Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
9.10.2009, Martin Kuchař, zajímavosti
Skoro každý měsíc se na webu setkáte s aktualitou, která všechny nepřímo zve na další a další soutěž v přetaktování. Prakticky vždy se požaduje, abyste získali co nejvyšší bodový zisk v tom či onom testovacím programu, avšak v dnešní době toho není možné dosáhnout právě bez extrémního přetaktování.
DarkRiddick (3) | 11.10.200922:47
já bohužel typ s BE nemám:­-­(vím že to asi není kousek na taktování,ale i kdybych ho dostal na 2,4GHz tak bych byl rád a později bych z něj zkoušel dostat víc a víc.klidně i na jinejch komponenetech.
Odpovědět0  0
xmenadis (7) | 10.10.200919:12
předně musím Martina pochválit za moc pěkný článek, který snad přesvědčí některé lidi, aby se na extrémní taktování také vrhli a případně se připojili k HardOCzech týmu, jehož jsem kapitánem...extrémní taktování se pomalu, ale jistě začíná stávat jakýmsi sportem a začíná se čím dál tím víc rozvíjet...kdyby lidi věděli, kolik legrace zažíváme na týmových akcích, tak by se zcela jistě přidali...milerád pozvu pokaždé lidi na nějaký veřejný sraz HardOCzech týmu, kde vám rádi poradíme, co a jak...a prosím rýpalisty, aby se zdrželi nesmyslných komentářů viz příspěvek od blahblaha...jedna se především o vedlejší aktivitu ­(spíše koníček­), u kterého se dá zažít plno zábavy...nebudu však tajit, že pokud se vám podaří odpálit nějaký hardware či, že se vám vůbec nedaří, vás někdy rozčílí...kdo se ale tomu věnuje, tak s onými riziky počítá
Odpovědět0  0
DarkRiddick (3) | 11.10.200922:51
a nevíš o nějakym článku kde by se věnovali přesnému postutu při taktování?Nebo odkaz kde bych zjistil info a vašem týmu.
Odpovědět0  0
xmenadis (7) | 13.10.200919:15
doufám, že to nebude považováno za reklamu...adresa je http:­/­/www.cttl.cz kde i píšu články, jak na extrémní taktování, ale asi tě zajímá obyčejné taktování, co?
Odpovědět0  0
DarkRiddick (3) | 20.10.200919:42
ok díky moc za odkaz.se tam ve volné chvíli podívám a rád si pročtu i jiné věci než bych chtěl vědět.Jinak by mě prioritně zajímalo jen taktování.
Odpovědět0  0
Hysterian (8) | 9.10.200914:57
nu jedna vec je normalni taktovani se vzduchem ci vodnikem na stabilni frekvenci bez jakehokoliv dalsiho starani v uzavrene bedne a druha vec jsou tydle extremy kde nejde o to udelat stabilni bednu ale vytahnout co nejvetsi vykon i kdyz na kratky okamzik kde se o to clovek musi starat a jde jen o vysledky abych tak rekl. Ale jo. Taky sem skladal pocitac s tim ze jej budu rovnou trochu taktovat, i zvyseni fsb z 1066 na 1600 a rychlosti jader vytahnutych z 2,4 na 3,2 delaj rozdil vzhedem k tomu, ze jde o 4jadro a teplota pri vytizeni v primu vzrostla o cca 5 stupnu. Mam to chlazeny blbym vzduchem a je to stabilni i na 3,6 jenze to uz se zveta teplota celkem vic, coz uz se mi zda neadekvatni ke zvyseni vykonu. Navic kdyz nepocitam hry ­(ktery me stejne v posledni dobe nebavi­) tak ten potencial mnohdy ani nevyuziju :o)
Odpovědět0  0
flanker (48) | 9.10.200914:53
Bylo by dobré třeba zmínit nějaké reporty z akcí za celou historii­-pochopitelně ty nejzajímavější, jaké byly použity techniky, metody a výsledky taktování, případné potíže. A také např nový mezník z ndávné doby, obrovský boom s Phenom II procesory a nasazením LHe.
Odpovědět0  0
CzechExtremeJumper | 9.10.200912:42
Párkrát jsem sice zkoušel přetaktovat svůj procesor,ale nikdy úspěšně.proto by me docela zajímalo co vsechno musí člověk přenastavit­(pokud to obsahuje bios desky­)aby dosáhl stabilní frekvence.mam Athlona X2 na 2,0GHz :­( a socket AM2.desku Gigabyte s čipsetem nForce 570.nevim jestli z toho pujde neco vytáhnout,ale pokud bych věděl jak tak bych to rád zkusil:)
Odpovědět0  0
Peak78 | 10.10.200913:01
U tebe bude nejspíš problém s nastavením děličky RAM:CPU. Pokud nemůžeš měnit násobič na CPU ­(umí jen varianty CPU „BE“, u ostatních některých to jde taky, ale se zásadními zásahy ­- první Athlony a obyč. tužka a propojování přerušených spojů CPU... jaká nostalgie :­)­), musíš zvyšovat FSB ­(a taky dost opatrně při nestabilitě napětí na CPU­). Se zvyšováním FSB, roste frq. RAM a ne každé RAM to zvládnou. Jde zvyšovat napětí RAM, ale to taky nebývá vždy 100% stable. Tzn. nastavíš děličku pro paměti na např. 0,75­(RAM­):1­(CPU­)­(voleb bývá v biosu samo víc­) a tím snížíš frq. pamětí. Deska musí mít bios s pokročilýma fcema, pokud nemá, tak flash, ale to je zase jiná kapitola. Jednodušejc to vysvětlit neumím. Jinak google. A pro rýpaly taktuju od svého prvního pentia na 166 úplně všechno co se mi aktuálně dostane pod ruku. tj. právě jedu na na PIIX3BE 2,6Ghz @ PIIX4BE 3,4Ghz s HD4850 625Mhz @ 730Mhz :­))
Odpovědět0  0
blahblah | 9.10.200912:20
to je jako tuningovani auta, mozna se zvysi vykon motoru a rychlost, ale nevznikne pri tom novy typ motoru­/prevodovky apod.

technicky zdatnejsi by se meli zamerit spise na programovani, mikrokontrolery, to je narocnejsi
oblast.
Odpovědět0  0
rotor | 9.10.20095:15
co to je ­"cín s pájkou­" ? ja mel vzdycky za to, ze pajka je ten cin a to uvnitr je kalafuna
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.