Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
24.10.2006, Jan Vítek, aktualita
Včera proběhla Internetem zpráva, že se Mozilla Foundation konečně po otestování svého nového Firefoxu 2.0 chystá dnes uvést jeho ostrou verzi. Zprávy samozřejmě nelhaly, a tak si již můžeme stáhnout tuto novinku ze serveru Mozilly. Jen...
croow | 25.10.200612:17
Nevim proc rikate, ze v Opere je to uz davno. U FF je nejlepsi to, ze si stahnete maly balik a pak mate k moznosti spousty rozsirenich. Vsechny ­"vymozenosti­" ktere jsou zde uvedeny jako novinky v FF 2.0 jiz davno pouzivam n FF 1.5, takze FF rulezz.. a nemachrujte s tou operou porad :)
Odpovědět0  0
Tifosi (66) | 25.10.200612:35
No u Opery stahnes o malinko vetsi balik ­(6.3 proti 4.9MB­) ale uz tam je rada tech nejuzitecnejsich fuknci, vcetne emailovyho klienta... a dalsich volitelnych rozsireni je taky celkem pozehnane ;c­)
btw FF zjevne stejne smeruje od toho, aby byl jen zakladnim prohlizecem a uzivatel si do neho doplnoval co sam uzna za vhodny. Jinak si nedokazu vysvetlit radu tech ­"novejch­" funkci ;c­) Taky me napadlo,ze i s ohledem na bezpecnost je mozna lepsi mit svy oblibeny funkce primo od vyrobce, nez od nadsencu...
Odpovědět0  0
starmen (438) | 5.11.200614:13
presne neco podobneho jsem chtel napsat. A neni to jen u verze 1.5.x ale i 1.0.x .
Rozsireni: ­"tabbrowser extensions­", ­"AllInOne Gestures­", ­"FlashGot­", ­"ReloadEvery­", ­"Sage­", ­"InfoRss­" a plno dalsich co pouzivam pro vyvoj web aplikaci ­(napr. uzasne extensiony jako ­"WebDeveloper­", ­"HTML Validator­" a ­"Selenium Recorder­")
A co se tyce vyhody ze je neco napevno v programu, tak drive jsem pouzival extension InfoRSS, ted Sage. Proste vyvoj nazoru. Uz vidim, jak si menim RSS ctecku v Opere, protoze chci jinou :­-­)

Hlavne klid a mir. Oba prohlizece jsou kvalitni a vicemene pouzivam oba ­(FF jako primarni, Operu kdyz potrebuji vice Cookies pro jednu domenu­).
Odpovědět0  0
wizaard (23) | 24.10.200620:37
No... Operu nepoužívám pouze proto, že spoustu webů neumí korektně zobrazit a to je pro mě daleko větší problém, než fakt, že oproti Opeře neumí FF to nebo ono. Proč ale nekritizujete MSIE7, to je podobný případ ­- záložky atd. atd. ;)
Odpovědět0  0
Tifosi (66) | 24.10.200622:31
A který weby konrétně ti Opera nezobrazí korektně? Občas pomůže funkce: ­"indetifikovat se jako MIE­", nebo FF :c­)

