Asi hloupá otázka, ale hledám inspiraci. Zkoušel jsem zalepit díry v bočnici papírovou páskou, a protože to dost pomohlo, chtěl bych úpravu provést natrvalo. Ale jak a čím, aby to k něčemu vypadalo? Any idea?
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] Sam dnes kupuji kdyz dva tri dny pockas napisi ti jaky to ma ucinek ;)
Taky si na to počkám.jsem na to dost zvědavej.Ja s tlumicima hmotama nemam žádný expy a účinek na chlazení/hluk mě dost zajímá.Možná to budu za chvíli taky potřebovat:cry
Aby se vam ty kompy uvnitr neuzhavili. :p Ja mam kisnu CM Stacker 831 co ma dirky z boku. Zadelavat to ale nebudu. :)
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[QUOTE=Milivoj_b;66427]Asi hloupá otázka, ale hledám inspiraci. Zkoušel jsem zalepit díry v bočnici papírovou páskou, a protože to dost pomohlo, chtěl bych úpravu provést natrvalo. Ale jak a čím, aby to k něčemu vypadalo? Any idea?[/QUOTE]Ja kolem nalepil kobercovku a pres to placl kus plastu z baleni od grafiky a pak jeste oblepil izolepou, ale asi to nejde vsude.
[QUOTE=Janyk1;81631]Taky si na to počkám.jsem na to dost zvědavej.Ja s tlumicima hmotama nemam žádný expy a účinek na chlazení/hluk mě dost zajímá.Možná to budu za chvíli taky potřebovat:cry[/QUOTE]
Ja pouzivam hmotu od spire, hluk tlumi znatelne, teplota v case se zvedla jen o 1°C - mam ale pomerne slusne reseny airflow v case. Jinak diry v bocnici jsem tim zakryl take, ale doporucuji pred nalepenim hmoty zakryt diry nejakou folii a pak az lepit hmotu. Je to z toho duvodu, ze kdyz nalepite zevnitr hmotu jen tak, budete mit za chvili dirky zvenku zaprasene (ve smyslu zaprasené i zaprášené). Pres ty dirky pujde prach rovnou na lepidlo nanesene na tlumici hmote a tezko z toho potom ten prach dostanete :).
Ja pouzivam hmotu od spire, hluk tlumi znatelne, teplota v case se zvedla jen o 1°C - mam ale pomerne slusne reseny airflow v case. Jinak diry v bocnici jsem tim zakryl take, ale doporucuji pred nalepenim hmoty zakryt diry nejakou folii a pak az lepit hmotu. Je to z toho duvodu, ze kdyz nalepite zevnitr hmotu jen tak, budete mit za chvili dirky zvenku zaprasene (ve smyslu zaprasené i zaprášené). Pres ty dirky pujde prach rovnou na lepidlo nanesene na tlumici hmote a tezko z toho potom ten prach dostanete :).
To by me teda zajimalo ty vase hmoty - ja zkousel specialni odhlucnovaci (jehlanky, co se z nich stavy treba boxy na mereni hluku) a stejne byli disky furt slyset. Nicmene je fakt, ze v moji case se mi tim nepodarilo oblepit celej predek.
[QUOTE=Loli;81739]To by me teda zajimalo ty vase hmoty - ja zkousel specialni odhlucnovaci (jehlanky, co se z nich stavy treba boxy na mereni hluku) a stejne byli disky furt slyset. Nicmene je fakt, ze v moji case se mi tim nepodarilo oblepit celej predek.[/QUOTE]
Já to právě že nikdy nezkusil, tak se ptám!
Já to právě že nikdy nezkusil, tak se ptám!
Pokud te zajima jak se zmeni teploty po ucpani bocnich der tak neni nic jednodussiho.
zmerim teploty idle a burn, pak zalepim diry izolackou a zmerim teploty idle a burn.
a z rozdilu zjistim jak to pomohlo-uskodilo.
Pokud bude zajem tak muzu tento test zkusit doma i s obrazky me case.
zmerim teploty idle a burn, pak zalepim diry izolackou a zmerim teploty idle a burn.
a z rozdilu zjistim jak to pomohlo-uskodilo.
Pokud bude zajem tak muzu tento test zkusit doma i s obrazky me case.
Tak sem delal pokusy.
pc s bocnima dirama + in/out 120 1000rpm
teplota GPU idle=63°C burn=96°C
zalepene bocni diry + in/out 120 1000rpm + odstanena zaslepka pod grafikou
teplota GPU idle=60°C burn=88°C
ostatní teploty zhruba na stejné úrovni.
automaticky regulovaný box chladič se zvednuly otáčky o 200rpm.
Takže
Box chladič s tunelem ma nižší teploty ve skříni bez úpravy.
Pasivně chlazená grafika má nižší teploty ve skříni s úpravou.
Pasivnímu ninjovi by asi taky prospela skřín s úpravou, ale ten jsem nezkousel.
podtrženo shrnuto zadna slava, zakryval bych bocnici, jen když nechci aby tudy proudil prach.
pc s bocnima dirama + in/out 120 1000rpm
teplota GPU idle=63°C burn=96°C
zalepene bocni diry + in/out 120 1000rpm + odstanena zaslepka pod grafikou
teplota GPU idle=60°C burn=88°C
ostatní teploty zhruba na stejné úrovni.
automaticky regulovaný box chladič se zvednuly otáčky o 200rpm.
Takže
Box chladič s tunelem ma nižší teploty ve skříni bez úpravy.
Pasivně chlazená grafika má nižší teploty ve skříni s úpravou.
Pasivnímu ninjovi by asi taky prospela skřín s úpravou, ale ten jsem nezkousel.
podtrženo shrnuto zadna slava, zakryval bych bocnici, jen když nechci aby tudy proudil prach.
Tak jsem nakonec zalepil díry černou samolepící tapetou a taky to nevypadá špatně. S postupným přelepováním izolačkou jsem samozřejmě experimentoval a jako nejvýhodnější mi právě vyšlo je zakrýt úplně, tak jsem to udělal. Mám skříň s děrovaným předkem, na procesoru Freezera a na grafice Accelero S2 s přidaným 12cm ventilátorem, jednu další dvanáctku mám vpředu před disky a vzadu pod zdrojem všechny samozřejmě stažené na nějakých 800 otáček. Průvan je tam slušný a díry v bočnici mi vždycky jenom přidaly nějaký ten stupínek na některé komponentě.