Brutální nuda na přednáškách
Ja se v tretaku tak nudil :sleep ze jsem tam nakonec ani nechodil a proto jsem par predmetu neudelal :mistake Tak jeste nejsem ani bakalar :slug Takze ted chodim do skoly jen na prednasky pac zapocty vsechny mam z minuleho roku. Nejlepsi je ze mam dve po sobe v pondeli od 7:00 do 11:00 pak jednu v utery od 10:00 do 12:00 a jedno cviko ve stredu. :D A poucen z minuleho roku to resim tak ze do sebe peru prasky s kofeinem. Ted jsem zkousel takovou srandu jmenem Guarana - celkem to funguje ale ma to jen 42mg/4tablety kofeinu... Tak jsem dneska koupil silnejsi verzi sumive tablety 50mg kofeinu na tabletu a to uz probere po ranu aj slona ;) Minulej rok jsem si dal treba den pred zkouskou 2 tablety a cile jsem pocital priklady az do 6:00 a v 7:00 jsem sel na zkousku kterou jsem s prehledem dal. Spat na prednaskach se vazne nevyplaci. Treba dneska v 7:00 co jsem byl na prednasce, tak tam bylo celkem 15 lidi a z toho 8 pospavalo nebo jen delalo ze vnima ale byli v limbu :D - ovsem jeste netusi ze se to stejne budou muset naucit takze jejich minus ze tam jen spi - alespon tim nerusi ostatni ;) Takze at se nudite nebo ne doporucuju se treba nadopovat necim co ma v sobe kofein ci jiny povzbuzovak a vnimat pac se to vazne vyplati...
/edit taky zalezi na pristupu kantora jak resi prednasky... jeden prednasky dava na druhy den po prednasce na web v *.pdf ke stazeni takze na prednasce je tak 20lidi max... ty si zapamatuje a zkousku maji takrka jistou kdyz zvladnou pisemnou cast a jdou k ustni... Na te prednasce ale musi byt krapet aktivni a sem tam odpovidat na otazky. Coz se pokud tam spite opravdu neda :D a druhej kantor treba ma jinou taktiku. Prednasky nikam nedava. Literatura v knihovne je minimalni. Ve cviceni dostanete priklady k reseni a nikdo vam nic nevysvetli. Kdyz se zeptate tak vam rekne: "viz prednasky" ;) Takze ma na prednaskach full a kazdy si dela poznamky jak divej aby si to stihl vsechno poznacit protoze jinde to nesezene... To same pak pisemky. Se zeptate co tam bude a odpoved: prednaska 1 az 5 a smitec :)
/edit taky zalezi na pristupu kantora jak resi prednasky... jeden prednasky dava na druhy den po prednasce na web v *.pdf ke stazeni takze na prednasce je tak 20lidi max... ty si zapamatuje a zkousku maji takrka jistou kdyz zvladnou pisemnou cast a jdou k ustni... Na te prednasce ale musi byt krapet aktivni a sem tam odpovidat na otazky. Coz se pokud tam spite opravdu neda :D a druhej kantor treba ma jinou taktiku. Prednasky nikam nedava. Literatura v knihovne je minimalni. Ve cviceni dostanete priklady k reseni a nikdo vam nic nevysvetli. Kdyz se zeptate tak vam rekne: "viz prednasky" ;) Takze ma na prednaskach full a kazdy si dela poznamky jak divej aby si to stihl vsechno poznacit protoze jinde to nesezene... To same pak pisemky. Se zeptate co tam bude a odpoved: prednaska 1 az 5 a smitec :)
[QUOTE=Smeli;55678]Se divím, že ještě někdo na přednášky chodí :D[/QUOTE]
Hh, člověk očekává, že by se tam ještě něco malého dozvědět mohl. Ale nejhorší je, když bys to klidně vzdal, ale je zbytečné na přednášce nebýt, když po ní máš cviko. A před ní taky, příp. zajímavou přednášku...
Hh, člověk očekává, že by se tam ještě něco malého dozvědět mohl. Ale nejhorší je, když bys to klidně vzdal, ale je zbytečné na přednášce nebýt, když po ní máš cviko. A před ní taky, příp. zajímavou přednášku...
