Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
11.6.2020, Milan Šurkala, aktualita
Zástupci EU, mezi nimiž je i Věra Jourová, se nechali slyšet, že by sociální sítě a technologičtí giganti měli podávat pravidelné zprávy o tom, jak bojují proti fake news. Ty dle nich mohou ohrožovat nejen zdraví obyvatelstva.
CooliPi (378) | 15.6.202023:31
Vazeni, nekdy kolem zavedeni noseni rousek v CR jsem presvedcoval jisteho redaktora nejmenovaneho e­-zinu, ze noseni rousek neni nejaky fake koncept. Take jsem mu psal prispevek o vetrani jako nejlevnejsim a nejucinnejsim zpusobu boje s infekci SARS2. V te dobe WHO nedoporucovala nosit rousky ­- a z jedne zminky na twitteru od americkeho surgeon generala vyplyvalo, ze to bylo politicke rozhodnuti, ktere melo zabranit skoupeni rousek obyvatelstvem. Jenze tato fake news zustava lidem v hlavach, takze jim to trvalo asi 1­/4 roku, nez vydali prohlaseni ­(WHO ­- svetova zdravotnicka organizace­) ze by se rousky mely nosit a jsou prinosne.

Jak tedy mame poznat ­(nedejboze cenzori Googlu atd­) co je pravda a co vymysl? Kdyz organizace, ktere by mely byt etalonem a podavat nejlepsi informace takhle zamerne lzou a jdou politicky na ruku zajmum urcitych statu ­(ktere je financuji ­- drzi v sachu­) ?

Mozna se to uz ted nepouziva ale my co jsme zazili ten ­"realny socialismus­" ktery mel vyustit v raj na zemi ­(komunismus ­- no totalni p1covina, nikdy by to nefungovalo­) tak jsme pouzivali mozek na odhaleni lzi. Tehdy to bylo jednoduche ­- lhali nam porad. Muzu rict, ze trva dost dlouho, nez si clovek udela obrazek o nejake problematice a dokaze rozhodovat, co je lez a co ne v dnesnim svete. Kdo neodhalil ze mu nekdo lze, tak je jeste naivni. Kdo si prosel fazi hledani pravdy v mori lzi, tak si tim zbystril svoje kriticke mysleni.

Pro inlustraci, delal jsem si resersi zprav o infekci SARS2 abych se zorientoval.

Cetl jsem ze mezi fake news ohledne viru SARS2 nekteri ti internetovi giganti zaradili zpravy o vitaminu C a D jako potencialnim leku ­- ale zrovna tohle ­- po delsim studiu zprav a studii ­- bych doporucil, protoze vitamin C zvysuje imunitu a vitamin D je hormon, ktery v tele hraje roli na vice mistech, jeho deficit ma za nasledek mensi schopnost nicit zhoubne bujeni v tele, mensi schopnost nicit patogeny, krivice u deti atd. Cernosi maji asi 4x mensi produkci vitaminu D v kuzi a maji ­(asi 2­-3* ?­) vetsi umrtnost na COVID­-19. Obezni lide maji 2­-3x mensi produkci vitaminu D. Obe skupiny by tedy potrebovaly delsi pobyt na slunicku aby jejich telo vytvarelo vice vitaminu D. Starsi lide maji take snizenou produkci, az o 75%. Vsechny tyto skupiny jsou rizikove a maji snizenou produkci vitaminu D, vyssi umrtnost na COVID­-19. No a kdyz pak sedi odma na zadku a nemaji se kde opalovat, tak jejich hladina vitaminu D klesa.

Hledal jsem i dalsi levne zpusoby, jak snizit riziko nakazy SARS2­-em. No a vyslo mi, ze nejlevnejsi a nejucinnejsi je vetrani. Videli jste nekdo kdo sledujete nasi vladu, ze by doporucovala vetrani? Nebo WHO? Ja posledni dobou nesleduji, takze me doplnte jestli uz je to ­"napadlo­". Pritom existuji krasna videa treba od NHK ­"Fighting a pandemic­" kde je to krasne zdokumentovano, jak se siri mikrokapenky v uzavrenem prostoru do doby, nez se vyvetra pruvanem. mikropakepnky maji prumer mensi nez 5um a vznikaji pri mluveni, zpivani a take vysychanim vetsich kapenek ve vzduchu.

Kdyz uz by mel byt nekdo hlasen, tak Donald s temi jeho nesmysly jako lit si savo do zil, palit se UV­-C zarenim apod. Jenze to by byl na hlaseni v EU kazdodenne.
A zaroven by mel byt podporovan vyzkum ­(i treba amateru­) kteri pisi zpravy z bojiste a toci videa, ne aby je Goole demonetizoval, protoze nedokazi rozhodnout, jestli je to pravda nebo ne. Nebo maji proste prikazy demonetizovat alternativni scenu.

Proc jsem se rozepsal o svych postrezich ohledne nakazy ­(je tech postrehu vic, ale tyto jseu nejdulezitejsi­) ­- protoze to tim zaclo. Zaroven chci dokumentovat na par pripadech zprav, ze je velmi osidne neco zavrhnout jako fake a naopak nebezpecne bez reserse verit zpravam ­"duveryhodnych­" instituci.

Lzou proste vsichni kdo jsou na neci vyplatni pasce, zalezi jen na ktere strane barikady stojite cemu se rika lez a cemu pravda. To bylo znamo uz za Adolfa.

