Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Epson získal tři ocenění od TIPA

23.4.2009, Jan Vítek, aktualita
Epson získal tři ocenění od TIPA
Společnost Epson se pochlubila, že získala hned tři ocenění od asociace TIPA (Technical Image Press Association), a to v oblasti fotografie a zobrazování. Konkrétně si ocenění odnesla tiskárna Epson Stylus Photo PX800FW, jež získala cenu...
Společnost Epson se pochlubila, že získala hned tři ocenění od asociace TIPA (Technical Image Press Association), a to v oblasti fotografie a zobrazování. Konkrétně si ocenění odnesla tiskárna Epson Stylus Photo PX800FW, jež získala cenu „Nejlepší multifunkční fototiskárna roku 2009“.



Epson Stylus Pro GS6000 je dle TIPA zase „Nejlepší velkoformátová tiskárna roku 2009 a nakonec to je projektor Epson EH-TW5000 - „Nejlepší profesionální fotoprojektor roku 2009“.

TIPA přitom sdružuje 29 časopisů z 13 zemí, které se zabývají fotografií a obrazovým tiskem. Každým rokem pak redaktoři hlasují o produktech, jež byly uvedeny v Evropě a posuzují inovace, průlomové technologie, vzhled, ergonomii, jednoduchost obsluhy i poměr ceny s výkonem.

A abychom si něco řekli o oceněných produktech, pak Epson Stylus Photo PX800FW je multifunkce tisknoucí na formát A4, disponuje faxem, automatickým podavačem a také rozhraním Wi-Fi. Epson Stylus Pro GS6000 má osmibarevnou sadu inkoustů, nabízí tisk o šířce až 64 palců pro interiéry i exteriéry, umí tisknout i na vinyl a dosahuje rozlišení 1 440 x 1 440 dpi a rychlosti až 25 m2/h. A nakonec Epson EH-TW5000 je projektor s kontrastním poměrem až 75 000:1, rozlišením 1080p a panely D7 C²Fine, jež právě umožňují dosažení takového kontrastu společně s technologí DeepBlack.

Zdroj: TZ Epson