Win nenabehnou
Ahoj. Po zapnutí PC se mě objeví klasicka win. obrazovka s nabídkou nouzoveho režimu, MS Dos a normalní system.
Po kliknutí na jakoukoli volbu se mě objeví černa obrazovka a blikající podtržítko nahoře:)
Vůbec nevím co s tím, jak se dostat na disk.
píši z Live CD linuxu, takže Hardware by měl být v pořádku.
Nevíte prosím co s tím?
Po kliknutí na jakoukoli volbu se mě objeví černa obrazovka a blikající podtržítko nahoře:)
Vůbec nevím co s tím, jak se dostat na disk.
píši z Live CD linuxu, takže Hardware by měl být v pořádku.
Nevíte prosím co s tím?
Zkus instalaci opravit z instalačního CD. Tzn. nabootuj z CD a před instalací zvol možnost opravit stávající instalaci. U Visty je na to přímo textový ( nebo grafický, teď nevím jistě ) odkaz, u XP musíš zmáčknout nějaké tlačítko ( tuším, že R ). Každopádně na začátku instalace tě XP vyzve ke stisku toho tlačítka, pokud budeš chtít opravu provést.
Ano R jsem zmáčl a naběhla konzole. V té však nevím vubec co dělat. Je tam sice seznam příkazu ale který použít..?
nn, on myslel opravit instalaci ve smyslu ji přeinstalovat... K tomuto neslouží tato obrazovka... To se dělá až dál (snad jen o jednu obrazovku), nevím přesně. Pokud na to nepřijdeš, tak písni a já se mrknu u sebe na kompu.
I tak bych ale radši data z toho Linuxu zazálohoval a celé to přeinstalil znovu, příp. to opravil a zazálohoval si i další konfigurační nastavení z jednotlivých používaných programů a pak disk zformátnul a OS kompletně reinstalil. Je to čistší postup než pouhá oprava...
I tak bych ale radši data z toho Linuxu zazálohoval a celé to přeinstalil znovu, příp. to opravil a zazálohoval si i další konfigurační nastavení z jednotlivých používaných programů a pak disk zformátnul a OS kompletně reinstalil. Je to čistší postup než pouhá oprava...
Díky. Zkusil jsem opravu(což vypadalo skoro jako reinstal) ale stejně Win nenaběhly. Takže format to vyřešil.
Ona ta oprava je vlastně reinstal ;) Jen se přitom zachovají všechna data a nastavení...
Tak hlavně, že už Ti to fachá :)
Tak hlavně, že už Ti to fachá :)
[QUOTE=Jimmyjek;81694]Ano R jsem zmáčl a naběhla konzole. V té však nevím vubec co dělat. Je tam sice seznam příkazu ale který použít..?[/QUOTE]
Vidím že už jsi to vyřešil zformátováním, ale možná mohlo pomoct z té konzele dát příkazy
FIXBOOT
Tento příkaz umožňuje zapsat nový kód spouštěcího sektoru systému Windows do systémového oddílu.
FIXMBR
Tento příkaz slouží k opravě hlavního spouštěcího záznamu (MBR) spouštěcího oddílu.
Vidím že už jsi to vyřešil zformátováním, ale možná mohlo pomoct z té konzele dát příkazy
FIXBOOT
Tento příkaz umožňuje zapsat nový kód spouštěcího sektoru systému Windows do systémového oddílu.
FIXMBR
Tento příkaz slouží k opravě hlavního spouštěcího záznamu (MBR) spouštěcího oddílu.