Geil 2048MB DDR II 800MHz Kit (GX22GB6400UDC)
cau, potreboval bych poradit...
deska ga-ds3p-965P-rev3.3
proc. 6320 - 1,86 na 3,2 .. 458 fsb . chadic freezer 7
gk. 1950pro
a pameti mam taktly neco malo na 900..910 jestli se nemylim..
kolik napeti do nich muzu pustit max?
zaklad je tam 2,1 V... ted mam + 0,25 .. a nevím
dík.
deska ga-ds3p-965P-rev3.3
proc. 6320 - 1,86 na 3,2 .. 458 fsb . chadic freezer 7
gk. 1950pro
a pameti mam taktly neco malo na 900..910 jestli se nemylim..
kolik napeti do nich muzu pustit max?
zaklad je tam 2,1 V... ted mam + 0,25 .. a nevím
dík.
takze + 1,0V by to melo byt bezpecny?mam thermaltake mambo 2000..a myslim ze neni zas tak spatne chlazena..
[quote=lubayys;72047]takze + 1,0V by to melo byt bezpecny?[/quote]
:eek: nemyslel si náhodov 0,1V? obávam sa že keby si zvýšil napetie o 1V(ale aj tak sa to asi nedá v BIOSE nastaviť) tak by si ich odrovnal:mistakeTo napájanie nemusíš zase zbytočne zvyšovať ak je pc stabilný tak je dobre skús potom RAMky prebehnúť nemtestom
:eek: nemyslel si náhodov 0,1V? obávam sa že keby si zvýšil napetie o 1V(ale aj tak sa to asi nedá v BIOSE nastaviť) tak by si ich odrovnal:mistakeTo napájanie nemusíš zase zbytočne zvyšovať ak je pc stabilný tak je dobre skús potom RAMky prebehnúť nemtestom
[QUOTE=Klingacikx;72051]:eek: nemyslel si náhodov 0,1V? obávam sa že keby si zvýšil napetie o 1V(ale aj tak sa to asi nedá v BIOSE nastaviť) tak by si ich odrovnal:mistakeTo napájanie nemusíš zase zbytočne zvyšovať ak je pc stabilný tak je dobre skús potom RAMky prebehnúť nemtestom[/QUOTE]
nee tolik nee.. to bych asi fakt spalil:D mam tam ted +0,25 .. to není moc ne? a zajima me o kolik by se to dalo jeste nevysit
nee tolik nee.. to bych asi fakt spalil:D mam tam ted +0,25 .. to není moc ne? a zajima me o kolik by se to dalo jeste nevysit
[QUOTE=lubayys;72053]nee tolik nee.. to bych asi fakt spalil:D mam tam ted +0,25 .. to není moc ne? a zajima me o kolik by se to dalo jeste nevysit[/QUOTE]Napis normalne, kolik do nich ted poustis.... imho v BIOSu mas zaklad 1,8 + tvych 0,25 je 2,05V.... je to tak?
Jak uz napsal s.skull, muzes jim dat 2,2V, 2,3 uz bych pro dlouhodoby provoz nedaval....
Jak uz napsal s.skull, muzes jim dat 2,2V, 2,3 uz bych pro dlouhodoby provoz nedaval....
[QUOTE=husky14;72058]Napis normalne, kolik do nich ted poustis.... imho v BIOSu mas zaklad 1,8 + tvych 0,25 je 2,05V.... je to tak?
Jak uz napsal s.skull, muzes jim dat 2,2V, 2,3 uz bych pro dlouhodoby provoz nedaval....[/QUOTE]
Jojo je to 2,05V, takze v poho? tak to sem rad..takze 2,1 dam max,dal nejdu...tak dik moc
Jak uz napsal s.skull, muzes jim dat 2,2V, 2,3 uz bych pro dlouhodoby provoz nedaval....[/QUOTE]
Jojo je to 2,05V, takze v poho? tak to sem rad..takze 2,1 dam max,dal nejdu...tak dik moc
muzu se jeste na neco zeptat? mel jsem je na frek. 920 .. a padalo to, ale procesor by jeste sel taktnout, jak jim mam dat mensi takt??mam nastavenou delicku na 2 ted..
Jasne ze to je mozny. Nejmensi delicka je 1:1 (cili rovna fsb*2). min se neda nastavit. Jo a do tech pameti muzes klidne pustit 2.2V.
