Zdravím, mám problémek. POřídil jsem si ap + adsl modem ASU WL-600g, který mimojiné má i 2 USB porty. Chci si udělat ftp server.
Net přes ASUSe běží super, připojil jsem k němu přes USB redukci 200GB disk (dle návodu ve FAT32). Když na ten disk kouknu přes vnitřní síť, vidím ho a můžu s ním pracovat jako s klasickým FTP serverem. Když na to juknu jako přes venkovní síť, tak to vidím taky a je ve v pohodě.
Ale když jsem na to chtěl juknout dneska z práce, tak jsem si sice přes total commandera našel adresu, chtělo to po mně i jméno a heslo, ale zobrazil se mi prázdná adresář... (na tom disku je už pár složek).
Net mám od radiokomunikací (ADSL Premium 4096/512).
Nevíte, čím by to mohlo být? Děkuju
Net přes ASUSe běží super, připojil jsem k němu přes USB redukci 200GB disk (dle návodu ve FAT32). Když na ten disk kouknu přes vnitřní síť, vidím ho a můžu s ním pracovat jako s klasickým FTP serverem. Když na to juknu jako přes venkovní síť, tak to vidím taky a je ve v pohodě.
Ale když jsem na to chtěl juknout dneska z práce, tak jsem si sice přes total commandera našel adresu, chtělo to po mně i jméno a heslo, ale zobrazil se mi prázdná adresář... (na tom disku je už pár složek).
Net mám od radiokomunikací (ADSL Premium 4096/512).
Nevíte, čím by to mohlo být? Děkuju
Ak ti to fungovalo a zrazu nie, tak hľadaj problém vo FTP kontách, resp. právach prístupu. Pokiaľ si na to pozeral v práci a nejde to, pričom ti to v práci bežalo, tak sa prípadne spýtaj adminov, či dačo nemenili, ak si to skúšal inde, tak opäť môže byť chyba na strane firemnej siete.
[QUOTE=eraser;62380]Ak ti to fungovalo a zrazu nie, tak hľadaj problém vo FTP kontách, resp. právach prístupu. Pokiaľ si na to pozeral v práci a nejde to, pričom ti to v práci bežalo, tak sa prípadne spýtaj adminov, či dačo nemenili, ak si to skúšal inde, tak opäť môže byť chyba na strane firemnej siete.[/QUOTE]
Ode mně z doma mi to jelo super (jak přes vnitřní síť tak i přes venkovní), ale z práce jsem to zkusil 2x a ani jednou to nejelo.
Ale teď jsem zjistil, že spíš je blbé nastavení v práci, protože už si kamarád pár věcí stáhl v pořádku.
Ode mně z doma mi to jelo super (jak přes vnitřní síť tak i přes venkovní), ale z práce jsem to zkusil 2x a ani jednou to nejelo.
Ale teď jsem zjistil, že spíš je blbé nastavení v práci, protože už si kamarád pár věcí stáhl v pořádku.
Ještě můžeš zkusit zaškrtnout v TotalCommanderu ve vlastnostech FTP připojení volbu "Použít pasivní režim přenosu (jako WWW prohlížeč)".
Mam stejný ADSLkový router. Do FTP se dostanu pouze přes IE. Přes TC se mi to nepodařilo připojit ani v pasivním režimu. Asi nezná spravné nastavení linux server Wl-600g, jde tam sice nastavit speciály, ale nevim přesně co bych tam měl zadat. Pokud někdo víte co nebo nějaký jiný klient, který funguje s s tímto routerem, tak dejte vědět. :notsure