Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Čím zakrýt díry v bočnici

Milivoj_b (32)|26.11.2007 16:02
Asi hloupá otázka, ale hledám inspiraci. Zkoušel jsem zalepit díry v bočnici papírovou páskou, a protože to dost pomohlo, chtěl bych úpravu provést natrvalo. Ale jak a čím, aby to k něčemu vypadalo? Any idea?
Woyta (284)|26.11.2007 16:35
Podlepit plechem, zatmelit a prebarvit.
A nebo si muzes udelat okno a derave casti odstranit.
wixen (21)|16.1.2008 15:25
Případně použít materiály na odhlučnění case. Díry to ucpe a jestě to ticho. ;-)
pas!k (3765)|16.1.2008 15:27
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] Sam dnes kupuji kdyz dva tri dny pockas napisi ti jaky to ma ucinek ;)
Janyk1 (997)|16.1.2008 16:17
Taky si na to počkám.jsem na to dost zvědavej.Ja s tlumicima hmotama nemam žádný expy a účinek na chlazení/hluk mě dost zajímá.Možná to budu za chvíli taky potřebovat:cry
filky (197)|16.1.2008 17:01
Aby se vam ty kompy uvnitr neuzhavili. :p Ja mam kisnu CM Stacker 831 co ma dirky z boku. Zadelavat to ale nebudu. :)

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Janyk1 (997)|16.1.2008 17:14
Tak to si zase pohlidam...
Loli (226)|16.1.2008 18:42
[QUOTE=Milivoj_b;66427]Asi hloupá otázka, ale hledám inspiraci. Zkoušel jsem zalepit díry v bočnici papírovou páskou, a protože to dost pomohlo, chtěl bych úpravu provést natrvalo. Ale jak a čím, aby to k něčemu vypadalo? Any idea?[/QUOTE]Ja kolem nalepil kobercovku a pres to placl kus plastu z baleni od grafiky a pak jeste oblepil izolepou, ale asi to nejde vsude.
tequilla (1015)|16.1.2008 18:45
[QUOTE=Janyk1;81631]Taky si na to počkám.jsem na to dost zvědavej.Ja s tlumicima hmotama nemam žádný expy a účinek na chlazení/hluk mě dost zajímá.Možná to budu za chvíli taky potřebovat:cry[/QUOTE]

Ja pouzivam hmotu od spire, hluk tlumi znatelne, teplota v case se zvedla jen o 1°C - mam ale pomerne slusne reseny airflow v case. Jinak diry v bocnici jsem tim zakryl take, ale doporucuji pred nalepenim hmoty zakryt diry nejakou folii a pak az lepit hmotu. Je to z toho duvodu, ze kdyz nalepite zevnitr hmotu jen tak, budete mit za chvili dirky zvenku zaprasene (ve smyslu zaprasené i zaprášené). Pres ty dirky pujde prach rovnou na lepidlo nanesene na tlumici hmote a tezko z toho potom ten prach dostanete :).
Loli (226)|16.1.2008 21:08
To by me teda zajimalo ty vase hmoty - ja zkousel specialni odhlucnovaci (jehlanky, co se z nich stavy treba boxy na mereni hluku) a stejne byli disky furt slyset. Nicmene je fakt, ze v moji case se mi tim nepodarilo oblepit celej predek.
Janyk1 (997)|17.1.2008 08:41
[QUOTE=Loli;81739]To by me teda zajimalo ty vase hmoty - ja zkousel specialni odhlucnovaci (jehlanky, co se z nich stavy treba boxy na mereni hluku) a stejne byli disky furt slyset. Nicmene je fakt, ze v moji case se mi tim nepodarilo oblepit celej predek.[/QUOTE]
Já to právě že nikdy nezkusil, tak se ptám!
wixen (21)|17.1.2008 10:52
Pokud te zajima jak se zmeni teploty po ucpani bocnich der tak neni nic jednodussiho.
zmerim teploty idle a burn, pak zalepim diry izolackou a zmerim teploty idle a burn.
a z rozdilu zjistim jak to pomohlo-uskodilo.
Pokud bude zajem tak muzu tento test zkusit doma i s obrazky me case.
wixen (21)|17.1.2008 16:31
Tak sem delal pokusy.
pc s bocnima dirama + in/out 120 1000rpm
teplota GPU idle=63°C burn=96°C

zalepene bocni diry + in/out 120 1000rpm + odstanena zaslepka pod grafikou
teplota GPU idle=60°C burn=88°C

ostatní teploty zhruba na stejné úrovni.
automaticky regulovaný box chladič se zvednuly otáčky o 200rpm.

Takže
Box chladič s tunelem ma nižší teploty ve skříni bez úpravy.
Pasivně chlazená grafika má nižší teploty ve skříni s úpravou.
Pasivnímu ninjovi by asi taky prospela skřín s úpravou, ale ten jsem nezkousel.

podtrženo shrnuto zadna slava, zakryval bych bocnici, jen když nechci aby tudy proudil prach.
Milivoj_b (32)|20.2.2008 08:54
Tak jsem nakonec zalepil díry černou samolepící tapetou a taky to nevypadá špatně. S postupným přelepováním izolačkou jsem samozřejmě experimentoval a jako nejvýhodnější mi právě vyšlo je zakrýt úplně, tak jsem to udělal. Mám skříň s děrovaným předkem, na procesoru Freezera a na grafice Accelero S2 s přidaným 12cm ventilátorem, jednu další dvanáctku mám vpředu před disky a vzadu pod zdrojem všechny samozřejmě stažené na nějakých 800 otáček. Průvan je tam slušný a díry v bočnici mi vždycky jenom přidaly nějaký ten stupínek na některé komponentě.
pas!k (3765)|20.2.2008 09:49
Ta akasa je celkem dobra dobre s eto lepi ale ucinek na hluk to az takovy nema je to mirne znat ale chtelo by to zkusit na hlucnejsim pc to me je tiche i bez ni tak to tezko porovnavam .
Milivoj_b (32)|21.2.2008 16:10
O té odhlučňovací hmotě jsem uvažoval jako o dalším kroku po plánovaném ztišení zdroje, ale asi se na to vykašlu. Polepení boků a dna/vrchu skříně mi asi moc nepomůže, když přední strana zůstává v podstatě otevřená (skříň TT Matrix). Nebo má někdo jinou zkušenost?