Jasne sorry, blbe sem pochopil tu tvou delicku 2.... :rolleyes:
Tak nahod screeny z CPU-Z, jak ti to ted jede.
Tak nahod screeny z CPU-Z, jak ti to ted jede.
Jestli uz nemas moznost snizit delicku, tak jedine zkusit ramkam pridat napeti na ty 2,2V. To by mohlo jit pretaktovat FSB jeste trochu vys, ale i tak si myslim, ze 3,2GHz na CPU a 920MHz na ramkach je dost dobry a uz bych to vic pro dlouhodoby provoz netrapil....;)
jo,ale stabilne 3,2Ghz to nebylo.. bal sem se pridat víc tem ramkam...ted tam mam +0,2V tak víc myslim uz nemam davat ne?
a jestli jsem to pochopil tak ty ramky maji na standartu 1,8V??? nebo co je to za hodnotu v cpu-z..
a jestli jsem to pochopil tak ty ramky maji na standartu 1,8V??? nebo co je to za hodnotu v cpu-z..
Jak uz sem ti psal, pro dlouhodoby provoz bych jim osobne daval max. 2,25V....
EDIT: tak tem ramkam zkus pridat a uvidis, jestli ti to pomuze v OC.... kdyz jo a budes to takchtit nechat, tak je poradne otestuj treba Memtestem a v prubehu testu na ne sahni, jestli uz moc netopi.... ;)
EDIT: tak tem ramkam zkus pridat a uvidis, jestli ti to pomuze v OC.... kdyz jo a budes to takchtit nechat, tak je poradne otestuj treba Memtestem a v prubehu testu na ne sahni, jestli uz moc netopi.... ;)
[QUOTE=lubayys;72158]ja vim ze si to psal,ale ted nevim kolik maji ten zaklad..[/QUOTE][QUOTE=s.skull;72090]2,1 výrobce přímo uvádí jako provozní, takže opravdu ok :)[/QUOTE]Nebo se podivej na stranky vyrobce, bude to tam napsany....
Editoval sem muj predchozi prispevek, koukni na to.... ;)
Editoval sem muj predchozi prispevek, koukni na to.... ;)
V datasheetu http://www.corsairmicro.com/_datasheets/TWIN2X2048-6400.pdf je prd. Jen ze je testovali na 1.9V
Jinak v biosu je urcite jako zaklad brany 1.8V (maj to tak snad vsechny desky a i kdyby to cetl z SPD tak tam je taky 1.8V)
Jinak v biosu je urcite jako zaklad brany 1.8V (maj to tak snad vsechny desky a i kdyby to cetl z SPD tak tam je taky 1.8V)
[QUOTE=husky14;72160]Nebo se podivej na stranky vyrobce, bude to tam napsany....
Editoval sem muj predchozi prispevek, koukni na to.... ;)[/QUOTE]
jojo,davam memtest uz... zatim nejsou nejak moc horky..
Editoval sem muj predchozi prispevek, koukni na to.... ;)[/QUOTE]
jojo,davam memtest uz... zatim nejsou nejak moc horky..
[QUOTE=speedsnail;72162]V datasheetu http://www.corsairmicro.com/_datasheets/TWIN2X2048-6400.pdf je prd. Jen ze je testovali na 1.9V
Jinak v biosu je urcite jako zaklad brany 1.8V (maj to tak snad vsechny desky a i kdyby to cetl z SPD tak tam je taky 1.8V)[/QUOTE]
to si me poslal ale corsairy:)
Jinak v biosu je urcite jako zaklad brany 1.8V (maj to tak snad vsechny desky a i kdyby to cetl z SPD tak tam je taky 1.8V)[/QUOTE]
to si me poslal ale corsairy:)
Proste si to najdi u vyrobce....
Geil: Working Voltage : 1.9-2.3V
[QUOTE=lubayys;72164]jojo,davam memtest uz... zatim nejsou nejak moc horky..[/QUOTE]A kolik si jim teda dal V? Pomohlo to zvyseni voltu s OC? Jestli ne, tak je zbytecne netrap a nech je na 2,1V....
Geil: Working Voltage : 1.9-2.3V
[QUOTE=lubayys;72164]jojo,davam memtest uz... zatim nejsou nejak moc horky..[/QUOTE]A kolik si jim teda dal V? Pomohlo to zvyseni voltu s OC? Jestli ne, tak je zbytecne netrap a nech je na 2,1V....