Tohle je článek o FF ne o MIE7 ;c)
Odpovědět0  0
snajprik | 25.10.20066:57
Tak to by ma tiež zaujímalo, ktorá stránka sa nedá korektne zobraziť v Opere, ja za 4 roky používania opery nič také som nenašiel a to behám aj po tureckých čínskych a stránkach čo ani račej nemenujem :­) a vždy v pohode, ja mam skôr opačne skúsenosti a čo sa tu ešte uvádzalo ako nevýhoda Opery, ako zavretie okna náhodou a znovuzobrazenie to už mala opera pred štyrmi rokmi ja mam na Opere záložnú pamäť stránok nastavenú 0,5GB a každú stránku my automaticky ukladá a aj keď vypadne internet tak sa môžem pozrieť na stránku v pamäti čo som mal otvorenú pred hodinou práve to my niekedy vadí že si Opera pamätá stránky čo som bol ešte pred mesiacom a ani preinštalovanie operačného systému alebo vymazanie opery nepomôže :­( a keď nainštalujem znovu Operu, tak tam mam zase tie iste odkazy. Opera je nezmar, len ju treba vedieť nastaviť. Ja mam na obrazovke bežne otvorených aj 15 stránok naraz a je to stále prehľadne pri opere my jedine vadí že nevie uvariť kávu :­) Ja neviem Opera je internetová vychitavka na ktorej sa programátori vybláznili z každým detailom a je určená pre pokročilých užívateľov, inak ak nájdete na Opere nedostatok tak informujte výrobcu a on ten problém odstráni ja už som posla že nevie Opera uvariť kávu, ale z tým sa vraj nedá nič robiť :D
Odpovědět0  0
Martin Štěpánek (439) | 25.10.20067:30
Musím tedy říct, že některé stránky mi v Opere taky nejedou...dokud nezmenim identifikaci prohlizece na Maskovany Internet Explorer. Pak vse bez problemu jede. Je to sice zdrzovacka, ale jakmile to clovek jednou nastavi, uz si to pamatuje. A u tec 3 webu ktere mi nejely mi to ­"zdrzeni­" tak nevadilo.
PS: identifikace se meni pro kazdy website pomoci F12­->Editovat Mistni Nastaveni­->Pripojeni
TO jen pro ty, kteri to treba nevi
Odpovědět0  0
starmen (438) | 5.11.200614:05
Neni to nezmar. Pouze si to uklada data k uzivatelskym datum...
c:­\Documents and Settings­\<User>\Data aplikací­\Opera­\Opera­\
Ostatne tak jako plno jinych aplikaci. Je to dulezite napr. pro roamingove profily atp...
Odpovědět0  0
Migosh | 24.10.200618:50
Naprosto souhlasím s předchozími příspěvky. Nejzásadnější změny zmíněné na prvních místech newsky jako je KOŠ a Zavírání tabů na záložkách, je v Opeře už dávno.Uložení stávajícího sezení a nebo jeho obnova při výpadku taky.Zdá se tedy že Firefox 3 v budoucnu bude umět i gesta. Doporučuji userům Firefoxu používat Operu,aby se gesta předem naučili a s příchodem FF3 je již budou umět. :­-­) Jen vtip od fanatického uživatele Opery ­-­- Omlouvám se,ale já sem prostě lepší prohlížeč nenašel.
Odpovědět0  0
Milan Šurkala (4972) | 24.10.200622:34
Tak jsem zkusil Firefox 2.0 a vratil jsem se zpatky k 1.5 prave proto, proc nepouzivam Operu, ale FF. Obnova pri vypadku, pripadne obnoveni omylem zavreneho tabu supr, ale zavirani tabu se mi prave vice libilo na Firefoxu, jednim krizkem vpravo ­(kombinace obojiho by byla asi nejlepsi­). To, ze tab ma minimalni pripustnou sirku a s velkym poctem otevrenych tabu ­(u mne bezne­) musim klikat na sipku, abych se dostal nekam, kam neni videt, me hodne rychle poslalo zpatky k predchozi verzi. Doufam, ze casem se objevi nastaveni, kdy si bude moct uzivatel vice nakonfigurovat rozhrani. Aspon toto rolovani, nic takoveho jsem tam nenasel, mozna jsem spatne hledal.
Odpovědět0  0
vymi (3) | 25.10.200615:31
To zavirani panulu si muzes nastavit stejne jako v FF 1.5.X... Zobraz si about:config ­(proste to zadej do adresy­) a najdi si promnenou browser.tabs.closeButtons a zmen jeji hodnotu na 3.
Odpovědět0  0
Styryx (39) | 25.10.200614:07
Myší gesta už umí Firefox 1.5.
Odpovědět0  0
igor654 (5) | 24.10.200617:01
Přesně tak pořád se jen dotahuje na Operu, ale ta také ve vývoji běží mílovými kroky kupředu takže jsem zvědav jestli to FF někdy dožene :)
Odpovědět0  0
Tifosi (66) | 24.10.200613:49
no nevim nevim, ale takrka vsechny funkce zmineny v prvnim dostavci jsou okopirovany z Opery :cP

nicmene jsem zvedav a FFII urcite zkusim
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.