Hádej, co to je
Tak teď něco trošku jednoduššího - časový limit do zítřka do 12:00. První tři dostanou bodíky do reputace. Uveďte do soukromé zprávy výrobce, model, a čip.
EDIT: Tak bez reputace, popř. reputaci udělím až budu moci :)
EDIT: Tak bez reputace, popř. reputaci udělím až budu moci :)
No jelikož ještě nemáš 15postů tak nemůžeš udělovat reputaci (resp můžeš, ale nezapočítá se). Takže ji neuděluj, ulož si to a počkej až budeš splňovat podmínky pro udělování.
speed :slug
speed :slug
labina dnes neni, takze bude takova mensi hadanka:)
koncime v 22:00, odpovedi me pres SZ (predmet "Hádej, co to je"), spravna odpoved 5 bodiku reputace
na obrazku jsou dve nezname veci, napiste co nejpresneji o jake se jedna.
//abych nenapovedel moc, tak prirovnani... nejde poznat jestli je v oktavce 1.4 nebo 1.9 motor, ale jde poznat jestli to je obyc oktavka nebo nova oktavka....
koncime v 22:00, odpovedi me pres SZ (predmet "Hádej, co to je"), spravna odpoved 5 bodiku reputace
na obrazku jsou dve nezname veci, napiste co nejpresneji o jake se jedna.
//abych nenapovedel moc, tak prirovnani... nejde poznat jestli je v oktavce 1.4 nebo 1.9 motor, ale jde poznat jestli to je obyc oktavka nebo nova oktavka....
lidi co ten chladic? hadejde:) a snazte se co nejpresnej, nestrilite daleko, cekal jsem lepsi odpovedi
prodluzuju do 22:30 a ti co uz hadali muzou upresnit/doplnit druhou vec
EDIT: za zcela spravnou odpoved jak si predstavuju 8 bodiku, jedna vec presna 3
prodluzuju do 22:30 a ti co uz hadali muzou upresnit/doplnit druhou vec
EDIT: za zcela spravnou odpoved jak si predstavuju 8 bodiku, jedna vec presna 3
citi se nekdo ze uz je skoro u toho a jeste by semu nejaka minutka hodila nebo to muzu vyhlasit?
jestli nikdo nekonci tak za 3 minuty edit tohoto postu=vyhlaseni
EDIT: takze jednalo se o Pentium 3 slot 1 s jadrem Katmai (konkretne 450MHz ale nebylo potreba) a na nem Thermalright HR-05 IFX (ne SLI)
spravne: Pavel_p (dokonce i spravna frekvence - 9 bodu) a johny__g (napotreti - 7 bodu)
kane.shw uhodnul chladic - 3 body
a pak tu byla odpoved: "Je to nějaký oldsul sípíjů (něco do slotu 1 bo tak) a na něj nějaký überňů chladič na čipsety ;)"
dalci EDIT: jadro se dalo poznat podle cache mimo jadro
jestli nikdo nekonci tak za 3 minuty edit tohoto postu=vyhlaseni
EDIT: takze jednalo se o Pentium 3 slot 1 s jadrem Katmai (konkretne 450MHz ale nebylo potreba) a na nem Thermalright HR-05 IFX (ne SLI)
spravne: Pavel_p (dokonce i spravna frekvence - 9 bodu) a johny__g (napotreti - 7 bodu)
kane.shw uhodnul chladic - 3 body
a pak tu byla odpoved: "Je to nějaký oldsul sípíjů (něco do slotu 1 bo tak) a na něj nějaký überňů chladič na čipsety ;)"
dalci EDIT: jadro se dalo poznat podle cache mimo jadro
Ce ce ce, detailisto, jako by ti odpověď "cpu slot 1" nestačila :D
Ne teď vážně, bylo to dobrý, klobouk dolů před Pavel_p gratuluju :thumb
Ještě jednou dík za hádanku, já jdu zapíchnout nějakou tu jehlu do panenky BOBO :D
Ne teď vážně, bylo to dobrý, klobouk dolů před Pavel_p gratuluju :thumb
Ještě jednou dík za hádanku, já jdu zapíchnout nějakou tu jehlu do panenky BOBO :D
Hmm... sem ted přijel, to už asi hadanku nestihnu... :-) Ale dobra byla.
@ mech13: Ten chladič si tam připevnil ty??
@ mech13: Ten chladič si tam připevnil ty??
[QUOTE=pavel_p;104242]Dík za hádanku, frekvence se dala uhodnout díky funkci pokročilé vyhledávání :)[/QUOTE]
Tak to gratuluju, jen mi vůbec není jasný jak se z toho obrázku dala určit frekvence. :notsure
Tak to gratuluju, jen mi vůbec není jasný jak se z toho obrázku dala určit frekvence. :notsure
:-) Příští pondělí se již samozřejmě můžete opět těšit na hádanku oficiální, což ovšem nebrání komukoliv uspořádat si v tomto threadu svou hádanku neoficiální, dle svých pravidel:).