Zaver ­- je velmi casove i intelektualne narocne odhalit rafinovane lzi. Trva to radove tydny nez si clovek sezene informace, ktere mohou vyvratit tvrzeni. Je sice hezke, ze vule identifikovat lzi nasla aktivisty v radach vlad ktere jsou soucasti EU, ale diky rozsahlosti problematiky, slozitosti dokazovani a vyvraceni se nepovede udelat nejaky ucinny system, spise se to zvrhne v byrokratickou masinerii ­(jako s Cookies­) ktera zase zesloziti zivot mensim infromacnim zdrojum.

Pokud mohu vyzdvihnout jednu potrebnou vlastnost kterou povazuji za znamku inteligence, ktera by mohla pomoci v boji s kanalizaci internetu v informacni stoku, je to logika. Pokud jeden dukaz vyvraci nespocet lzi, povazuji to za znamku inteligence ­- pouziti logiky k vyvraceni nepravd. V praktickem pojeti jsou nejblize diskuse pod clanky a videi ­- z diskusnich prispevku jsem se castokrat dostal na stopu dobrych informaci. Tedy nezachrani nas nejaci cenzori , ale my sami, kdyz budeme vsechny ty blbosti ktere si kdo naklofal vyvracet. Dekuji vsem kdo na forech vyvraci hlouposti a posilaji relevantni informace.
Odpovědět0  0
polo666 (67) | 15.6.202023:11
Soudružky a soudruzi v nejvyššímj sovětu svazu evropských socialistických republik požadují, aby se každá organizaci zapojila do boje proti štvavým vysílačkám, které narušují poklidný a radostný život v ESSR a znepokojují občany tou hnusnou pluralitou.
Odpovědět0  0
DarkRichelieu (1232) | 12.6.20207:30
Takže mají podávat zprávy jak šíří EU propagandu a blokují anti­-propagandu a propagandu­"nepřátelských­" států ?
Tak to mě po..r na holý záda.
Odpovědět8  2
Andir (749) | 11.6.202023:55
bude to třeba, rusofilové budou mít konečně utrum :D
Odpovědět3  5
GogoX (515) | 12.6.20206:31
a tvůj psychiatr víc práce ... JOurová i s tebou by mohla jít konečně do zádele ... pak začne Brusel kontrolovat maily, soukromé chaty atd atd ... i kvůli práskačům jako ty a tobě podobni Piráti a další zgerba... je snad na každém, aby si to srovnal v hlavě, ne aby mu radil nějaký ouředníček, čemu má věřit ...
Odpovědět7  4
wendak (458) | 12.6.20208:26
Krásně řečeno, je vidět, že mladí ví o životě prd ­- neprožili si to. EU chce dělat to, co dělala STB. A celý svět tleská, jak se tu pálí knihy, ničí sochy a mažou filmy, které BY mohly mít rasistický podtext. Hnus.
Odpovědět6  2
Andir (749) | 12.6.20209:24
je vidět jak starší aby se uchránili změně tak nechají rozkrást tuhle zemi viz tím že budou volit stále to samé aby nemuseli přemýšlet a nejradši by se vrátili pod jejich rusko protože jim stačí pivo a hospoda a to jim jejich rudý ráj dopřál, až tyhle generace zmizí tak tu bude konečně lépe
Odpovědět1  7
Choakinek (1607) | 13.6.202014:34
Jste úplně mimo! Žádná revoluce se v ČR nikdy nekonala. Normalizační kariéristi jen chtěli víc, než jim umožňoval socialismus, který by se stejně tehdy v dohledné době zhroutil. A tak se dohodli se západem.

Tohle je realita, starej normalizační kariérista je viník, to jsou ti ­(popř. jejich děti­), kteří nyní parazitují na celé české společnosti a pobírají příjmy od stovek tisíc po miliardy.

V realitě, ve které si západ udělal z ČR kolonii.

Nějací týpci od piva za nic nemůžou. Jsou to oběti.
Odpovědět1  2
Andir (749) | 12.6.20209:21
ne každej je na tom jako ty ale chápu podle sebe soudím tebe :D tak se seber a táhni možná sis nevšiml rudej mozku ale je svoboda nic tě tu nedrží a ruské gulagy už volají ;­) ty máš práskače rád za koblihu bys zaprodal i vlastní rodinu natož vlast tak co si stěžuješ ale ted si nemůžeš pořádně přilepšit co to je smůla boohoo v rusku by ti bylo jistě lépe socko
Odpovědět2  5
Andir (749) | 12.6.20209:26
je hezké jak jsou rudé hlavy hled pobouřené protože nebudou moct šířit ty jejich lži což je jediné co umí :D normální člověk bude rád že se nebude muset prodírat hromadou lží ale jediné rudé hlavy ne :D typické :D ta jejich propaganda kde slovo pravda je sprosté :D takhle na nás zapůsobila ruská okupace
Odpovědět2  3
polo666 (67) | 15.6.202023:13
Jako rudá hlava a bolševik se chováš ty. Stejně jako bolševická sebranka od pirátů.
Odpovědět0  0
Choakinek (1607) | 11.6.202023:09
Šroubečky se utahují, utahují... za stálého potlesku vykrmené, na koloniích parazitující ­(např. na ČR­) západoevropské lůzy.
Odpovědět5  3
pavelgotze (19) | 11.6.202023:04
Ta EU musi byt vazne slusne v haji.
Odpovědět6  1
Choakinek (1607) | 11.6.202023:11
To je velký omyl. Naopak je v maximálním rozkvětu ;­-­).
Odpovědět1  6
Zubik1000CZ (323) | 11.6.202020:11
Už by se taky mohla EU přestat do všeho s*át.
Odpovědět0  0
durib (290) | 11.6.202019:10
Proč Mozilla?
Odpovědět3  1
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.