Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
Diskuze k článku: EuroISDN v praxi (2)
13.3.2002, Rostislav Hučka, článek
Fritz!X USB je kombinované zařízení, které v sobě integruje malou pobočkovou ústřednu se čtyřmi analogovými porty a terminálový adaptér pro připojení k PC. Fritz!X USB se připojuje na USB port...
milos | 10.4.200315:26

Pokud se modem pripoji jen jednim kanalem tak W200 hlasi 115200, pokud obema tak 230kb. Tato informace je vsak jen informativni a generuji ji soft. modem nad ACPI.

Odpovědět0  0
Olda | 20.7.200221:53

Podařilo se někomu rozchodit EuroISDN@2lines pod Suse 8?
Poraďte

Odpovědět0  0
Petr | 15.4.20022:21

Mám ISDN balíček se dvěma kanály ,
chtěl bych vědět proč se mi při spojení jedním kanálem(hry ip- ip) přes internet ukazuje falešná ip adresa moji kolegové se na mně nemohou připojit i když jim sdělím adresu ip vygenerovanou (bud isdn ... nebo YOU ...nebo WINIPCFG)a oni se na mně nemohou připojit (s obyčejným modemem to normalně šlo )nevím si rady něco jsem zřejmě přehlédl asi tam bude nějaká ochrana tohle cituji z jineho članku ale jak to odstranit tam není ani slovo

""ISP přiřadí klientovi novou IP adresu při každém spojení. Proto je využíváno IP maskování/NAT k zamezení neoprávněného využívání lokálních aplikací. Počítači tak může interně udržovat konstantní IP adresu, i když v Internetu se identifikuje pod jinou adresou. ""

Děkuji za případnou odpověd

s pozdravem petr richter

Odpovědět0  0
Pavel Jadrníček | 14.3.200218:22

Mel bych na autora clanku jeden dotaz.Jak se mu podarilo primotovat na zed fritze, sam jsem se o to pokousel ,ale narozdil od NT od Telecomu fritz nema zadne motazni otvory na zadni strane :-)) .Diky moc

Odpovědět0  0
Rostislav Hučka | 15.3.200211:14

Taky jsem o tom chvíli přemýšlel, ale řešení je jednoduché. Guma na nožičkách je nalepovací, stačí ji odlepit a za nimi jsou kýžené montážní otvory. Nožičky jsou duté!!! Inu typická německá rafinovanost.

Odpovědět0  0
Pavel Jadrníček | 15.3.200214:16

Diky za radu.Tak tohle by me opravdu nenapadlo:-))

Odpovědět0  0
Dvorak Jan | 18.3.200212:11

Měl bych dotaz k softwaru FritzFon. Když nekdo volá, tak zvoní analogová linka a v počítači se objeví okno s možnostmi příjmout, zavěsit, ignorovat. Přijmout funguje správně, ale zavěsit pouze vypne vyzvánění v počítači, ale analogový telefon zvoní dál a volající stále slyší vyzváněcí tón. MSN čísla jsou nastavena na paždý analogový port pouze jedno různé. Nemáte někdo nějakou radu?

Odpovědět0  0
Jirka | 13.3.200217:48

Fritz pripojeny pres USB. Maximalni rychlost pripojeni 115200b/s. Nemelo by to byt 128 kb ? Nebo jen omezeni sdedene po seriovem portu ?

Odpovědět0  0
Rostislav Hučka | 14.3.200212:22

Jak jste dospěl k této cifře (115200)? Přes 2 B kanály připojení pracuje rychlostí 128 kbit/s. Pokud používáte emulaci modemu do Windows abyste mohl používat telefonické připojení sítě, tak je to možná omezení Windows. Přes Fritz!web by to mělo pracovat normálně.

Odpovědět0  0
Jirka | 14.3.200213:20

Režim "nouzového napájení" se týká ISDN terminálu na sběrnici S0 a je to většinou ISDN telefon nebo TA-POTS který má tuto funkci deklarovánu v TP - ústředna zajišťuje jen napájení základní části tohoto zařízení i po odpojení síťového napájení NT. Jiné terminály (nemající nouzový režim) nejsou po odpojení síťového napájení NT nijak napájeny, nemají-li vlastní napájecí zdroj a jsou tudíž "mrtvé" - věc má smysl především u ISDN telefonů bez napájecího zdroje a u připojených zabezpečovacích systémů (tam se obvykle požaduje možnost vytočit číslo a komunikovat i po tom, co vám elektrárna odmítne dodávat proud). U modemů/adapterů připojených k počítači napájenému jen ze sítě není "nouzový režim" k ničemu neboť kdo by vlastně komunikoval, že?
Síťové napájení NT je tedy nezbytně nutné vždy, je-li na sběrnici jakýkoliv ISDN terminál bez vlastního napájecího zdroje (evt. bez napájení via USB).