[QUOTE=johny__g;104252]Tak to gratuluju, jen mi vůbec není jasný jak se z toho obrázku dala určit frekvence. :notsure[/QUOTE]
rekl bych ze se pavel dostal k tomu, ze to je P3 katmai a pak stacilo pohledat, a dalo se zjistit ze jsem se tu s nim uz driv chlubil:o https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/647-440bx-sestava
rekl bych ze se pavel dostal k tomu, ze to je P3 katmai a pak stacilo pohledat, a dalo se zjistit ze jsem se tu s nim uz driv chlubil:o https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/647-440bx-sestava
a nepletu-li se tak si to snad říkal i na srazu...pavel b si to zapamatoval a teď machruje:D :p (to je sranda)
tam jsem se tusim jen tobe zminoval o tom thermalrightu a ze ho mam na blbnuti se staryma kramama, pavel byl na druhe strane stolu:)
No, nevím, jestli je to těmi pivy, které v sobě mám, nebo tou fotografií...ale každopádně podchytit to včas mám i já problém zjistit, co to je...
Mechu, kurnik, foť trochu lépe :D To je jako od dítěte ze základní školy :stupid
Mechu, kurnik, foť trochu lépe :D To je jako od dítěte ze základní školy :stupid
Mohl ? Eh, to bych to musel podchytit...když je to tu půl dne a já se dostanu k fóru 1x týdně :stupid
Ja ne proto, ze me mech13 do SZ poslal fotky jak to montoval, takze jsem mel tak nejak od zacatku docela presnou predstavu, co ze to je - Katmai s chipsetovym chladicem na nem na poradny O/C :D
No a to by nebylo fer se ucastnit, kdyz to vis, ne? ;)
No a to by nebylo fer se ucastnit, kdyz to vis, ne? ;)
Vzhľadom na momentálnu nefunkčnosť LaboratořeSHW mám pre vás hádanku
Odpovedajte formou SZ, uveďte výrobcu, typ a použitý čipset. Za správnu odpoveď 1RB, prvá doručená správna SZ za 2RB
Čas máte dajme tomu do 21:00? Tak dobre - odpovede čakám do 23:00
Sorry za veľký obrázok, cez prílohy to uploadnuť nešlo
Odpovedajte formou SZ, uveďte výrobcu, typ a použitý čipset. Za správnu odpoveď 1RB, prvá doručená správna SZ za 2RB
Čas máte dajme tomu do 21:00? Tak dobre - odpovede čakám do 23:00
Sorry za veľký obrázok, cez prílohy to uploadnuť nešlo
nechal som vám pár akademických minút navyše, takže :
jednalo sa o základnú dosku QDI Advance 12, ktorú poháňa chipset VIA Apollo Pro 266 link
Úspešnými riešiteľmi sú: matyyy a r34ktor
Gratulujem a obom zasielam po 2RB. Matyyy-mu za prvenstvo, r34ktor-ovi sa vyčerpávajúcu odpoveď
jednalo sa o základnú dosku QDI Advance 12, ktorú poháňa chipset VIA Apollo Pro 266 link
Úspešnými riešiteľmi sú: matyyy a r34ktor
Gratulujem a obom zasielam po 2RB. Matyyy-mu za prvenstvo, r34ktor-ovi sa vyčerpávajúcu odpoveď
No v podstate sa sem hádanka dá dať kedykoľvek. Ale v zásade si myslím, že by toto vlákno mohlo suplovať chýbajúcu LaboratořSHW. Navrhujem, aby sme ostali pri pondelkovom termíne, pokiaľ nebude funkčná LaboratořSHW.
Hele, ze jste takovi nedockavi, mam pro Vas hadanku ... odpovedi posilejte na pres SZ do dneska do 12 ?
za spravnou odpoved mate u me RB ... v pondel dam neco normalniho
Chci vyrobce a o co se jedna (presny model nemusite uvadet)
za spravnou odpoved mate u me RB ... v pondel dam neco normalniho
Chci vyrobce a o co se jedna (presny model nemusite uvadet)
Tak jo, do 18 hodin zjednodusena verze :p
Tak jo, koneeeec :D (vim, ze Vas to nezajima), v pondeli sem dam neco normalniho :)
Slo o SUN SBus cgsix framebuffer
Spravni resitele - trodas, Fanynek
Tak jo, koneeeec :D (vim, ze Vas to nezajima), v pondeli sem dam neco normalniho :)
Slo o SUN SBus cgsix framebuffer
Spravni resitele - trodas, Fanynek
Kurňa, tak ja ťa vyprovokujem a nakoniec si to všimnem neskoro a navyše som dnes v práci na to vôbec nemal čas:runaway
Gratulujem riešiteľom :thumb
Len tak na okraj - prečo sa mi doterajšie hádanky od -HoNY-ho zdajú zrazu také jednoduché :notsure;)
Gratulujem riešiteľom :thumb
Len tak na okraj - prečo sa mi doterajšie hádanky od -HoNY-ho zdajú zrazu také jednoduché :notsure;)
Asi proto, ze -HoNY- nas netrapil Sun vymysly :) A takova videokarta od Sunu, tedy respektive zdase jen jedna jeji cast, to je proste ... masakr :-D Nasel jsem to nahodou podle toho cipu a veci, ktere tenhle cip obsahoval, tak jeden shop (!) mej i obrazek toho rozsireni a bylo to jasne.