kdybych se na prednasce nedival na par dilu heroes tak jsem sem napsal driv protoze bych nemel do ceho pichnout a urcite tu byl:) ted uz jsu ze skoly doma, SHWF procteny tak jdu pokracovat v heroes:D
jinak se na prednasky snazim chodit a pokud to neni extremne nudny tak i davat pozor, pak to dost pomaha a clovek ma aspon trochu prehled o tom co se ma naucit a nemusi vsechno hledat od zacatku. u nas sice jsou veskery materialy zverejneny na webu, prednasky jsou streamovane a nasledne se z nich delaji zaznamy, ale to neni ono, nazivo je nazivo
jinak se na prednasky snazim chodit a pokud to neni extremne nudny tak i davat pozor, pak to dost pomaha a clovek ma aspon trochu prehled o tom co se ma naucit a nemusi vsechno hledat od zacatku. u nas sice jsou veskery materialy zverejneny na webu, prednasky jsou streamovane a nasledne se z nich delaji zaznamy, ale to neni ono, nazivo je nazivo
Před chvílí jsem se vrátil z dnešní desítky (3 přednášky a 2 cvika), ale vesměs to bylo zajímavé nebo důležité, spát budu až zítra na matice a ve středu na Bezpečnosti IT. Na technické vybavení počítačů zítra radši nejdu, stejně tam probírá prakticky to co už umím, takže jenom stream pokud se mi bude chtít.
a8nr: Jsme na tom podobně, taky jsem měl dneska desítku ( no, díky spolužákovi spíš jedenáctku :-) ). Taky 3 přednášky a 2 cvika, z toho jedno cviko tříhodinové ( 2 a půl hodiny i se 1/4h přestávkou ).
Já už se nenudím :-/ Asi se v prváku vyplatí chodit na matiku, v druháku trochu taky a dál jen na zajímavé (a) volitelné předměty.Zkoušky se vždy daly udělat bez přednášek. Po získání kontaktů na kolejích se vždy vynořily písemky i taháky z let minulých, když to člověk prošel, udělal pár příkladů od každého typu tak to pomohlo na většinu zkoušek (týkalo se matiky a různých elektro předmětů). U různých zajímavějších, jako zpracování signálů, si člověk vše pamatoval nějak ze cvik a z labin, a nejhorší varianta byla studovat skripta, kterým se nedá rozumnět a nebo by se i dalo, kdyby to nepsal nějaký zakomplexovaný blb co to učí zpaměti. Docela pomohlo mít body nazbírané z různých malých písemek (půlsemestrálky), ze cvik a z projektů. Školu jsem nakonec dělal nějak cestou minimálního odporu - na většinu zkoušek jsem se učil 2-3 dny po 5-10ti hodinách, vždy jsem tak jednu podcenil a opakoval, jinak většinou trojky. Koho to dnes zajímá :)
Pokud něco člověk dělá v praxi, tak je látka sotva dostatečným základem a zbývajících 90% není v dalším životě potřeba. Útřžky zapamatované látky se dají nazvat všeobecné znalosti. Poskytují jisté výhody pro porozumnění komplexnějším problémům, ale při jejich řešení se člověk musí učit vše znovu a do hloubky.
PS: studoval jsem VUT FEKT
Pokud něco člověk dělá v praxi, tak je látka sotva dostatečným základem a zbývajících 90% není v dalším životě potřeba. Útřžky zapamatované látky se dají nazvat všeobecné znalosti. Poskytují jisté výhody pro porozumnění komplexnějším problémům, ale při jejich řešení se člověk musí učit vše znovu a do hloubky.
PS: studoval jsem VUT FEKT
Jj, s tím se nedá než souhlasit. Na to, jak všechny školy ( vysoké nebo střední, to je jedno ) marketingově hlásí "toho bude absolvent schopen, toto bude zvládat" atd., zvládat bude velký prd z obou úrovní škol, pokud do toho nepůjde vší silou samostudiem. Ve škole člověka fakt jenom navedou. Proto není úplně marné mít nějaké zaměstnání během školy, i když je to pak dost psychicky náročné.
A zase nuda... Tentokrát architektury počítačů. Předmět by to byl asi zajímavý, jen by byl zapotřebí lepší výklad.
[QUOTE=Intri;55964]A zase nuda... Tentokrát architektury počítačů. Předmět by to byl asi zajímavý, jen by byl zapotřebí lepší výklad.[/QUOTE]
Nj architektury jsem dnes zaspal, tak doufám, že nepřijdu o něco důležitého. Ale z předchozích přednášek si myslím že ani ne... na druhou stranu přednášející hlídá pitný režim celému sálu :D vždy, když se chce napít tak řekne "teď se všichni povinně napijeme":D a to je docela často
Nj architektury jsem dnes zaspal, tak doufám, že nepřijdu o něco důležitého. Ale z předchozích přednášek si myslím že ani ne... na druhou stranu přednášející hlídá pitný režim celému sálu :D vždy, když se chce napít tak řekne "teď se všichni povinně napijeme":D a to je docela často
:-) Tjn. Teď probíral 486ku, Pentium, Pentium MMX, Penitum Pro a teď kecá o Pentiích 2, 3 a 4, u čterky klábosí o NetBurstu. Kdyby mu šlo aspoň dobře rozumět, Lačezárkovi.
