Papíry aneb "Kam s ní?!"
Znáte to, výpisy z banky, vyúčtování od operátora, vyúčtování služeb... spousta zbytečných papírů. Dneska sem dělal pořádek a můžu říct, bylo by teplo kdyby to vzplálo :)
Jak s nimi nakládáte?
Jak s nimi nakládáte?
Ja si vse peclive schovavam a jednou za cas (tak dvakrat do roka) roztridim do sanonu. Clovek nikdy nevi co si kdo na nej vymysli a je dobry mit pro takovy pripady v ruce papir s dukazy. Uz nejmene jednou se mi to vyplatilo pri jednani s byvalym poskytovatelem pripojeni (cti parchantem :D - chteli po me zaplatit po trech letech od zprovozneni poplatek instalaci 5000,-Kc).
EDIT: A pak se to skladovani hodi i v jinych pripadech...napr. pri zadosti o vizum po me chteli vypisy z uctu za posledni rok, atd. Vyplati se archivovat i vyplatni pasky (tech si ale muzu profesionalne vytisknout kolik chci a jakejmakoli hodnotama), protoze jedne zname se hodily pri jednani se zdravotni pojistovnou - tusim ze tam slo o nedoplatek na ZP a tema paskama se dokazalo, ze byla zamestnana, ZP ji bylo strzeno a to ZP jednoduse neodvadel zamestnavatel.
EDIT: A pak se to skladovani hodi i v jinych pripadech...napr. pri zadosti o vizum po me chteli vypisy z uctu za posledni rok, atd. Vyplati se archivovat i vyplatni pasky (tech si ale muzu profesionalne vytisknout kolik chci a jakejmakoli hodnotama), protoze jedne zname se hodily pri jednani se zdravotni pojistovnou - tusim ze tam slo o nedoplatek na ZP a tema paskama se dokazalo, ze byla zamestnana, ZP ji bylo strzeno a to ZP jednoduse neodvadel zamestnavatel.
[QUOTE=Smeli;65817]Znáte to, výpisy z banky, vyúčtování od operátora, vyúčtování služeb... spousta zbytečných papírů. Dneska sem dělal pořádek a můžu říct, bylo by teplo kdyby to vzplálo :)
Jak s nimi nakládáte?[/QUOTE]
Naprostou většinu věcí si nechávám zasílat elektronicky. Papírové záznamy archivuji.
Jak s nimi nakládáte?[/QUOTE]
Naprostou většinu věcí si nechávám zasílat elektronicky. Papírové záznamy archivuji.
Co jde si nechavam zaslat elektronicky. Často k tomu ale přijde i klasickej papitŕovej vypis. Jinak z papiru archivuju jen podstatny věci, miň vyznamny a duležity rovnou likviduju :-)
Protřídím co je důležité, např. si schovávám účty od telefonu, abych viděl, kolik provolám atd. Výpisy z banky a podobné "hovadinky" skartuji, pořídil jsem si na to skartovačku. :D
http://iobchod.penta.cz/print.asp?cls=stoitem&stiid=9872
Je to docela sranda a hlavně se tím snažím třídit odpad...krom toho, že třídím plasty. :cool:
http://iobchod.penta.cz/print.asp?cls=stoitem&stiid=9872
Je to docela sranda a hlavně se tím snažím třídit odpad...krom toho, že třídím plasty. :cool:
[QUOTE=Wlcek;68315]Co jde si nechavam zaslat elektronicky. Často k tomu ale přijde i klasickej papitŕovej vypis. Jinak z papiru archivuju jen podstatny věci, miň vyznamny a duležity rovnou likviduju :-)[/QUOTE]
Dobře, ale jak rozlišíš co je důležité a co ne? Např. tu mám kopec vápisů z TM, ještě větší z KB, pak si tu hromadí UPC a nevím co ještě...:cry
Dobře, ale jak rozlišíš co je důležité a co ne? Např. tu mám kopec vápisů z TM, ještě větší z KB, pak si tu hromadí UPC a nevím co ještě...:cry