Prosím Vás poradte mi jaký je asi nejvhodnejsí chladic na q6600.Aby nebyl zas az tak hlučný ale aby přidržel teploty u zemi
Predpokladám, že plno ľudí sa prikloní k výrobkom od Scythe, ja ti ešte prihodím https://www.svethardware.cz/chladice-procesoru/
Nie je to zlý chladič, no Noctua NH-U12 alebo Scythe Ninja sú výkonnejšie chladiče a tichšie, ako tento TT a za porovnateľnú cenu.
Chce nejlepsi tak mu asi na cene nezalezi ;) Ja bych dal asi nejaky Thermalright nebo Scythe podle toho kolik mista ma ve skrini a jaka orientace chladice je pro danou skrin vhodnejsi.
mno určitě by to chtělo popsat proud vzduchu v case a kolik do něj chceš dát ;) a desku (orientaci uchopení)
Napríklad tento stojí o pár kilo menej než Noctua NH-U12 len je tam iný vetrák [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
alebo aj tento [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
alebo aj tento [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Ahoj, dneska jsem si pořídil novou sestavu, viz podpis.
Na CPU už jsem si dříve vybral Scythe Ninju a musím říci, že jsem neudělal chybu. Mám na něm originální větráček. Dále je v casu 2x Noctua NF-S12-1200, jednu řídí deska - jede na cca 1000 otáček a není vůbec slyšet. Druhá jede na plný 1200 otáček a když dám ucho 15cm od ní tak jí slyším (jsem dost háklivý na hluk :D). Scythe není vůbec slyšet.
CPU jsem jemně přetaktoval na 2,7GHz, napětí je stejné a při 4x 100% vytížení mám teplotu na CPU 52 - 55% dle EasyTune5. Nevytížený 30 - 35%.
Jinak CPU je vytíženo BOINCem. :)
Při idle jede větrák na CPU na 600 otáček, při vytížení 1000 otáček. :)
Na CPU už jsem si dříve vybral Scythe Ninju a musím říci, že jsem neudělal chybu. Mám na něm originální větráček. Dále je v casu 2x Noctua NF-S12-1200, jednu řídí deska - jede na cca 1000 otáček a není vůbec slyšet. Druhá jede na plný 1200 otáček a když dám ucho 15cm od ní tak jí slyším (jsem dost háklivý na hluk :D). Scythe není vůbec slyšet.
CPU jsem jemně přetaktoval na 2,7GHz, napětí je stejné a při 4x 100% vytížení mám teplotu na CPU 52 - 55% dle EasyTune5. Nevytížený 30 - 35%.
Jinak CPU je vytíženo BOINCem. :)
Při idle jede větrák na CPU na 600 otáček, při vytížení 1000 otáček. :)
[SIZE="1"][OT]Withman: teplotu je potreba merit coretempem, everest ani spousta jinych nemeri spravne.
co na to zdroj? C2Q a k tomu 1950... jak se na to ten 400W seasonic tvari? uz vidim jak by se smazil 400W EC:D[/OT][/SIZE]
co na to zdroj? C2Q a k tomu 1950... jak se na to ten 400W seasonic tvari? uz vidim jak by se smazil 400W EC:D[/OT][/SIZE]