Hmm, tak dneska byla jen jedna přednáška a ta nebyla nudná ( byla jen brzo ). Horší to bylo v anglině, ale tam se zase nedalo moc psát na fórum... Ale ona bude nuda zase na zítřejší přednášce, tak se opět ozvu. Snad tu někoho najdu...
Opět jsme měli přednášku po ránu, takže opět to bylo to vaše "limbo" :D. Nejhorší je Java, tam se udržet vzhůru je věc téměř nemožná (také účast už klesla po měsíci zhruba na 20%, což je dost málo oproti ostantním předmětům). Dnešní matika bylo něco podobného :D. Vzhůru jsem možná tak na DIMce (diskrétní matematika) a WWW.
Ale ty přednášky po ránu jsou fakt totální zabiják - nic si stejně z toho nepamatuju a je to akorát ztracenej čas.
Asi proto jsem asi neudělal ten test Javy :shut.
Ale ty přednášky po ránu jsou fakt totální zabiják - nic si stejně z toho nepamatuju a je to akorát ztracenej čas.
Asi proto jsem asi neudělal ten test Javy :shut.
Nepochopil jsem dotaz. Celkově myslíš na tu školu nebo myslíš na ty přednášky?
Na školu - protože vysokoškolský diplom se vždycky hodí a vy vyšších ročnících jsou i zajímavější předměty
Přednášky - protože nemáme možnost si je sehnat streamovaný/pdf a učitelé na ně potom odkazujou. Na těch přednáškách je to spíš mechanický psaní než přemýšlení nad problémem a opsání od kámoše není zrovna ideální (i oni jsou dost limbo :D).
Ono je naprd, že domu přijížim okolo desátý a do školy vstávám před šestou tři dny v týdnu a přes den nemám možnost se někde vyspat :(. Nu a zbytek týdne jsou to samý recenze pro SHW (popř. práce v rodině. Takový ty oblíbený činnosti aka vození dřeva, štípání dřeva, převážení dřeva, natírání, kopání...) a to toho taky moc nenaspim :D.
Na školu - protože vysokoškolský diplom se vždycky hodí a vy vyšších ročnících jsou i zajímavější předměty
Přednášky - protože nemáme možnost si je sehnat streamovaný/pdf a učitelé na ně potom odkazujou. Na těch přednáškách je to spíš mechanický psaní než přemýšlení nad problémem a opsání od kámoše není zrovna ideální (i oni jsou dost limbo :D).
Ono je naprd, že domu přijížim okolo desátý a do školy vstávám před šestou tři dny v týdnu a přes den nemám možnost se někde vyspat :(. Nu a zbytek týdne jsou to samý recenze pro SHW (popř. práce v rodině. Takový ty oblíbený činnosti aka vození dřeva, štípání dřeva, převážení dřeva, natírání, kopání...) a to toho taky moc nenaspim :D.
Myslel jsem přednášky a spíš Intriho, tvůj příspěvek vznikl tak nějak souběžně. Školu chápu a pokud nejsou skripta, taháky, staré písemky nebo je zkouška ústně tak chápu i to. Mě to stejně ve vyšších ročnících vycházelo, že se zajímavé přednášky kryly s labinama s jiných předmětů :(. Ale brouzdat na přednáškách na netu pova6uju za ztracený čas. Zas na druhou stranu, pokud je to možnost jaxe dostat na net nebo relaxovat mezi užitečnými přednáškami, tak nic proti :)
No, mě jde spíš o to, že si tím zkracuju čas. Ono na fórech stejně chvíli trvá, než ti někdo odpoví, takže většiu času přednášejícího posloucháš. Ale díky tomu fóru se ti to hezky rozkouskuje na minuty a utíká to daleko rychleji.
@Papi: Takže jen shoda názvů a předmětů. Nevadí, aspoň se dokážu do tebe vcítit.:-)
@Papi: Takže jen shoda názvů a předmětů. Nevadí, aspoň se dokážu do tebe vcítit.:-)
No, jak kdy. Záleží na tom jaký předmět zrovna máme a taky kdo ho přednáší. U některých přednášek třeba je sranda, protože půl hodiny luštíme, co že to na tu tabuly vlastně ten učitel napsal :D Minule jsme třeba z parent udělali pařez a páření :) A to je pak hukot...
Jinak si myslím, že na přednášky se vyplatí chodit. Jednak pak přednášející zjistí, že se o látku aspoň trochu zajímáte a pak taky patříme mezi školy, kde hodně věcí z přednášek jinde neseženete (žádný streamy a na ty důležitý předměty kolikrát ani žádný vhodný PDF)...
