak tvůj výkřik do tmy bude dávat smysl. Aktuálně víme že psát umíš, takže první stupeň základky jsi asi dokončit dokázal, ale víc nic.
Odpovědět1  0
novotny999 (5) | 3.7.201914:45
Steam co vím investuje do VR platforem, do technologií a v obchodě dělá akce a dodatečné služby, ať už recenze, ať už hodnocení, diskuze ­(které mimochodem museli využívat Epičáci k tomu, když sami měli na jejich platformě se hrou problémy­), steam overlay a další. Jako nejsem z těch co by chtěli bránit steam tak zarputile, přeci jen konkurence je dobrá, ale jen zdravá konkurence. Epic žádnou zdravou konkurenci nevytváří, jeho obchod je minimální, nenabízí nic víc než jen koupi her ­(a i to v minulosti nefungovalo správně­), uplácí vývojáře a influencery, kdežto zákazníci nemají nic navíc, jen příslib toho že hry prý mohou zlevnit když epic dává vývojářům větší část koláče ­(ale hry stejně stojí to samé­), navíc to vyjádření že se to s shenmue, kdy bylo vyjádření že bude dostupné i na steamu a najednou je to jen další exkluzivita nebude opakovat? To stejné bylo u metra kdy využili reklamu steamu jen aby si něco dokázali. Tohle vážně není zdravá konkurence a nevěřím tomu že ani steam ani epic něco v budoucnu na svém chování změní, vždyť epic se chová jak terorista a steam asi má politiku teroristům neustupovat. A proč by taky měl, steam prostě funguje, což epic nemůže vždy zaručit. Já jen doufám že epic brzy skončí a místo něj nastoupí někdo, kdo hráčům, tedy těm co budou na této platformě utrácet svoje peníze a tím i pomáhat v jejím rozvoji nabídne cukrovou ratolest a ne jen bič bez možnosti výběru.
Odpovědět6  0
Andir (749) | 3.7.201914:52
naučit se psát by to chtělo ale nevadí, do vr které stojí za prd to je hezké :D jinak to že lidi neumí používat jiný forum než steam je jejich věc ;­) možností je více než dost takže irelevantní, v obchodě nenabízí víc než prodej her :D obchod a prodej :D hm co by měli nabízet to je vždy logika :D epic nakopává steamu zadek více než dost takže dost dobrá a zdravá konkurence ;­) škoda že to není pravda že hry stojí stejně ale nevadí ;­) pak že nejsi zarputilí steam obhájce ale zatím tu vidím mindless obhajobu a kraviny :­) to co píšeš jsou takové hovadiny až to bolí já teda doufám že steam brzy skončí a nastoupí místo něj někdo normální, steam už ukázal jak na lidi sere a někdo takovej zde nemá co dělat, epic funguje lépe než steam nemluvě o přehlednosti tam steam je někde v odpadkovém koši ;­)
Odpovědět0  10
novotny999 (5) | 3.7.201914:58
Myslel jsem, že jste normální myslící bytost, omlouvám se že jsem se spletl, očividně jste jen další nemyslící internetový trotl, který má jen ­"svoji­" pravdu a nepřesvědčí ho o hlouposti ani vlastní vysvědčení. V životě Vám tedy budu přát jen dobré tak jak se sluší a patří a nadále nebudu tuto diskuzi prodlužovat. Nemám dost času na to abych veškeré hlupáky přiváděl k rozumu a tímto se s Vámi loučím abych nemarnil čas ani Váš, ani můj. Snad se již nikde nepotkáme.
Odpovědět6  1
Andir (749) | 3.7.201915:01
vtipné jak každej steam fan boy když mu dojdou argumenty a všechny jeho argumenty jsou vyvrácený tak začne hatovat a uteče :D co to asi znamená :D doufám že už takového blba nepotkám i když ono jich tady je dost :D a steam má dost podobných dutých oveček :D bež si radši na pracák at už makáš
Odpovědět0  13
Duncan66 (205) | 4.7.20192:38
Je ubohe a smutne, ze v te tune tveho textu jsou jen urazky a dehonestave vseho a vsech krome tveho milovaneho Epicu. Zatim jsi neuvedl jediny skutecny argument.
A v neposledni rade jde o to, ze kdyz Steam nabizi v ramci vlastni platformy forum, mody a moderske moznosti, navody atd., tak je to proste pridana hodnota a je plus, ze clovek nemusi chodit na milion dalsich webu, ale ma vse v ramci jedne aplikace a napr. instalace modu funguje jednim klikem a navic mam prehledne zobrazeno, zda prislusny mod jiz mam ci nemam nainstalovany atp.
Takze placat nesmysly, ze Steam nic nenabizi muze jenom primitiv a ubohy lhar.
Odpovědět2  0
Akuh (1106) | 3.7.201918:44
Vaše hloupost je do nebe volající.
Investice: Valve investuje do řady projektů ze kterých profitují všechny obchody už jen z toho důvodu, že často jsou open source. Valve reálně inovuje a dává peníze do obecného R&D, což epic pokud vím moc nedělá.
Takže si to shrňme čemu věnuje valve buď své vývojáře a nebo přímo peníze, či nějaké vývojáře platí ­(nekompletní seznam, jen co mě tak napadá z hlavy­):
Obecné: OpenVR, Vulkan SDK, GameNetworkingSockets, SteamAudio
Linux, nepřímo některé i android: DXVK, Proton, Open source drivery grafiky, SteamOS, KWin
Odpovědět6  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.