Jméno tazatele: ambin
Znění dotazu:
Dobrý den prosím Vás potřeboval bych nějakou radu ohledně procesoru AMD Sempron 2200+ a zakladní desky od Gigabytu. Problém je takový že po vložení procesoru byla jeho frekvence jen 900MHz namísto 1500-1800 ted nvím přesně kolik by měl mít. BIOS jsem falshoval az na poslední verzi jelikož ani jedna z předchozích nepomohla. Na základní desce se nedá nastavit ani sběrnice procesoru na potřebných 333Mhz. Prosím o radu díky moc
HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
AMD Sempron 2200+, Zakl deska GA7N400S GK ASUS s cipem od Nvidie 7600GS 256MB-RAM, OP 1,5GBRAM Počítač má dále v obě TV kartu, Wifi
Znění dotazu:
Dobrý den prosím Vás potřeboval bych nějakou radu ohledně procesoru AMD Sempron 2200+ a zakladní desky od Gigabytu. Problém je takový že po vložení procesoru byla jeho frekvence jen 900MHz namísto 1500-1800 ted nvím přesně kolik by měl mít. BIOS jsem falshoval az na poslední verzi jelikož ani jedna z předchozích nepomohla. Na základní desce se nedá nastavit ani sběrnice procesoru na potřebných 333Mhz. Prosím o radu díky moc
HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
AMD Sempron 2200+, Zakl deska GA7N400S GK ASUS s cipem od Nvidie 7600GS 256MB-RAM, OP 1,5GBRAM Počítač má dále v obě TV kartu, Wifi
FSB se nenastavuje na desce ale v BIOSu, doporučuji zkonzultovat manuál, je tam vše popsané. Pokud ho nemáte, stahujte [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
To se omlouvam ale Mylsle jsem ze v Biosu se da Frekvence nastavit jen na 300MHz a melo by jit az na 400MHz a netusim kde je chyba
Chyba je v tom ze si pletete realnou a efektivni frekvenci fsb. Nastavte v biosu fsb na 166 (*2=333).
Tak takovou blbost sem v zivote neslysel ale budiz vyzkousel jsem to a... nic bez vysledku nemate s tim nekdo zkusenosti aby jste mi rekli jak na to???
A reaguje frekvence procesoru nějak na změnu FSB v BIOSu? Kolik je výsledná frekvence při nastavení 166?
Jo kdyz zmenim frekvenci sbernice tak proste bezezmen procesoru uz me to moc vytaci. Bios Flashnutej na tu nejnovejsi verzi co tam byla a nic zkousel jsem snad nastavit vsecky frekvence a taky nic no.. tak kdyby mel nekdo dalsi radu tak sem s ni.
A k te otazce ohledne toho zda li nove nebo stare tak asi rok dva stare procesor taktez jinak jsou tam vsecko nove veci takze uz si nevim rady
A k te otazce ohledne toho zda li nove nebo stare tak asi rok dva stare procesor taktez jinak jsou tam vsecko nove veci takze uz si nevim rady
Je to divné, jiné změny (čas, frekvence pamětí, pořadí bootování ... whatever) se uloží? Jak proběhne ta změna - nastavíš FSB, dáš SAVE AND EXIT, počítač se normálně restartuje a najede zas na 900 MHz?
[QUOTE=Neregistrovaný;85815]JJ presne tak jakbylo receno at zmenim FSB jakkoliv tak frekvence je porad 900MHz[/QUOTE]
Resetuj bios (clear cmos) a pokud možno ty jumpery měj spojený delším dobu. Tyhle gigabytky občas rady do prvniho CC odmitaj ukladat nektera data.
ten modrej prepinac ktery je mezi NB a AGP slotem, spis po leve strane mas v pozici off (dole) nebo on (nahore?)
Resetuj bios (clear cmos) a pokud možno ty jumpery měj spojený delším dobu. Tyhle gigabytky občas rady do prvniho CC odmitaj ukladat nektera data.
ten modrej prepinac ktery je mezi NB a AGP slotem, spis po leve strane mas v pozici off (dole) nebo on (nahore?)
Přijde mi že nějakým přepínačem/jumperem na desce je buď zakázáno OC, nebo nastaveno natvrdo 100fsb. Zkuste projít manuál a něco podobného najít (pokud nemáte tak [odkaz, pro zobrazení se přihlaste])
A k té "blbosti co ste ještě neslyšel" .. takt procesoru = násobič*fsb , Sempron 2200+ má násobič 9.
9*100=900 (to máte teď), 9*166=1500 (tolik potřebujete), ale 9*333=3000 (a to je trošku mimo specifikace). Už chápete? :slug
A k té "blbosti co ste ještě neslyšel" .. takt procesoru = násobič*fsb , Sempron 2200+ má násobič 9.
9*100=900 (to máte teď), 9*166=1500 (tolik potřebujete), ale 9*333=3000 (a to je trošku mimo specifikace). Už chápete? :slug
Aha tak to se omlouvam a ten prepinac mezi agp slotem a tim cimsi myslim ten modrej prepinac je v pozici off jen nevim co by to melo znamenat. A dekuji Vám všem za rady doufám že snad neco pomuze tak rposim a dalsi napovedy a hlavne co s tim modrym prepinacem zda li na nem zalezi
[QUOTE=Neregistrovaný;86122]Aha tak to se omlouvam a ten prepinac mezi agp slotem a tim cimsi myslim ten modrej prepinac je v pozici off jen nevim co by to melo znamenat. A dekuji Vám všem za rady doufám že snad neco pomuze tak rposim a dalsi napovedy a hlavne co s tim modrym prepinacem zda li na nem zalezi[/QUOTE]
Takze nacti vychozi nastaveni biosu (load optiblablabla), vypni pc, prepni ten prepinac do polohy on a zapni pc a priste netvrd ze na desce se neda nic nastavit :p
Takze nacti vychozi nastaveni biosu (load optiblablabla), vypni pc, prepni ten prepinac do polohy on a zapni pc a priste netvrd ze na desce se neda nic nastavit :p