Ne, skladem to nemaj :)
Ne, skladem to nemaj :)
Takze, dam sem hadanku pro dnesni den (nevim, kdy se sem dostanu), bohuzel Vam ted nemuzu dat RB, tak aspon za dobry pocit ....
Nebo muzete soutezit o pohar skladkove krysy ....
Takze: Uveďte o co se jedná, popř. výrobce
Odpovídat můžete do 22 hodiny me pomocí SZ.
Nebo muzete soutezit o pohar skladkove krysy ....
Takze: Uveďte o co se jedná, popř. výrobce
Odpovídat můžete do 22 hodiny me pomocí SZ.
Takze Koneeeeeeeec:p
Jednalo se o základní desku z Xboxu 360
správní řešitelé: cool.user, robky
Gratuluji :)
Jednalo se o základní desku z Xboxu 360
správní řešitelé: cool.user, robky
Gratuluji :)
[QUOTE=cool.user;225482]Jo, cool je proste dobrej 8) Ale tak robkymu taky gratuluju :D[/QUOTE]
ja som to proste musel uhádnuť. Neviem si predstaviť, či by si uniesol, že si tu jediný dobrý :D
ja som to proste musel uhádnuť. Neviem si predstaviť, či by si uniesol, že si tu jediný dobrý :D
Prisel jsem "kapku" s krizkem po funuse, nicmene jsem na prvni pohled typoval nejakou zakladovku od Apple (Mini Mac?) ale nesedely mi ty hromady regulatoru na leve strane z "rukopisem" Apple... Takze jsem to odhad na prvni pohled spatne :)
Tak, je zase pondeli, tak si neco dame ....
Do 22 hodiny jako vzdycky, myslim, ze dneska je to easy, tak by mohlo hadat vic lidi :)
Uvedte o co se jedna, vyrobce a pokud mozno presny model: (me na SZ)
Do 22 hodiny jako vzdycky, myslim, ze dneska je to easy, tak by mohlo hadat vic lidi :)
Uvedte o co se jedna, vyrobce a pokud mozno presny model: (me na SZ)
Jednalo se o Asus Extreme N6800 GT Dual (2x256MB)
obrazek je zde
spravni resitele: cool.user, Deee-aN, robky, r34ktor, trodas
gratuluji :)
obrazek je zde
spravni resitele: cool.user, Deee-aN, robky, r34ktor, trodas
gratuluji :)
Nemýlil si sa - bolo to easy :thumb
a vidím, že aj riešiteľov už je viac, takže sa to konečne rozbieha (nech to nerobíš len pre mňa a studeného:D)
a vidím, že aj riešiteľov už je viac, takže sa to konečne rozbieha (nech to nerobíš len pre mňa a studeného:D)
Dneska zaskakuju za jestera, takze odpovedi muzete posilat DO ME soukrome schranky do 22 hodiny dnesniho dne. Takze tedy, o co se jedna (nutno uvest kodove oznaceni tohoto nebo pripadne uvest ve kterych modelovych radach se toto vyuziva presne).
Trochu lepe sem specifikoval co presne chci vedet. Kdo zatim poslal odpoved spise vseobecnou, ma moznost se opravit :)
Takze, spravna odpoved znela: Jedna se o CPU jadro zname pod nazvem Conroe, pouzivame hlavne v cpu radach C2D E6xx0. Vzhledem k tomu ze c2d vyuziva minimalne 3 ruzna jadra, nepovazoval jsem samotnou odpoved C2D za dostatecnou.
Spravne odpovedeli: mech13, mstejska, robky, mech13.
Vyhercum gratuluju :)
Spravne odpovedeli: mech13, mstejska, robky, mech13.
Vyhercum gratuluju :)
Tak uznavam, ze dneska jsem to nedal, trosku jsem se unahlil :D
Jako odvetu pridavam Salamandri hadanku, hadani neomezene, odpovedi mi piste na SZ :)
Jako odvetu pridavam Salamandri hadanku, hadani neomezene, odpovedi mi piste na SZ :)
Vidim, ze jsem asi zvolil priliz tezkou hadanku :notsure ... ale myslel jsem, ze treba aspon trodas by to dat mohl .... :)
No, vzhledem k tomu, ze zitra je pondeli a bude nova hadanka, tak Zodpovim tu aktualni, je to zakladni deska Intel Batman (INTEL PENTIUM PCI BATMAN REVENGE) z clanu na toms hardware :) http://www.tomshardware.com/picturestory/498-2-intel-skulltrail-badaxe.html (celkem pekny clanecek).
Uspesni resitele: {}
Uspesni resitele: {}