Dobry den tak jsem neco malo precetl a nejak se ztracim... mam kabel upc nyni prez nejaky router(spis modem) od motoroly zenu kabelem internet do pc... Ale ja i kamarad chceme notebook s wifi kvuli sdileni netu. Potrebuji tedy koupit wifi router a pak se poprat s nastavenim??? nemylim li se?? pevnou ip mi dali ale po nastaveni techto 2roky starych dat mi pripojeni klekne a hotovo... Takze pripojeno prez dhcp...
Uvitam rady co koupit a jak potom co nastavit dekuji...
nasel jsem treba toto
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
nebo
Uvitam rady co koupit a jak potom co nastavit dekuji...
nasel jsem treba toto
nebo
Ja koupil [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a zadny velky nastavovani neceho nebylo potreba. Fachcilo to behem peti minut a setup byl hodne intuitivni. Potom jsem se akorat jeste 5 minut zaobiral nastavenim zabezpeceni wi-fi (vypnuti SSID, zapnuti WPA2, filtr na MAC adresy, apod.). Od ty doby to jede naprosto spolehlive a ani o tom nevim (take i diky tomu, ze se jedna o miniaturni krabicku). Nekde na netu bylo i kompletni pruvodce nastavenim v cestine, ale ted ho nemuzu najit.
Diky ale to je v podstate to same jako jsem nasel ja jen drazsi nemylim li se?? ja jsem pro toho asuse...
Jo, ten Asus bude take dobra volba. Jen nezapomen potom po zapojeni routeru mezi modem a pc ten modem restartovat (staci vytahnout napajeci snuru a dat zpet). Modem si potom nacte po restartu MAC adresu routeru. Bez toho by to neslo ac by jsi mel vsechny ostatni nastaveni ok.
Diky to jsem tu tak nak vycetl... budu to muset udelat poprve i kdyz budu chtit pripojit treba notas prez wifi?? myslim ten reset...
Dodám, že pokud zakážeš SSID, což je hodně diskutabitní bezpečnostní prvek, tak ve Vistách při konfiguraci Wifi musíš zatrhnout volbu "připojit i pokud síť nevysílá", jinak budeš muset SSID vždy při nalezení sítě, která ho nevysílá, zadávat znovu a znovu a to si ani nejsu jistej, jestli se Visty připojí k takové síti automaticky.