Vypínání druhého HDD
Mám nové PC s deskou Gigabyte s čipsetem X38. Vše chodí jak má, žádný problem. Ze starého PC jsem si vzal HDD kde byl taky 2 - bez systemu jen datový a zapojil jako 2 HDD SATA NTFS na kterém zůstaly soubory. Disk jsem neformátoval jen zapojil. Ted se mi stává po určité době cca pár minut, že se 2 HDD vypíná je to i slyšet jak dobíhají otáčky. Ve OS Vista 64 bit, který teď mám, je disk pořád vidět, když na něj po tom vypnutí kliknu má to 1 sec zpoždění než se začné něco dít. Je to v pořádku ? Kde se to dá nastavit ?
Děkuji
Děkuji
Ano, vypíná se kvůli úspoře proudu. Nastavuje se to např. v nastavení napájení (nevím jak je to ve Vistě, takhle je to v XP, asi to bude stejně) - volba vypnout disky po či tak nějak (já mám anglickou verzi XP), na starých deskách se to dělá v BIOSu.
Je to v pořádku. Tohle OS boužel dělají. Ale dá se to vypnouit ve vistách HP v Ovládací Panely/ Systém a údržba / Možnosti napájení / A tam na určitém stavu vyber "změnit nastavení plánu" / změnit pokročilé nastavení napájení / druhá volba dole "pevný disk" / otevřes to a pak tam napiš 0 . A je po vypínání. Bude to funkční as až po restartu PC.
[QUOTE=grapherX;99110]Je to v pořádku. Tohle OS boužel dělají. Ale dá se to vypnouit ve vistách HP v Ovládací Panely/ Systém a údržba / Možnosti napájení / A tam na určitém stavu vyber "změnit nastavení plánu" / změnit pokročilé nastavení napájení / druhá volba dole "pevný disk" / otevřes to a pak tam napiš 0 . A je po vypínání. Bude to funkční as až po restartu PC.[/QUOTE]
Nepsal bych bohužel, pokud někdo (třeba já :-) používá druhý disk jen pro ukládání dat, tak mi to spíš příjde jako výhoda, proč by měl hučet celou dobu i když na něj nepotřebuji zapisovat/číst
Nepsal bych bohužel, pokud někdo (třeba já :-) používá druhý disk jen pro ukládání dat, tak mi to spíš příjde jako výhoda, proč by měl hučet celou dobu i když na něj nepotřebuji zapisovat/číst