Tak .. přidal jsem jim +0,225V coz je 2,125
3dmark 06 - 6306 bodů
frek.pameti 910
proc. 3185Mhz
1950pro,netaktla
teploty pri hrani cod4 do 60 stupnu..57-58
jsem spokojen:)
3dmark 06 - 6306 bodů
frek.pameti 910
proc. 3185Mhz
1950pro,netaktla
teploty pri hrani cod4 do 60 stupnu..57-58
jsem spokojen:)
[QUOTE=lubayys;72187]jsem spokojen:)[/QUOTE]
A kolik ty paměti dávaj na 2.2V 2.25V ? Třeba bys byl ještě spokojenější.
A kolik ty paměti dávaj na 2.2V 2.25V ? Třeba bys byl ještě spokojenější.
[QUOTE=speedsnail;72192]A kolik ty paměti dávaj na 2.2V 2.25V ? Třeba bys byl ještě spokojenější.[/QUOTE]
Tak to fakt nevim,zase tomu nechci dat az tolik,chci aby me vydrzeli trochu:)
ale urcite by to slo
Tak to fakt nevim,zase tomu nechci dat az tolik,chci aby me vydrzeli trochu:)
ale urcite by to slo
Tak to hlavne poradne otestuj, Memtest aspon 10hodin, klidne i celej den.... cim dyl, tim lip. Nebo vezmi rovnou celej komp Prime95 ;)
[QUOTE=lubayys;72206]jojo,dík moc... jak dlouho to trva tím prime?[/QUOTE]Cim dyl, tim lip.... to nema konec ;)
[QUOTE=husky14;72208]Cim dyl, tim lip.... to nema konec ;)[/QUOTE]
oukej, tak to spustim a pujdu na pivko:) zítra reknu jak jsem dopadl, zatim cau;)
oukej, tak to spustim a pujdu na pivko:) zítra reknu jak jsem dopadl, zatim cau;)
[QUOTE=lubayys;72209]oukej, tak to spustim a pujdu na pivko:) zítra reknu jak jsem dopadl, zatim cau;)[/QUOTE]Jj ja jdu taky.... :p
Primě 95 a ještě snad na jednom jádře :mistake Prime 95 je dávno přežitej, nedokáže to vytížit naplno (zřejmě kvůli tomu, že nepodporuje nový instrukce). Přes noc to teda jede zbytečně (eště k tomu má taky tendence vyhazovat chyby, ačkoliv je všechno OK, navíc na HW, o kterým se tomu programu ani nesnilo, že někdy bude) a bude třeba na tom pustit Orthos :rolleyes:
Jo zapomnel sem mu rict, aby ho pustil dvakrat kvuli DC.... ale proc by to melo byt uplne zbytecny? Vytizi to komp docela slusne....
Tak uz to mam stabilní..projel jsem to prime,i orthosem a v poho..ale snizil jsem takt ze 3,2 na 3,15 protoze jsem musel mít na ramkach +0,25V a celkem topily, na 3,15 staci 0,2 a zdaji se me trosku teply..
takze: 3,15Ghz-450fsb , ram na 900
dík za rady, uz to snad umím:)
takze: 3,15Ghz-450fsb , ram na 900
dík za rady, uz to snad umím:)
[QUOTE=husky14;72302]Jo zapomnel sem mu rict, aby ho pustil dvakrat kvuli DC.... ale proc by to melo byt uplne zbytecny? Vytizi to komp docela slusne....[/QUOTE]
Pokud to vytíží střídavě ta jádra, tak vůbec nic neřekne. Orthos nemá zatěžovat komp, ale jen paměti a hlavně procesor. A pokud nejsou na procesoru na 100 % obě jádra, většinu věcí nemusíš podchytit. A jak jsem řekl, na dnešní procesory jedině Orthos, Prime 95 už je má něco za sebou a dnešní možnoti CPU mu nic neříkají, takže to ani pořádně nevytíží, nehledě na to že na tom může častěji dělat falešný poplach.
to lubayys: proudění ve skříni máš OK ? Pokud ano, můžeš na paměti koupit pasiv anebo je ofukovat 80mm ventilátorem na 5 V.
