Chtel bych poradit jaky chladic by jste mi doporucily na Q6600.Ted mam tuten [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] klidu mam tyto teploty viz obrazek.
Cena novyho chladice by mela byt do 1100kc max.Mam uz jeden vybrany konretne:[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nevim jestli se mi vejde do mi skrine.Skrin mam miditower 3r neonlight.Bohuzel nemohu ji uz najit na netu.Tak prikladam foto http://img.digitalshop.ru/img/n/Neonlight_Black.jpg je to mali no ale aspon neco.Tak diky za rady a zkusenosti.
Cena novyho chladice by mela byt do 1100kc max.Mam uz jeden vybrany konretne:[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] nevim jestli se mi vejde do mi skrine.Skrin mam miditower 3r neonlight.Bohuzel nemohu ji uz najit na netu.Tak prikladam foto http://img.digitalshop.ru/img/n/Neonlight_Black.jpg je to mali no ale aspon neco.Tak diky za rady a zkusenosti.
Freezer by naň mal stačiť ale potrebuješ v skrini slušný prievan, ak v skrini nemáš prievan tak ti výkonný chladič moc nepomôže. Chladič by som odporučil [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] Ten CM je dosť ťažký a musíš k nemu dokúpiť ešte ventilátor.
Nejaky test na nej nemas?No skrin mam asi blbe vetranou sam si videl ty teploty.Tak hold budu muset sehnat lepsi ventilator dozadu pod zdroj aspon 12cm.Z boku skrine tam je zbytecny ne?
Ty teploty nejsou nijak tragický. Samozrejme ze lepsi proudeni vzduchu nicemu neuskodi.
A jeste pridavam ten test Nirvany
A jeste pridavam ten test Nirvany
Vepředu větrák máš?Imho kdyby to nestačilo tak pak nic jinýho než FAN do bočnice asi nezbyde, jinak sice dražší, ale kvalitní a tiché jsou chladiče od Noctui.
[QUOTE=speedsnail;88791]Ty teploty nejsou nijak tragický.[/QUOTE]
65°C v IDLE?Kolik může mít v zátěži, 85-90?Je pravda, že Core2Duo takový teploty vydrží, ale je to fakt moc.
65°C v IDLE?Kolik může mít v zátěži, 85-90?Je pravda, že Core2Duo takový teploty vydrží, ale je to fakt moc.
Vypada dost slusne nema snim nekdo zkusenosti?Asi do nej pudu no.Jinak se chci zeptat (ikdyz to sem nepatri)Jestli ma nekdo stejnou skrin jak ja?Protoze ji mam dost blbe vetranou tak jestli nejakou radu jak to zlepsit?Jiank skrin mam umstenou v rohu obyvaku vzadu od zdi mam tak 15-20cm mezeru z praveho boku k noze stolu mam tak 4cm.
[QUOTE=Janyk1;88793]65°C v IDLE?Kolik může mít v zátěži, 85-90?Je pravda, že Core2Duo takový teploty vydrží, ale je to fakt moc.[/QUOTE]
No tak ja jsem tak nějak samozřejmě předpokládal že to jsou teploty v zátěži a přehlídl to slovíčko "v klidu" sry.
Před koupí si změř volné místo nad deskou a porovnej s rozměry chladiče, aby se vešel.
K tomu chlazení, pokud sem dáš fotku z boku do PC bez bočnice, tak se nám bude lépe a konkrétněji radit.
No tak ja jsem tak nějak samozřejmě předpokládal že to jsou teploty v zátěži a přehlídl to slovíčko "v klidu" sry.
Před koupí si změř volné místo nad deskou a porovnej s rozměry chladiče, aby se vešel.
K tomu chlazení, pokud sem dáš fotku z boku do PC bez bočnice, tak se nám bude lépe a konkrétněji radit.
