Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ESPRIMO: nová série notebooků společnosti Fujitsu

24.9.2007, Marek Štelčík, aktualita
ESPRIMO: nová série notebooků společnosti Fujitsu
představuje novou sérii notebooků. ESPRIMO Mobile je pak její název a jedná se o novou sérii notebooků určenou především pro profesionály vyžadující mobilitu. Dostupné budou čtyři modely ESPRIMO Mobile V, ESPRIMO Mobile U, ESPRIMO Mobile...
představuje novou sérii notebooků. ESPRIMO Mobile je pak její název a jedná se o novou sérii notebooků určenou především pro profesionály vyžadující mobilitu. Dostupné budou čtyři modely ESPRIMO Mobile V, ESPRIMO Mobile U, ESPRIMO Mobile M a ESPRIMO Mobile D. Má se jednat o plnohodnotnou náhradu také za notebooky LIFEBOOK společnosti Fujitsu. Série jsou již dostupné v Evropě a například prvně zmíněná série ESPRIMO Mobile V nabídne širokoúhlý 15,4“ displej. Model ESPRIMO Mobile U9200 pak například zaujme lehkou přenositelností. Hmotnost je 1,8 kg a velikost displeje 12,1“, což má vyhovovat například cestujícím podnikatelům.



ESPRIMO Mobile M9400 pro změnu nabídne 14,1“ displej a celková hmotnost notebooku nepřekročí 2,2 kg. Díky vestavěnému UMTS/HSDPA pak mohou majitelé zůstat ve spojení se svými kolegy, obchodními partnery a zákazníky. Notebook je založen na Centrino Duo technologii. ESPRIMO Mobile D9500 má opět 15,4“ displej (WXGA+) a hmotnost 2,5kg. I zde je obsaženo UMTS dodávající svobodu práce kdekoliv je potřeba a konkrétně je notebook poháněn procesorem Core 2 Duo T7250. Pevný disk v základu nabídne kapacitu 120GB a nechybí ani Bluetooth 2.0 s EDR. Grafické operace obstarává v základu Intel GMA X3100. Cena série ESPRIMO Mobile V pak začne zhruba na 770 dolarech.

Zdroj: Laptoplogic