Pokud to vytíží střídavě ta jádra, tak vůbec nic neřekne. Orthos nemá zatěžovat komp, ale jen paměti a hlavně procesor. A pokud nejsou na procesoru na 100 % obě jádra, většinu věcí nemusíš podchytit. A jak jsem řekl, na dnešní procesory jedině Orthos, Prime 95 už je má něco za sebou a dnešní možnoti CPU mu nic neříkají, takže to ani pořádně nevytíží, nehledě na to že na tom může častěji dělat falešný poplach.
to lubayys: proudění ve skříni máš OK ? Pokud ano, můžeš na paměti koupit pasiv anebo je ofukovat 80mm ventilátorem na 5 V.
[QUOTE=Pavel Boček;73025]A jak jsem řekl, na dnešní procesory jedině Orthos, Prime 95 už je má něco za sebou a dnešní možnoti CPU mu nic neříkají[/QUOTE]
Podle toho co jsem cetl na homepage tak StressPrime je jen predelanej Prime95 (stejny zatezovaci algoritmy) s uzivatelsky privetivejsim gui, a Orthos je zas jen DualCore verze SP.
viz: http://sp2004.fre3.com/
Podle toho co jsem cetl na homepage tak StressPrime je jen predelanej Prime95 (stejny zatezovaci algoritmy) s uzivatelsky privetivejsim gui, a Orthos je zas jen DualCore verze SP.
viz: http://sp2004.fre3.com/
[QUOTE=speedsnail;73037]Podle toho co jsem cetl na homepage tak StressPrime je jen predelanej Prime95 (stejny zatezovaci algoritmy) s uzivatelsky privetivejsim gui, a Orthos je zas jen DualCore verze SP.
viz: http://sp2004.fre3.com/[/QUOTE]
tak tak:)
ale pro intel C2D a novsi (mozna i CD, nevim) je jeste podstatne lepsi utilitka TAT - Martin Sejnoha meril spotrebu pri zatizeni orthos a TAT a pri zatizeni pres TAT byla spotreba cele sestavy podstatne vyssi.
viz: http://sp2004.fre3.com/[/QUOTE]
tak tak:)
ale pro intel C2D a novsi (mozna i CD, nevim) je jeste podstatne lepsi utilitka TAT - Martin Sejnoha meril spotrebu pri zatizeni orthos a TAT a pri zatizeni pres TAT byla spotreba cele sestavy podstatne vyssi.
jj, TAT je masakr, jen nevím, jakým způsobem testuje chybovost při zatížení...
Osobně jej používám jen pro max burn - je mi jasné, že vyšší teplotu než v TAT na cpu nikdy nedostanu (řekl bych, že ani o dost nižší :) - protože při testu v prime95 mám teplotu cpu o cca 10stupňú nižší)
Osobně jej používám jen pro max burn - je mi jasné, že vyšší teplotu než v TAT na cpu nikdy nedostanu (řekl bych, že ani o dost nižší :) - protože při testu v prime95 mám teplotu cpu o cca 10stupňú nižší)
zkousel jsem to dat na 3,3Ghz ale ty pameti chteji strasne pridavat napeti..fakt bych pridaval snad 0,3V a to uz by bylo moc ...nevim cim to je,mozna zkusim ty A-data.jinak na procaku mam 1,37V .. z puvodnich 1,35V coz neni spatny si myslim..a asi se nevyplati tam davat 3,2Ghz kdyz tam musim mit +0,25V na pametech ne?(na 3,15 mam +0,2V)
jeste tak mimo... v budoucnu premyslim o 8800GT, bude stacit zdroj?
jeste tak mimo... v budoucnu premyslim o 8800GT, bude stacit zdroj?
[QUOTE=lubayys;73125]zkousel jsem to dat na 3,3Ghz ale ty pameti chteji strasne pridavat napeti..fakt bych pridaval snad 0,3V a to uz by bylo moc ...nevim cim to je,mozna zkusim ty A-data.jinak na procaku mam 1,37V .. z puvodnich 1,35V coz neni spatny si myslim..a asi se nevyplati tam davat 3,2Ghz kdyz tam musim mit +0,25V na pametech ne?(na 3,15 mam +0,2V)
jeste tak mimo... v budoucnu premyslim o 8800GT, bude stacit zdroj?[/QUOTE]
Mi prijde ze se porad tocime na jednom miste.
