Jméno tazatele: marek
Znění dotazu:
Mám monitor Acer AL 2216W doma cca 3 měsíce s graf. kartou NV MSI 8800 gts pod vistama. Vše zatím o.k..
Teď se začal monitor při startu do systému vypínat, že nemá signál a přes digitální kabel se detekuje nekorektně jako nepodporující plug nad play s nízkým rozlišením a to jen na druhém výstupu karty (dig.). Při pokusu o nastavení na první výstup karty, nebo vyššího rozlišení atd. se toto chová nekompaktibilně - vypíná se systém, nastavení i přes potvrzení neprovede. S ovladačem karty prostě monitor nespolupracuje.
Hardwarově problém však není, protože v xp, které jsem otestoval na této sestavě je vše o.k. při stejném zapojení.
Po reinstalaci systému vista i ovladačů karty 8800 se vše po instalaci ovladače karty opakuje a to i po nainstalování všech aktualizací win a jiných verzí ovladčů karty i monitoru. Nevím, co s tím. Do teď vše bylo v pořádku a nebyl jediný problém. Sestavu jsem nijak nezměnil a ani neinstaloval žádnou aktualizaci o které bych věděl.
HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
amd 5000+ dual
msi NV 8800 gts 640 mb
monitor ACER AL 2216 W propojeno přes dig. kabel
4 giga ram ddr 2
Znění dotazu:
Mám monitor Acer AL 2216W doma cca 3 měsíce s graf. kartou NV MSI 8800 gts pod vistama. Vše zatím o.k..
Teď se začal monitor při startu do systému vypínat, že nemá signál a přes digitální kabel se detekuje nekorektně jako nepodporující plug nad play s nízkým rozlišením a to jen na druhém výstupu karty (dig.). Při pokusu o nastavení na první výstup karty, nebo vyššího rozlišení atd. se toto chová nekompaktibilně - vypíná se systém, nastavení i přes potvrzení neprovede. S ovladačem karty prostě monitor nespolupracuje.
Hardwarově problém však není, protože v xp, které jsem otestoval na této sestavě je vše o.k. při stejném zapojení.
Po reinstalaci systému vista i ovladačů karty 8800 se vše po instalaci ovladače karty opakuje a to i po nainstalování všech aktualizací win a jiných verzí ovladčů karty i monitoru. Nevím, co s tím. Do teď vše bylo v pořádku a nebyl jediný problém. Sestavu jsem nijak nezměnil a ani neinstaloval žádnou aktualizaci o které bych věděl.
HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
amd 5000+ dual
msi NV 8800 gts 640 mb
monitor ACER AL 2216 W propojeno přes dig. kabel
4 giga ram ddr 2
Tak to opravdu vypada na problem ovladacu VGA pod Vistama....
Jaky drivery si zkousel?
Vyzkousej i modifikovany Omegy.... nevim jaky mas Visty, tak tady mas [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ;)
Jaky drivery si zkousel?
Vyzkousej i modifikovany Omegy.... nevim jaky mas Visty, tak tady mas [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ;)
Ovladače jsem používal jen dodané s kartou a později jsem stáhnul doporučené ze stránek výrobce. Musím dodat, že vše mi chodilo několik měsíců beze změn bez problémů. Po radě jsem zapojil monitor přes redukce jako analog a vše chodí bez vady.
Visty mam 32 bit.
Visty mam 32 bit.
Tak to jsem zase já. Jak jsem psal, tak po analogu vše běží O.K. Také digitál mi chodí pod XP. Do vist jsem nainstaloval i nejnovější ovladače s WHQL a vše je pořád stejné. Při radách mi někdo říká, že je problém s protkolem HDCP, který údajně zapnul ochranu po spuštění nějaké nelegální aplikace nebo filmu pod vistama. Tomu se mi ani nechce věřit a který protokol v monitoru nebo v kartě ?
Poraďte někdo prosím v čem je skutečně problém.
Systém a všechen software mám samozřejmě legální.
děkuju [email]marek1973@seznam.cz[/email]
Poraďte někdo prosím v čem je skutečně problém.
Systém a všechen software mám samozřejmě legální.
děkuju [email]marek1973@seznam.cz[/email]