Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
30.3.2019, Karel Polívka, soutěž
Máme pro vás další Expertiádu (vědomostní soutěž), tentokrát se společností Asustor o 3 hodnotné ceny (NAS, chytrý náramek nebo chytrou zásuvku). Zúčastnit se mohou čtenáři všech našich magazínů. Doplněno o vyhodnocení.
Česlo Česlič (7) | 31.3.20199:44
Dobrý den.

Výhercům samozřejmě gratuluji, mám však 1 otazku. To skutečně jen 1 člověk měl 10 bodů a v případě že ne ­(což je na 100% jisté­), je spravedlivé aby cenu vyhrál někdo, kdo na všechny otázky neodpověděl správně?

Děkuji.
Odpovědět2  1
Karel Polívka (1098) | 31.3.201912:05
Cože? Do slosování postoupilo 576 účastníků, kteří odpověděli správně na 8, 9 nebo 10 otázek. Z těchto 576 se vybrali 3 výherci pomocí generátoru náhodných čísel na random.org

Ve vyhodnocení jsou uvedeni 3 výherci – jejich uživatelská jména a to, kolik právě oni získali bodů.

Princip losování a tedy toho, kdo má šanci na výhru, je v popisu soutěže stejně jako v jejích podrobných pravidlech. To, že pouze jeden z výherců měl 10 bodů, přece neznamená, že 10 bodů měl pouze jeden člověk ze všech, co se zúčastnili.

A pokud jde o to, že se losuje i mezi těmi, co získali méně bodů než maximální možný počet, tak někomu to takto vyhovuje, protože může minout jednu nebo 2 otázky ­(třeba z důvodu nějaké pracovní cesty­) a někomu to zase přijde jako nespravedlivé. Taková jsou zkrátka pravidla této soutěže už déle než 10 let a není v plánu je v tomto směru měnit.
Odpovědět1  1
Česlo Česlič (7) | 31.3.201914:47
Dobrý den.

Ano vím, že je to tak v pravidlech ­(která samozřejmě respektuji­), jen mi to přišlo poněkud demotivující a nespravedlivé vůči těm, kteří se skutečně snaží najít, případně znají, odpovědi na dané otázky. Přiznávám však, že nemožnost zodpovědět všechny otázky např. pro Vámi zmiňovanou služební cestu, či jinou objektivní příčinu mne nenapadl a z tohoto hlediska je asi lepší mít takto nastavená pravidla, než zcela striktně ­(přestože v dnešní době by se i tento důvod mohl zdáti být lichým­). Nicméně pravidla jsou daná a jak jsem psal, plně to respektuji.
Odpovědět1  2
Tech-boy.lukas (1488) | 31.3.201916:32
po pravdě vůbec nechápu vaše myšlenkové pochody,je jasně dáno že se losování zůčastní ti kteří zodpoví aspoň 8 otázek. To jako ti kteří odpoví na 10 správně mají mít o 20% větší šanci vyhrát jak ti co budou mít správně jen 8?
Odpovědět2  0
Česlo Česlič (7) | 31.3.201921:38
Dobrý den.

1. již jsem napsal, že daná pravidla naprosto respektuji a nerozporuji, pouze jsem vyjádřil svůj názor.

2. kromě toho, že máte trochu zmatek v matematice ­(správně by bylo, že ti kdo mají 10 z deseti odpovědí správně mají o 25% vyšší, nebo o 20% nižší šanci vyhrát ­(samozřejmě pouze obecně, bez zápočtu celkem se zúčastněných a poměru správnosti jejich odpovědí­) , než ti s osmi správnými odpověďmi ­(základ je zde 8­)­) ­- to však ponechme stranou. Podstatné je, že ­(pokud takovou zkušenost máte­) zažil jste někdy, že by např. ve výběrovém řízení do zaměstnání ­(nebo třeba při přijímacích zkouškách do školy­) byli na stejné pozici pro onen výběr lidé s o 20% horším výsledkem, než ti se 100%?
Odpovědět1  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.