Odpovědět0  0
Jirka | 15.3.20029:13

Bude to pravdepodobne... Sam jsem to neinstaloval a jen jsem to zahledld na obrazovce (Windows - system tray - ikona sledovani pripojeni), kde se hlasila rychlost 115200 b/s. Bylo mi to divne, proto jsem se pri teto prilezitosti zeptal zde.

Odpovědět0  0
Juraj | 13.3.20029:35

Z clanku mi neni jasne,kolik samostatnych "vstupu" ma tato ustredna.Mam na mysli to ze bych potreboval aby mohli telefonovat 4 lidi na klapkach soucasne.Tedy na to je nutne mit dve samostne ISDN pripojky (kazda zvladne dva hovory soucasne) . Zvladne tedy tato ustrenda dva "vstupy" a ctyri "vystupy" soucasne?

Odpovědět0  0
Rostislav Hučka | 13.3.200210:28

Ústředna ma jeden vstup EuroISDN a čtyři výstupy na telefony. Najednou je tedy možno vést např. 2 hovory do vnější sítě a jeden interní hovor. Pokud chcete více odchozích hovorů najednou než dva, musíte si pořídit lepší pobočkovou ústřednu i více linek (pro čtyři odchozí hovory najednou dvě linky EuroISDN)

Odpovědět0  0
Rostislav Hučka | 13.3.200210:32

Nevím co vám konkrétně nešlo nastavit, ale software se mi zdá docela dobrý. Pár chybiček by se našlo, ale není to nic vážného.
Mikrovlnné připojení je cenově někde jinde a navíc si stejně musíte platit telefonní linky pro telefon či fax. Je to otázka ekonomické úvahy, jaké služby potřebuji. Vyčkejte třetího dílu článku, který vyjde zítra.

Odpovědět0  0
Cluzo | 13.3.20029:28

Je to nahoda, ale zrovna vcera sem se s touhle vecickou setkal. Je to celkem dobry, akorat ten soft k tomu se mi zdal nakej divnej. Nechci to ale odsuzovat, nastavoval sem to pro malou firmu poprve v zivote takze sem se s tim babral asi 2 hodiny. Muj zazitek z rychliku je ten,ze soft nic moc. Jinak ISDN bych jeste nezatracoval, ale po Praze kde to jde dam prednost radiu. Instalace 9000,- a 64kbps s limitem 500 MB 2790,- 128kbps/500MB 3590,- a tohle je myslim pro malou firmu vyhodnejsi. A to se daji limity navysit nebo zrusit.

Odpovědět0  0
shapet | 13.3.20025:45

Je dobre,ze se zabyvate zdanlive "zastaralou" technologii - pres tuto zastaralost mam ve svem PC patym rokem Fritze PCI(ciliz Fretku :-)) a jen jsem ji vymenil za novou PCI xDSL/ISDN.Krome digitalniho telefonu tak nepotrebuji zadny a/b(coz samozrejme neni reseni vsude mozne).Jen cenove za kartu celkem 6.500 Kc(coz ve srovnani s USB jde - je to stejne).
ADSL uz pul roku fungovalo,uvidime co dal a ISDN,ten prastary parchant funguje nadale,samozrejme najednou !

Privital bych i informace o spokojenosti s Fritz softwarem(uzivame jeste Alici a Kena od AVM),upresneni G4 faxovani(nastaveni musi byt presne s volbou G3,G4 jinak G4 analogovy fax neumi prijmout).
Trochu mi ty pojmy v cestine pletou navyky,(Fritz32 mam i po inovaci stale anglicky,jednotka ISDN) je opravdu 2.80 Kc a souvisi s tarifikaci.Naopak nesouvisi s beznou tarifikaci analog.linek - bezobsazne cislo nastavene na founech ISDN je O,01 a hodi Vam zpet hlasku po uskutecneni hovoru -AoC,uz v korunach.

Az opet zprovozni xDSL,bude to sila(doufam,ze ne financni.Neco kolem 3-5000 Kc se povida.

A jeste drobnost - NTycko ma byt podle normy zapojeno na 220 V,nouzove volani je zabezpeceno Telecomem(ale jen to). V pripade,ze slouzi k napajeni ustredna,si dotycni koleduji o pruser.... dost tvrdy pokuty.

Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.