Nakup pc v zahranici(USA)
Chci se zeptat, zda nekdo nema zkusenosti s nakupem komponentu do pc pres internet z USA...nasel sem nejaky obchod a ceny byli tak o 20% nizsi nez u nas.
Nevi nekdo jak je to s clem?
A kdyby mel nekdo kladnou zkusenost doporucil by prosim ktery to byl obchod?
Predem dik za info
Nevi nekdo jak je to s clem?
A kdyby mel nekdo kladnou zkusenost doporucil by prosim ktery to byl obchod?
Predem dik za info
Me posilal kdysi veci ze statu kamarad, ale bylo to posilane jen jako nejaky lepsi dopis a s co nejnizsi hodnotou pojisteni (prave aby se to nemuselo nasledne proclit). Muzu jenom rict, ze tech 20% je dost malo kdyz si k tomu pripoctes postovne, balne a problemy, ktery to muze prinest. Nehlede na to, ze zaruka je prakticky zadna.
Jo a ty veci mi posilal kamarad kvuli tomu, ze jsem tehdy nenasel shop, kterej by posilal i do CR. Uz je to ale nejakej patek a treba se situace zlepsila (po vstupu do EU).
Jo a ty veci mi posilal kamarad kvuli tomu, ze jsem tehdy nenasel shop, kterej by posilal i do CR. Uz je to ale nejakej patek a treba se situace zlepsila (po vstupu do EU).
Pár amerických shopů sem už projel a v některých už byla možnost poslat to i k nám do ČR.Moc jsem to nestudoval,takže nevím jak je to s poštovným a tak...Pamatuji si jen že placení je jen přes účet,což je mi bylo docela na nic a tak už sem to dál nečetl...
tiež som túto možnosť v tomto roku využil - nákup z newegg (asi najlepšie ceny), ale objednával to tiež kamarát (žije tam pár rokov), lebo mi napísali, že do EU nedodávajú (rovnako, ako väčšina iných online shopov; výnimkou je tuším Monarch Computer - akceptovali by vraj kreditku aj cez paypall, ale ceny sú "nezaujímavé" a "tlačili" ma priplatiť si dodanie cez UPS=konečná cena potom ešte vyššia ako tu, lebo UPS ti to vždy preclí!) - tak mi posielal cez rôzne jeho kontakty (= kto práve išiel domov do SR; žiadne dodatočné náklady a zatiaľ ani clo!); moje skúsenosť:
VGA - HIS 1950Pro (5/2007 - tam USD199 / v CZC 6400Kč
CPU - AMD Opteron 170 (6/2007 - tam USD167 / v CZC 5600Kč
pumpa - Swiftech MCP350 (4/2007 - tam USD67 / v ČR 2600Kč
nevýhody:
- závisí to na momentálnych možnostiach, koho práve nájde, čo cestuje sem (musí sa mu to do batožiny "zmestiť", takže LCD/case a pod. objemné a ťažké veci nie je možné) a musí sa to "načasovať" - nemáš to tu vždy za pár dní po nákupe
- problém s reklamáciou (HIS sa mi na e-mail vyjadril, že za nejaký manipulačný poplatok by to mal vybaviť aj lokálny importér; overené u bgs levi 300-500Kč)
pred 3 rokmi som priamo presvedčil malý shop v kanade ("prvý test" využitia skype) a kúpil som DDR OCZ 2x512MB (windond bh-5) len za 2500Kč (u nich "výpredaj"!) aj s poštovným (dostal som to rovno domov aj so štemplom SR colnice - bez cla!!!) a vtedy by som tu zaplatil cca 4500-5000Kč (?)
môj názor - ideálne, ak tam máš "miestny" kontakt, čo sa ti o dodanie postará a určite "najlacnejšie" je kupovať veci, ktoré už s cenou tam idú dole (oveľa rýchlejšie) ako v EU a našich končinách
VGA - HIS 1950Pro (5/2007 - tam USD199 / v CZC 6400Kč
CPU - AMD Opteron 170 (6/2007 - tam USD167 / v CZC 5600Kč
pumpa - Swiftech MCP350 (4/2007 - tam USD67 / v ČR 2600Kč
nevýhody:
- závisí to na momentálnych možnostiach, koho práve nájde, čo cestuje sem (musí sa mu to do batožiny "zmestiť", takže LCD/case a pod. objemné a ťažké veci nie je možné) a musí sa to "načasovať" - nemáš to tu vždy za pár dní po nákupe
- problém s reklamáciou (HIS sa mi na e-mail vyjadril, že za nejaký manipulačný poplatok by to mal vybaviť aj lokálny importér; overené u bgs levi 300-500Kč)
pred 3 rokmi som priamo presvedčil malý shop v kanade ("prvý test" využitia skype) a kúpil som DDR OCZ 2x512MB (windond bh-5) len za 2500Kč (u nich "výpredaj"!) aj s poštovným (dostal som to rovno domov aj so štemplom SR colnice - bez cla!!!) a vtedy by som tu zaplatil cca 4500-5000Kč (?)
môj názor - ideálne, ak tam máš "miestny" kontakt, čo sa ti o dodanie postará a určite "najlacnejšie" je kupovať veci, ktoré už s cenou tam idú dole (oveľa rýchlejšie) ako v EU a našich končinách