Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

FireFox 3 Beta 2 již ke stažení

22.12.2007, Milan Šurkala, aktualita
FireFox 3 Beta 2 již ke stažení
Třetí verze internetového prohlížeče FireFox je napjatě očekávána. FireFox 2 příliš neřešil problémy prvních verzí spočívajících v náročnosti na paměť (resp. ve velmi špatné práci s ní) a jen na českém webu Mozilly bylo spoustu témat ve...
Třetí verze internetového prohlížeče FireFox je napjatě očekávána. FireFox 2 příliš neřešil problémy prvních verzí spočívajících v náročnosti na paměť (resp. ve velmi špatné práci s ní) a jen na českém webu Mozilly bylo spoustu témat ve fórech, které řešily jak zavést vzhled a funkčnost FireFoxu 1.5 do verze 2.0. Microsoft se svým Internet Explorerem 7.0 navíc zaznamenal slušný úspěch daný především tím, že byl distribuován jako automatická aktualizace.



FireFox 3 Beta 2 přináší oproti první testovací verzi nemálo vylepšení. Je k dispozici pro operační systémy Windows, Mac OS a Linux. Začněme vylepšením bezpečnosti. Mezi mnoha je zde například ochrana proti malware, integrace antiviru do download manageru, ochrana proti úniku dat při použití JSON.

Download manager má kromě již zmíněné integrované antivirovové ochrany i možnost pozastavit a následně pokračovat v nedokončených downloadech. Vylepšená byla také práce se záložkami (ukládání jedním klikem), můžete také stránky zoomovat.

Podle tvůrců FireFoxu je Beta 2 rychlejší než první betaverze, rozdíly však nejsou příliš patrné. Každopádně má být znatelně rychlejší než FireFox 2. Chcete-li používat FireFox 3 Beta 2 zároveň se starší verzi FireFoxu, doporučuje se instalace Portable verze. FireFox 3 Beta 2 si můžete stáhnout ze serveru www.mozilla.com (normální verze) nebo www.portableapps.com (portable verze).

Zdroj: www.news.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.