Jak jste chtěli, mám tu pro vás nový thread, kde zdokumentuji upravu procesoru.
tak, první dva obrázky, první dokumentuje sestavu
no a druhý zase teploty při 0 vytížení procesoru
tak, chtěl jsem ještě přidat obrázek, po 10-ti minutách CPU Burn, ale po 4 a pul minutach a 65*C se pocitac proste vypnul :-(
Dobrá zpráva je, ze se mu nic nestalo a zatim funguje vesele dal .... so lets the lapovani begins :-)
tak, první dva obrázky, první dokumentuje sestavu
no a druhý zase teploty při 0 vytížení procesoru
tak, chtěl jsem ještě přidat obrázek, po 10-ti minutách CPU Burn, ale po 4 a pul minutach a 65*C se pocitac proste vypnul :-(
Dobrá zpráva je, ze se mu nic nestalo a zatim funguje vesele dal .... so lets the lapovani begins :-)
[QUOTE=Salamander;60022]...
Dobrá zpráva je, ze se mu nic nestalo a zatim funguje vesele dal .... so lets the lapovani begins :-)[/QUOTE]
Moc sem to nepochopil. Myslíš že vylapování procesoru pomůže? Podle mě, jestli za 4 minuty vyleze teplota na 65 stupňů ... tady bude problém jinde, vylapování srazí teplotu o pár stupňů ale ne o tolik kolik bys asi potřeboval. Čím to chladíš? Máš tam správné množství pasty (ne moc ani málo)? A pokud lapovat, tak asi jak CPU tak heatsink, heatsinkem začni, tam je míň možností něco zkazit.
http://modding.cz/?p=277
Dobrá zpráva je, ze se mu nic nestalo a zatim funguje vesele dal .... so lets the lapovani begins :-)[/QUOTE]
Moc sem to nepochopil. Myslíš že vylapování procesoru pomůže? Podle mě, jestli za 4 minuty vyleze teplota na 65 stupňů ... tady bude problém jinde, vylapování srazí teplotu o pár stupňů ale ne o tolik kolik bys asi potřeboval. Čím to chladíš? Máš tam správné množství pasty (ne moc ani málo)? A pokud lapovat, tak asi jak CPU tak heatsink, heatsinkem začni, tam je míň možností něco zkazit.
http://modding.cz/?p=277
no, sice jsem mel malo casu (cca 1 hodinu), ale procesor se ted krasne leskne (bohuzel. zatim nejsou fotky),stejne tak zakladna chladice (AC Freezer 64Pro-horsi zpracovani od vyrobce jsem snad jeste nevidel)
teplota pri IDLE sla dolu asi o 4-5 stupnu, pasta se lepe rozprostrela.
teplota pri IDLE sla dolu asi o 4-5 stupnu, pasta se lepe rozprostrela.
[QUOTE=speedsnail;60043]Já bych uvítal obecný návod jak lapovat. Mám tu TT Sonic Tower a základna nic moc.[/QUOTE]
no, vlastne to zadna veda neni, vezmes si brusnej papir a normalne to vyhladis - zacinas tak na hrubosti 400 a koncis na 1500-2000, potom je to jako zrcadlo
no, vlastne to zadna veda neni, vezmes si brusnej papir a normalne to vyhladis - zacinas tak na hrubosti 400 a koncis na 1500-2000, potom je to jako zrcadlo
doplnim, ze dulezita je ROVNA podlozka a nedelat porad jeden pohyb ale nejak to otacet nebo delat osmicku, at se to nezbrousi krive
Včera jsem měnil chladič, tak když jsem to měl rozdělané zkusil jsem trošku poškádlit i procesor. Měl jsem k dispozici jen brusný papír s hrubostí 1000, takže to není nic moc, ale aspoň pro ten pocit. Postup byl jednoduchý - na skleněnou desku jsem připlácl papír (namočený tam dobře drží), vzal CPU do ruky a brousil, dokud nezbyla jen měď. Jestli to pomohlo nevím, protože jsem měnil i chladič. Ale co mě potěšilo je, že procesor alespoň přežil.
Příště asi zkusím vylapovat i chladič, jestli se mi povede sundat z něj sponu. Je to jakýsi mně neznámý výrobce, jmenuje se Yeti Magic CPU Cooler :D, prostě půlkilová kostka hliníku a na ní obyčejný 120 mm větrák. Mám ho na 5 V @ 800 otáček a zatím je neslyšný. Pozitivum je, že má backplate a stál mě 120 Kč.
Příště asi zkusím vylapovat i chladič, jestli se mi povede sundat z něj sponu. Je to jakýsi mně neznámý výrobce, jmenuje se Yeti Magic CPU Cooler :D, prostě půlkilová kostka hliníku a na ní obyčejný 120 mm větrák. Mám ho na 5 V @ 800 otáček a zatím je neslyšný. Pozitivum je, že má backplate a stál mě 120 Kč.