Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Ergonomická klávesnice společnosti Microsoft

7.9.2005, Marek Štelčík, aktualita
Ergonomická klávesnice společnosti Microsoft
Microsoft má za sebou dvacetiletou historii v doručování hardware produktů. Již v roce 1994 se svou první ergonomickou klávesnicí Natural Keyboard a specielně rozvrženými klávesami dosáhl značné obliby u zákazníků. Microsoft postupně výrobky...
Microsoft má za sebou dvacetiletou historii v doručování hardware produktů. Již v roce 1994 se svou první ergonomickou klávesnicí Natural Keyboard a specielně rozvrženými klávesami dosáhl značné obliby u zákazníků. Microsoft postupně výrobky zlepšoval a dnes patří mezi významné dodavatele hardwaru. Nyní ukazuje druhý konec pomyslného historického vývoje a představuje klávesnici Natural Ergonomic Keyboard 4000. Tato klávesnice nabízí pohodlnější psaní a práci na PC díky zahnutí a s tím související bližší poloze jednotlivých kláves. Pohodlnější a línější uživatelé tak nemusí při psaní přesouvat prsty mezi jednotlivými klávesami na takovou vzdálenost.




Díky podložce a sedmistupňovému sklonu navíc tolik netrpí Vaše zápěstí. Klávesy jsou osazeny do čtrnáctistupňového oblouku. Multimediální klávesnice nabízí spoustu kláves se specielními funkcemi a možností je přeprogramovat dle svých potřeb. Specielní pohybovací část uprostřed klávesnice nám částečně nahradí myš a pokud budeme chtít udělat jednoduchý pohyb nemusíme sundávat ruce z klávesnice na myš. Klávesnice Natural Ergonomic Keyboard 4000 má údajně stát 1600Kč ($64.95) a dostupná bude na přelomu září/ říjen. Cena není potvrzena, některé zdroje hovoří o ceně nižší.

Zdroje: www.microsoft.com, www.theinquirer.net, www.anandtech.com, www.everythingusb.com