Jméno tazatele: Zolo_007
Znění dotazu:
Ako sa dá zistiť skutočný typ procesora? Násobičom 12.5 x 200Mhz vznikne 2500MHz Athlon X2 4800+, ale v skutočnosti to môže byť iba 4000-ka Athlon X2 pretaktovaná na tieto uvedené parametre?
Teplota procesora je 37 C.
HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
Znění dotazu:
Ako sa dá zistiť skutočný typ procesora? Násobičom 12.5 x 200Mhz vznikne 2500MHz Athlon X2 4800+, ale v skutočnosti to môže byť iba 4000-ka Athlon X2 pretaktovaná na tieto uvedené parametre?
Teplota procesora je 37 C.
HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
100 % je sundat chladič a podívat se na HS co je na něm napsáno. Pokud to není procesor s otevřeným násobičem (Black Edition, ES), tak jestliže jede na defaultní FSB tak přetaktovaný není, maximálně podtaktovaný - dolů odemčený násobič mají všechny AMD X2.
Když jsem měl Athlon64 3000+ v patici 754 a přetaktoval jsem ho, tak označení se mi nezměnilo, možná to asi bylo tím že v té době to asi neumělo udělat nebo něco. Se divím že se to ted stane. Osobně bych řekl, že označení zůstane stejné, jen se změní v zobrazení výsledná frekvence.... Ale když říkátě že i označení, tak budu věřit
Taky si myslim.... me se taky hlasi porad stejne. Jak uz tu padlo, nejlepsi je podivat se primo na CPU.
Mě se hlasi označeni podle toho, jaky nastavim FSB a nasobič v BIOSu. Mam 2600+, ale už se mi hlasil i jako 3200+ nebo 2400+, podle taktu nastaveneho v BIOSu. Taktovani nebo zmněna nasobiče pod systemem na to pak už vliv nemaji. To same co BIOS ti ukaže i everest. A třeba CPU-Z mi hlasi jen Athlon XP-M, nic vic. Žadny rating, jen skutečnou frekvenci. Takže jak řekl johny__g, nejjistějši je to podle toho, co maš napsane na IHS.