Jméno tazatele: JN
Znění dotazu:
Prosím o radu. Do PC PIII jsem instaloval do AGP slotu grafickou kartu RIVA TNT 32MB. Instalace zdá se proběhla úspěšně, z XP se natáhnul ovladač, v systému se zobrazuje, že zařízení pracuje správně. Ale problém je v BIOSu, při spuštění se zobrazuje chybová hláška "2462 Configuration change has occurred" , bootování se přeruší a otevře se okno BIOSu s požadavkem na aktualizaci velikosti paměti video adaptéru, kde je nastaveno 4096kB. Jenže v BIOSu není možno tuhle hodnotu změnit, poradí mi někdo jak na to?
HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
PC originál sestava IBM 300GL, mod. 6563-T2G, konfigurace PIII 600MHz, 128 MB RAM 133 MHz, Win XP.
Znění dotazu:
Prosím o radu. Do PC PIII jsem instaloval do AGP slotu grafickou kartu RIVA TNT 32MB. Instalace zdá se proběhla úspěšně, z XP se natáhnul ovladač, v systému se zobrazuje, že zařízení pracuje správně. Ale problém je v BIOSu, při spuštění se zobrazuje chybová hláška "2462 Configuration change has occurred" , bootování se přeruší a otevře se okno BIOSu s požadavkem na aktualizaci velikosti paměti video adaptéru, kde je nastaveno 4096kB. Jenže v BIOSu není možno tuhle hodnotu změnit, poradí mi někdo jak na to?
HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
PC originál sestava IBM 300GL, mod. 6563-T2G, konfigurace PIII 600MHz, 128 MB RAM 133 MHz, Win XP.
To vypadá na konfilkt s integrovanou grafikou. Někde v BIOSu bude určitě možnost ji vypnout, resp. nastavit AGP grafiku jako defaultní.
Díky za odpověď, ale v AGP slotu byla předtím už nainstalovaná 8MB karta, s tou žádný konflikt nebyl, až po její výměně za 32MB. V BIOSu je nastavený slot AGP, tak v čem by ten konflikt mohl být? JN
Tak v tom už neporadím. Třeba má s danou kartu problém tvůj BIOS ( může být už starý ), update BIOSu by mohl pomoct. Ale s tím ti poradí už spíš někdo jiný, osobně jsem BIOS nikdy neupdatoval.
V tom je právě podstata mojí otázky. Ten problém je v BIOSu, a sice nedokážu přenastavit ten parametr z 4096kB na 32MB. V tom je podle mě ten konflikt. Jenže tenhle bios vůbec neznám, není to klasický AWARD a nedá se v něm ani např. nastavit bootovací frekvence. Označení verze BIOSu je PJKT31AUK, výrobce neznámý - snad IBM, když je instalovaný v originální sestavě PC IBM...?
JN
JN
Pokud to má integrovanou grafiku, tak vypnout, to nastavení AGP je IMO jen nastavení kde to má prvně hledat grafiku. BIOS tipuju na Phoenix, no každopádně je to zase jedna z těch škatulí (IBM), takže tam bude ořezaná deska a ořezanej BIOS...mrkni po stránkách IBM ale těžko něco najdeš. Jestli se ti chce, nafoť BIOS, ať sme moudřejší :)