Jinak si myslím, že na přednášky se vyplatí chodit. Jednak pak přednášející zjistí, že se o látku aspoň trochu zajímáte a pak taky patříme mezi školy, kde hodně věcí z přednášek jinde neseženete (žádný streamy a na ty důležitý předměty kolikrát ani žádný vhodný PDF)...
Psát na fóru, jak jinak?:-) Ale mám tu docela dobrý výhled, na tvůj monitor, na World of Warcraft...:-)
Přednášející si asi čte toto forum, protože delegáty zopakoval... ale bohužel jsem na tom stejně jako předtím :D
:-) To jo, on ví, že na něj fakt kašlem...:-) Cviko to jistí, tentokrát fakt bylo zbytečné na tu přednášku jít.
EDIT: Konečně pro dnešek a celý víkend zase svoboda.
EDIT2: Jinak, během nudy na přednášce jsem si se spolužákem trochu zagooglil a nedá mi, než se podělit o výsledky ( které jsou ale stejně obecně známé... ):
Ale tento je nejlepší: http://kdojehulan.numero.name/
Nutno říct, že jsme se všichni kolem opravdu náramně bavili.
EDIT: Konečně pro dnešek a celý víkend zase svoboda.
EDIT2: Jinak, během nudy na přednášce jsem si se spolužákem trochu zagooglil a nedá mi, než se podělit o výsledky ( které jsou ale stejně obecně známé... ):
Ale tento je nejlepší: http://kdojehulan.numero.name/
Nutno říct, že jsme se všichni kolem opravdu náramně bavili.
Hmm, DIM ( diskrétní matematika )... Relace a především jiný učitel - totální pako, vypadá trochu jako Billy Gatesů.:-)
Tak na DIM nebyl pan Kubesa, tak to sem rád že jsem to zaspal :D
Trochu srandy:
Přijde programátor ke kamarádu, programátorovi a co nevidí. Chudák sedí u stolu, všechny prsty na klávesnici a snaží se vytáhnout šňůru ze zásuvky. "Co se děje?" "Ale nahrál jsem si nový programa když jsem ho spustil, tak mi to napsalo- Zmáčkni současně deset libovolných kláves a uvidíš bezva obrázky ženských. Tak jsem klávesy zmáčkl a objevilo se- Ted pusť jedinou z nich a zformátuju Ti disk."
Trochu srandy:
Přijde programátor ke kamarádu, programátorovi a co nevidí. Chudák sedí u stolu, všechny prsty na klávesnici a snaží se vytáhnout šňůru ze zásuvky. "Co se děje?" "Ale nahrál jsem si nový programa když jsem ho spustil, tak mi to napsalo- Zmáčkni současně deset libovolných kláves a uvidíš bezva obrázky ženských. Tak jsem klávesy zmáčkl a objevilo se- Ted pusť jedinou z nich a zformátuju Ti disk."
No jo, o nic jsi nepřišel, ale sranda s tím týpkem byla. Vyhrožoval, ať jeden chlápek, co se bavil, zavře notebook, jinak ho z přednášky vyrazí... Takový matematický Shorty.
To je omezování osobní svobody !!:mistake Doufám že sme ho měli jen jednou a příšti příjde ten kterému nevadí když si v průběhu přednášky napíšu do fora :)
Njn... To řekni jemu. Myslím, že příště ho už nemáme. BTW, kdyby ti jel pomalu net, sorry... Stahuju demo Crysis ( 1,8 GB ), RF Online ( 1,5 GB ) a HD video z EVE Online ( jen něco přes 70 MB ).:-)
:angry to ti nemůže jet na nějaké schopné rychlosti tolik downloadů současně :D máš štěstí že sedíš na druhé straně sálu a já tu mám beztak vlastní AP :p bo mě to valí pěkně
BTW: taky stahuju Crysis ..nemůžu se dočkat, když sem před x lety videl poprve FarCry nemělo konkurenci
BTW: taky stahuju Crysis ..nemůžu se dočkat, když sem před x lety videl poprve FarCry nemělo konkurenci
Njn, na mém MR HD 2600 to ale asi moc dobře nepojede...:-) Ale chci to aspoň zkusit a mrknout na ten grafický zázrak.
Vidim ze ty prednasky maji asi veliky smysl predpokladam ze pristi prednasku to nebudes sosat ale uz primo hrat :)
Hh, to asi ne.:-) Dneska byly v matice ty relace = kraviny, které budeme stejně cvičit na cviku, v C++ nebylo nic nového... Uvidíme ještě teď programovací techniky.
Co se mě týká tak můj ntb by instalaci takové hry ani nerozdýchal, takže si to zahraju až doma na pc :)
To znamená, že budu nucen sledovat přednášku :D
To znamená, že budu nucen sledovat přednášku :D