Kdyz se podivas sem https://www.svethardware.cz/recenze-megatest-pameti-ddr2-800mhz-2x1gb-2-cast/15984-4
tak ty pameti co mas davaj na 2.3V pres 1120Mhz. Pochybuju ze bys mel tak spatny kus aby ses nedostal pres 1000Mhz (samozrejme pri casovani 5-5-5-18.. mas ho nastavene?) Vis urcite ze to neni procesorem? Zkousel si snizit nasobic na 6 aby byl procak pod 3Ghz? A hlavne, zmenil si delicku na pameti abys nebyl tak vysoko s fsb?!
2. Je potreba z manualu desky zjistit jak nastavuje to napeti na pametech. (a nebo to projet postupne +0.1 +0.2 +0.3 a zapisovat si max stabilni takt a pak porovnat s vysledky z testu) Jestli vychazi ze zakladu 1.8V a nebo jestli nejak precte tech 2.1 pro ktery jsou ty pameti standardne urcteny. Jestli vychazi z 1.8 (a to myslim je velmi pravdepodobne) tak tim ze pridas hrozivych 0.3V tak se teprve dostanes na 1.8+0.3=2.1V tedy hodnotu doporucenou vyrobcem. Abys ses dostal na 2.3V ktere ti pravdepodobne umozni se dostat pres 1100Mhz tak bys musel pridat 0.5V
jeste tak mimo... v budoucnu premyslim o 8800GT, bude stacit zdroj?[/QUOTE]
Mi prijde ze se porad tocime na jednom miste.
Kdyz se podivas sem https://www.svethardware.cz/recenze-megatest-pameti-ddr2-800mhz-2x1gb-2-cast/15984-4
tak ty pameti co mas davaj na 2.3V pres 1120Mhz. Pochybuju ze bys mel tak spatny kus aby ses nedostal pres 1000Mhz (samozrejme pri casovani 5-5-5-18.. mas ho nastavene?) Vis urcite ze to neni procesorem? Zkousel si snizit nasobic na 6 aby byl procak pod 3Ghz? A hlavne, zmenil si delicku na pameti abys nebyl tak vysoko s fsb?!
2. Je potreba z manualu desky zjistit jak nastavuje to napeti na pametech. (a nebo to projet postupne +0.1 +0.2 +0.3 a zapisovat si max stabilni takt a pak porovnat s vysledky z testu) Jestli vychazi ze zakladu 1.8V a nebo jestli nejak precte tech 2.1 pro ktery jsou ty pameti standardne urcteny. Jestli vychazi z 1.8 (a to myslim je velmi pravdepodobne) tak tim ze pridas hrozivych 0.3V tak se teprve dostanes na 1.8+0.3=2.1V tedy hodnotu doporucenou vyrobcem. Abys ses dostal na 2.3V ktere ti pravdepodobne umozni se dostat pres 1100Mhz tak bys musel pridat 0.5V
[QUOTE=speedsnail;73147]Mi prijde ze se porad tocime na jednom miste.
2. Je potreba z manualu desky zjistit jak nastavuje to napeti na pametech. (a nebo to projet postupne +0.1 +0.2 +0.3 a zapisovat si max stabilni takt a pak porovnat s vysledky z testu) Jestli vychazi ze zakladu 1.8V a nebo jestli nejak precte tech 2.1 pro ktery jsou ty pameti standardne urcteny. Jestli vychazi z 1.8 (a to myslim je velmi pravdepodobne) tak tim ze pridas hrozivych 0.3V tak se teprve dostanes na 1.8+0.3=2.1V tedy hodnotu doporucenou vyrobcem. Abys ses dostal na 2.3V ktere ti pravdepodobne umozni se dostat pres 1100Mhz tak bys musel pridat 0.5V[/QUOTE]
TAk to by me zajimalo jak je uchladili na 1120Mhz,protoze to neni zrovna malo:)jo to casovani uz nastaveny mam, delicku mam na 2. min nejde..Ten nasobic ze 7 na 6 jsem jeste nezkousel..pomuze to?