No tak vetranie v skrini sa dá vyriešiť hocijako, ak nemáš v skrini dostatok otvorov tak sa tam vždy dajú vyrezať:thumb
Vzadu ten ventilátor máš naopak, daj ho tak aby vzduch z bedne vyfukoval, najlepšie by bolo dať dopredu a dozadu 12cm ventilátory, 8cm tam za moc nestoja. A nebolo by zlé keď kúpiš tie 12cm tak vzadu tú mriežku "vylám" a kúp si tam túto [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
No ten chladic malej ten tam je uz takhle jak to prislo.Jinak planuju koupit 12cm ventilatory.Jinak vyrvatat to nechci to je zbytecny ne?Z boku teda nemam davat ventilator?
Máš aj na boku dieru? Ak by si kúpil 3 12cm ventilátory a zapojil na 5 alebo 7V tak by to malo dobre uchladiť:)
jj mam z boku 8cm.Vcera jsem ho odpojil a zjistil jsem ze delal nejvetsi kraval.Na ten bok ale uz dirky na 12cm ventilator nejsou:(Coz je blbi.
tu mrizku vzadu bych napadnul nuzkama na plech, kdyz k ni das vetrak s trosku vetsim aurflow tak diky te mrizce bude delat dost kraval. ma ostre hrany a docela velkou plochu takze vetrak i castecne pridusi
vetrak z boku je docela kontroverzni vec, sice to pomuze teplotamna grafice, ale zase rozhodi prutok vzduchu celou skrini takze je potreba to otestovat s nim, bez neho a zvazit co je lepsi...
vetrak z boku je docela kontroverzni vec, sice to pomuze teplotamna grafice, ale zase rozhodi prutok vzduchu celou skrini takze je potreba to otestovat s nim, bez neho a zvazit co je lepsi...
Tak jsem ten malej ventilator otocil snad to bude lepsi.Ten vepredu mam dat jak?Aby foukal ven nebo dovnitr?Ale lepsi tam budou ty 12cm ventilatory budou vykonejsi.
vepredu aby foukal dovnitr
pokud planujes nakup, dooprucuju vetraky nexus - velmi kvalitni a tiche a oproti noctua za rozumnou cenu
pokud planujes nakup, dooprucuju vetraky nexus - velmi kvalitni a tiche a oproti noctua za rozumnou cenu
Mam taky q6600. Při zátěži v TAT mam cpu 40°C 1core 50°C 2core 48°C 3core 37°C 4core 37°C
Větrák vpředu pod disky nasává, 1500 otáček, možno regulovat 1500/2000/2500 od Antec, vzadu pod zdrojem ten samej taky nasává. Chladič Asus Triton 77 na 2300 ot. Díra v boku udělaná přesně na chladič kterej žene teplej vzduch rovnou ze skříně ven.
Ty teploty se mě zdaj u mého CPU dobrý? nebo myslíte že ne?
Větrák vpředu pod disky nasává, 1500 otáček, možno regulovat 1500/2000/2500 od Antec, vzadu pod zdrojem ten samej taky nasává. Chladič Asus Triton 77 na 2300 ot. Díra v boku udělaná přesně na chladič kterej žene teplej vzduch rovnou ze skříně ven.
Ty teploty se mě zdaj u mého CPU dobrý? nebo myslíte že ne?
[QUOTE=OdMajkla;98509]Ty teploty se mě zdaj u mého CPU dobrý? nebo myslíte že ne?[/QUOTE]
Jestli je to zároveň tichý (2300ot. už se mi zdá dost), tak jsou teploty slušný.
Jestli je to zároveň tichý (2300ot. už se mi zdá dost), tak jsou teploty slušný.
