Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

EVGA nabízí GeForce GTX 470 s vodním chlazením

20.4.2010, Jakub Doležal, aktualita
EVGA nabízí GeForce GTX 470 s vodním chlazením
Nové grafické karty Fermi, které nedávno vypustila společnost NVIDIA na trh, nabídnou poměrně vysoký výkon. Bohužel nová architektura přinesla kromě nárůstu výkonu, také zvýšené teploty. Pokud tedy chcete tichý počítač, či jen ozkoušet taktovací...
Nové grafické karty Fermi, které nedávno vypustila společnost NVIDIA na trh, nabídnou poměrně vysoký výkon. Bohužel nová architektura přinesla kromě nárůstu výkonu, také zvýšené teploty. Pokud tedy chcete tichý počítač, či jen ozkoušet taktovací možnosti jádra, je právě pro vás určen nový model společnosti EVGA.



Z laboratoří EVGA k nám již brzy dorazí model GeForce GTX 470 opatřený vodním blokem s označením Hydro Copper. Výsledkem jsou nižší hodnoty teplot, než u referenční karty. Hlučnost karty ve skříni pak zcela odpadá.



Nové chlazení je natolik účinné, že tato karta bude již z výroby přetaktována. Frekvence jádra je navýšena z hodnoty 607 MHz na 650 MHz. Zvýšení taktů na finálních 3402 MHz se dočkala i paměť GDDR5 osazená v kapacitě 1280 MB. Komunikace probíhá přes 320-bit sběrnici.



Vodní blok nabídne nejspíš o něco menší velikost než chlazení vzduchem, a tak je možné zapojení do 3-way SLI. Konektorová nabídka obsahuje dvojici DVI-I a Mini-HDMI. Pro napájení doporučuje EVGA zdroj s minimálním výkonem 550 W a dva volné konektory o šesti pinech.

V současné době je možné novou GeForce GTX 470 Hydro Copper FTW předobjednat za 9500 Kč ($500).

Zdroj: EVGA
Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.