2. Je potreba z manualu desky zjistit jak nastavuje to napeti na pametech. (a nebo to projet postupne +0.1 +0.2 +0.3 a zapisovat si max stabilni takt a pak porovnat s vysledky z testu) Jestli vychazi ze zakladu 1.8V a nebo jestli nejak precte tech 2.1 pro ktery jsou ty pameti standardne urcteny. Jestli vychazi z 1.8 (a to myslim je velmi pravdepodobne) tak tim ze pridas hrozivych 0.3V tak se teprve dostanes na 1.8+0.3=2.1V tedy hodnotu doporucenou vyrobcem. Abys ses dostal na 2.3V ktere ti pravdepodobne umozni se dostat pres 1100Mhz tak bys musel pridat 0.5V[/QUOTE]
TAk to by me zajimalo jak je uchladili na 1120Mhz,protoze to neni zrovna malo:)jo to casovani uz nastaveny mam, delicku mam na 2. min nejde..Ten nasobic ze 7 na 6 jsem jeste nezkousel..pomuze to?
[QUOTE=lubayys;73188]TAk to by me zajimalo jak je uchladili na 1120Mhz,protoze to neni zrovna malo:)jo to casovani uz nastaveny mam, delicku mam na 2. min nejde..Ten nasobic ze 7 na 6 jsem jeste nezkousel..pomuze to?[/QUOTE]
OMG! Ta tvoje minimalni delicka. Nikdo ti nerikal aby si ji snizoval grrrrr....
//dobry uz sem se uklidnil
Takže :) následuje obecný návod jak zjistit maximum vašich pamětí: nastav si fsb 266 (defoult) a děličku dej tak aby paměti běžely třeba na 800 (takže dělička 2/3 fsb:mem) Máme? OK, ted jsme vyloučili vliv fsb(tedy možnosti desky) a taktu procesoru (běží na 1.86) na stabilitu systému. S timhle nastavenim (paměti 5-5-5-18, 1.8V) budeš zvedat fsb. lupneš tam třeba 300fsb. Paměti poběží na 900. atd (310~930 atd). Pokaždé otestuj stabilitu (nevim co pouzivas, nejlepe memtest, prime proste neco takovyho). Pokud budou nestabilni, pridas +0.1V takhle to projedeš až do teoreticky 400fsb (1200mhz paměti) proste dokud ani 2.3V nezajistí stabilitu. Je vhodné si to poznamenat a posléze vybrat vhodné nastavení ve vstahu k fsb,násobiči procesoru a potřebnému napětí (na RAM)
Ted si zjistil (muj fiktivni pripad) ze tvoje pameti davaj treba na 2.2V 1100Mhz a na 2.3 1120Mhz,reknes si ze 2.2V a 1100Mhz ti staci. zmenis delicku na 1:1 a budes vedet ze do 550fsb ti paměti nebudou zpusobovat nestabilitu systemu.
Pak si dáš násobič na procesoru 6x (ten nejnižší) a projedeš fsb (u tebe zacni tak na 450) a budes testovat max fsb co deska zvládne. Muzes pridat napeti do NorthBridge, zvolit vhodny bios a pod (to si kdyztak najdes v threadu u svoji desky co pomaha na vyssi fsb). Po tomhle testu treba zjistis ze deska zvlada 520fsb. No a ted prichazi ke slovu nasobic 7x a vis ze do 520 je to jen zalezitost procesoru. Nad cca 3.2Ghz budes zase testovat stabilitu a teploty, a postupne pridavat napeti az to bude potreba do cca 1.475-1.5V (podle chlazení). V ideálním (mnou simulovaném případě) se můžeš dostat (limitován max fsb deskou) na 3640Mhz.
Kua koukam že sem se dost rozepsal, tenhle navod asi měl být spíš v sekci o taktování (a divil bych se kdyby tam už podobný nebyl) :D tak snad to konečne správně pochopíš a vyzkoušíš (pokud máš vůbec zájem) a uvidíme výsledky naší rádcovské práce. speed
OMG! Ta tvoje minimalni delicka. Nikdo ti nerikal aby si ji snizoval grrrrr....