podle tech teplot mas imho zatizeny jen dve jadra. skus ten TAT spustit jeste jednou apripadne si pohrat se sprazenim procesu - CTRL+ALT+DEL a najdi si tydva spusteny TAT a pravym mysitkem nastavit sprazeni a kazdymu jiny dve jadra, treba to pujde. jinak budes muset skusit orthos
[QUOTE=mech13;98548] a najdi si tydva spusteny TAT a pravym mysitkem nastavit sprazeni a kazdymu jiny dve jadra, treba to pujde. [/QUOTE]
Ahoj Mechu. V správci uloh jsem TAT našel spuštěnej pouze jeden. Jak si to myslel? Dvakrát spustit nejde. Promin jestli se blbě ptám ale trochu to nepobírám. Jinak spřažení nastavit jde, a jsou tam zaškrtnutá všechna čtyři jádra. Čili jestli to chápu, měl bych program spustit dvakrát, a v každém spuštěném programu zvolit jiná dvě jádra. čili 1/2 a 3/4. problém je jak TAT zvolit dvakrát :)
Ještě by mě zajímalo co znamená v TAT "on demand throttle"
Ahoj Mechu. V správci uloh jsem TAT našel spuštěnej pouze jeden. Jak si to myslel? Dvakrát spustit nejde. Promin jestli se blbě ptám ale trochu to nepobírám. Jinak spřažení nastavit jde, a jsou tam zaškrtnutá všechna čtyři jádra. Čili jestli to chápu, měl bych program spustit dvakrát, a v každém spuštěném programu zvolit jiná dvě jádra. čili 1/2 a 3/4. problém je jak TAT zvolit dvakrát :)
Ještě by mě zajímalo co znamená v TAT "on demand throttle"
tak jestli nejde spustit dvakrat, tak ti na ctyrjadro bohuzel nepomuze... pochopil jsi to spravne, ale budes muset testovat orthosem
throttlovani je vkladani prazdnych pracovnich cyklu, slouzi to k ochrane proti prehrani. typicka situace u prehrivajicich se P4 byla ze jim zacal klesat vykon, hra se zacala na chvili trhat a pak se za chvilku rozjela
princip je, ze napriklad pri throtlovani 50% se za kazdou vykonanou instrukci vlozi prazdny takt, ktery ma za ukol chladit (lepe receno nezahrat) procesor
throttlovani je vkladani prazdnych pracovnich cyklu, slouzi to k ochrane proti prehrani. typicka situace u prehrivajicich se P4 byla ze jim zacal klesat vykon, hra se zacala na chvili trhat a pak se za chvilku rozjela
princip je, ze napriklad pri throtlovani 50% se za kazdou vykonanou instrukci vlozi prazdny takt, ktery ma za ukol chladit (lepe receno nezahrat) procesor
Tak sem Orthos zkusil a je to ok. Ale taky sem zkusil Prime95. Zatěžuje všechny 4 jádra bez spřažení automaticky. A výsledný teploty jsou v příloze dole na liště měřený pomocí everest ultimate. Teploty jsou po 3 hodinové zátěži.
CPU 39 °C
1 jádro 49 °C
2 jádro 48 °C
3 jádro 49 °C
4 jádro 49 °C
CPU 39 °C
1 jádro 49 °C
2 jádro 48 °C
3 jádro 49 °C
4 jádro 49 °C
Tak teploty krásný, no a jak je to teda hlučný? Jak už sem psal 2300 mi přijde dost. Do 60°C v zátěži je pro procesor naprostej standart, mozna by ty otacky sly snizit.
Prtomin zapoměl jsem - otáčky na chladiči CPU 2300 ale hlučnost je bezvadná. Je o něm vědět ale řekl bych že je hodně tichý. Výrobce udává při 2300 otáčkách hlučnost 18 db a myslím že se domu dá věřit. Snížit samozřejmě jdou ale zkoušel jsem několikrát zapojení PWM a programové utility od ASUS jež je na CD od základní desky. Otáčky na CPU chladiči byly 1730 rpm a větrák nebyl skoro slyšet - paráda. Ale při zátěži šla teplota nahoru a otáčky se neregulovaly a zůstaly stále na 1730 otáčkách. Takže jsem odstoupil od utility a jedu na 2300. Přední 80 mm větrák jež nasává pod diskem běží na 1500 ot. a zadní jež nasává pod zdrojem také na 1500 ot. Funguje to tak moc dobře myslím díky tomu že vzduch jde od CPU rovnou ven ze skříně. Možno posoudit na foto.