Jméno tazatele: ZOU-falec
Znění dotazu:
Zdravim. Stal jsem se obětí záhadného problému. Po zapojení grafické karty
Geforce 6800GS do své základní desky
-Win Fast NF4UK8AA s chipsetem nForce 4 Ultra
jsem nainstaloval XPéčka se servispackem 2 a nastartoval. Už po úplně
prvním startu systému, se mi zdály grafické efekty nezvykle sekané a pomalé
(např. musím sledovat jak se mi postupně vykresluje obrazovka do modra)
nicméně jsem to dával za vinu abscenci grafického ovladače. Jakmile jsem ho však nainstaloval (a to i přiložený, tak nejnovější forceware 169.21), po restaru počítače systém sice nabůtuje, ale monitor zahlasí "no signal" a skutečně do něj nejde žádný signál. Ovladače od desky jsou tam taky všechny. Systém jede, poslepu ho ale nezvládám....
Jestli někdo víte co s tím tak prosím o radu.
HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
MB: Win Fast - NF4UK8AA nForce4ultra
GC: Geforce 6800 GS
Znění dotazu:
Zdravim. Stal jsem se obětí záhadného problému. Po zapojení grafické karty
Geforce 6800GS do své základní desky
-Win Fast NF4UK8AA s chipsetem nForce 4 Ultra
jsem nainstaloval XPéčka se servispackem 2 a nastartoval. Už po úplně
prvním startu systému, se mi zdály grafické efekty nezvykle sekané a pomalé
(např. musím sledovat jak se mi postupně vykresluje obrazovka do modra)
nicméně jsem to dával za vinu abscenci grafického ovladače. Jakmile jsem ho však nainstaloval (a to i přiložený, tak nejnovější forceware 169.21), po restaru počítače systém sice nabůtuje, ale monitor zahlasí "no signal" a skutečně do něj nejde žádný signál. Ovladače od desky jsou tam taky všechny. Systém jede, poslepu ho ale nezvládám....
Jestli někdo víte co s tím tak prosím o radu.
HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
MB: Win Fast - NF4UK8AA nForce4ultra
GC: Geforce 6800 GS
Tak mě napadá, než hned laborovat, je možnost kartu vyzkoušet v jiném PC, ať se případně hned vyloučí její vada...?
Tohle nebude problém karty, ale těch ovladačů. Ta karta je docela stará a dáváš na ni nejnovější ovaldače. Na tom by sice nemělo být nic špatného, ale i tak nabootuj do nouzového režimu, zlikviduj všechny ovladače grafické karty a zkus nějaké starší, vydané třeba jen půl roku poté, co byla vydána ta karta.
Ovladače jsem instaloval i ty přiložené jak jsem již zmiňoval (to jsou nejstarší co mám) a nový poznatek- monitor se vypne hned po naistalování těch nových ovladačů, ani se nemusí restartovat, takže už ani nemůžu kliknout na dokončit, poněvadž to nevidim...
na 6800gs bych zkusil neco starsiho nez nejnovejsi forcewary. vlez do nouzovyho rezimu, zrus ovladace grafiky a nainstatuj nejaky starsi.... treba 9x.xx rady... :) a uvidis...