Takže :) následuje obecný návod jak zjistit maximum vašich pamětí: nastav si fsb 266 (defoult) a děličku dej tak aby paměti běžely třeba na 800 (takže dělička 2/3 fsb:mem) Máme? OK, ted jsme vyloučili vliv fsb(tedy možnosti desky) a taktu procesoru (běží na 1.86) na stabilitu systému. S timhle nastavenim (paměti 5-5-5-18, 1.8V) budeš zvedat fsb. lupneš tam třeba 300fsb. Paměti poběží na 900. atd (310~930 atd). Pokaždé otestuj stabilitu (nevim co pouzivas, nejlepe memtest, prime proste neco takovyho). Pokud budou nestabilni, pridas +0.1V takhle to projedeš až do teoreticky 400fsb (1200mhz paměti) proste dokud ani 2.3V nezajistí stabilitu. Je vhodné si to poznamenat a posléze vybrat vhodné nastavení ve vstahu k fsb,násobiči procesoru a potřebnému napětí (na RAM)
Ted si zjistil (muj fiktivni pripad) ze tvoje pameti davaj treba na 2.2V 1100Mhz a na 2.3 1120Mhz,reknes si ze 2.2V a 1100Mhz ti staci. zmenis delicku na 1:1 a budes vedet ze do 550fsb ti paměti nebudou zpusobovat nestabilitu systemu.
Pak si dáš násobič na procesoru 6x (ten nejnižší) a projedeš fsb (u tebe zacni tak na 450) a budes testovat max fsb co deska zvládne. Muzes pridat napeti do NorthBridge, zvolit vhodny bios a pod (to si kdyztak najdes v threadu u svoji desky co pomaha na vyssi fsb). Po tomhle testu treba zjistis ze deska zvlada 520fsb. No a ted prichazi ke slovu nasobic 7x a vis ze do 520 je to jen zalezitost procesoru. Nad cca 3.2Ghz budes zase testovat stabilitu a teploty, a postupne pridavat napeti az to bude potreba do cca 1.475-1.5V (podle chlazení). V ideálním (mnou simulovaném případě) se můžeš dostat (limitován max fsb deskou) na 3640Mhz.
Kua koukam že sem se dost rozepsal, tenhle navod asi měl být spíš v sekci o taktování (a divil bych se kdyby tam už podobný nebyl) :D tak snad to konečne správně pochopíš a vyzkoušíš (pokud máš vůbec zájem) a uvidíme výsledky naší rádcovské práce. speed
[QUOTE=speedsnail;73204]OMG! Ta tvoje minimalni delicka. Nikdo ti nerikal aby si ji snizoval grrrrr....
Kua koukam že sem se dost rozepsal, tenhle navod asi měl být spíš v sekci o taktování (a divil bych se kdyby tam už podobný nebyl) :D tak snad to konečne správně pochopíš a vyzkoušíš (pokud máš vůbec zájem) a uvidíme výsledky naší rádcovské práce. speed[/QUOTE]
V klidu:) kazdej se to nenauci rychle... :)
No tak tento clanek me zatim pomohl nejvic!Jeste jsem to nestihl odzkouset vsechno,protoze neni moc cas.
Zatim jen ty ramky, a jsem dost zklamanej pri 2,2V 960 Mhz :( myslel jsem ze to pujde nad 1000, asi spatnej kousek..A dík moc za ten článek:)
Kua koukam že sem se dost rozepsal, tenhle navod asi měl být spíš v sekci o taktování (a divil bych se kdyby tam už podobný nebyl) :D tak snad to konečne správně pochopíš a vyzkoušíš (pokud máš vůbec zájem) a uvidíme výsledky naší rádcovské práce. speed[/QUOTE]
V klidu:) kazdej se to nenauci rychle... :)
No tak tento clanek me zatim pomohl nejvic!Jeste jsem to nestihl odzkouset vsechno,protoze neni moc cas.
Zatim jen ty ramky, a jsem dost zklamanej pri 2,2V 960 Mhz :( myslel jsem ze to pujde nad 1000, asi spatnej kousek..A dík moc za ten článek:)
speedsnail: zkopiruj to pls jeste jednou jako FAQ nekam do sekce OC - ne jen jako OC CPU ale nejaky obecny postup pri OC, to cos ted napsal je skvely zaklad a vubec bych to nemenil. jen vymenit OMG na zacatku za kratky uvod a koukam ze jsem se rozepsal na konci za zaver a je to:) ja tady nemam prava takze s tim nic neudelam
lubayys: nezapominej na vedlejsi casovani, mozna prave to dela neplechu. skus bud vsechno na auto nebo vsecny nastavit rucne na stejne hodnoty jako jsou v SPD... kazde desce sedi neco jineho
lubayys: nezapominej na vedlejsi casovani, mozna prave to dela neplechu. skus bud vsechno na auto nebo vsecny nastavit rucne na stejne hodnoty jako jsou v SPD... kazde desce sedi neco jineho