Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
reklama

Fámy a fakta o HP iPAQu série H6300

20.1.2004, Petr Hájek, článek
Fámy a fakta o HP iPAQu série H6300
Zahraniční redaktor z webu Geek.com, jenž navštívil na akci CES prezentaci vedenou Toddem Kortem z Gartner Dataquest, řekl, že během sezení pan Kort sdělil, že HP iPAQ série H63xx je již na seznamu zařízení připravených na vydání. Také zmínil, že tento model bude mít vestavěný Bluetooth, Wi-Fi i GSM/GPRS modul.
Co se ví jistě

Informace dostupné o tomto novém bezdrátovém HP iPAQu nejsou tak zcela založeny pouze na fámách a dohadech, protože jeden z manažerů HP v létě naznačil, že se HP chystá vydat nový iPAQ obsahující nejen funkce mobilního telefonu, ale i Wi-Fi a Bluetooth. Žádné další detaily ovšem neprozradil.

Co se neví jistě aneb jaký možná HP iPAQ H63xx bude?

Od tohoto výše uvedeného prohlášení již uplynul nějaký ten čas a mezitím se k ohlášenému přidaly i některé další detaily a fámy. Nový iPAQ bude pravděpodobně quad band GSM/GPRS Class 10, což znamená, že by mohl být používán jak v Evropě, tak v USA i Asii.

Jelikož půjde o Pocket PC komunikátor, je prakticky jistá přítomnost operačního systému Windows Mobile 2003 Phone Edition, předpokládá se, že stroj bude mít 64 MB RAM a 64 MB ROM.

Displej by měl být samozřejmě transreflexivní, s úhlopříčkou 89 mm a schopný zobrazit 16bitové barvy. Nemá chybět ani vestavěný digitální fotoaparát s maximálním rozlišením 640 x 480 pixelů.

Přístroj bude mít velikost přibližně HP iPAQu H2210, SDIO slot a flip zakrývající displej. Vyměnitelný akumulátor tohoto bezdrátovými technologiemi skutečně řádně vybaveného stroje slibuje kapacitu 1850 mAh.

Má se za to, že se HP iPAQu H63xx dočkáme již někdy v březnu.

WANDA Reference DesignA co na to WANDA?

Je možné, i když nepotvrzené, že zařízení bude založeno na designu Texas Instruments, jež se objevil v minulém roce - firma TI totiž před časem oznámila, že vyvinula referenční design komunikátoru s vestavěným Bluetooth, Wi-Fi a GSM/GPRS modulem s kódovým označením WANDA (Wireless Any Network Digital Assistant). Handheld samozřejmě používá firemního procesoru typu OMAP.

Zatím se čile spekuluje, že právě iPAQy série H6xxx by mohly být na tomto designu založeny. To by mimochodem nebylo poprvé, kdy se u HP rozhodli použít CPU od TI. Jornada 928 WDA také používala podobný čip.
Zdroj: Brighthand