Dobrý den.Mám základní desku Gigabyte P35 Ds4 rev. 2.1. a procesor Intel Core2 Duo E4600 taktovaný na 2.8Ghz s box chladičem.Procesor bych chtěl nataktovat na 3.2Ghz tak jsem dnes objednal tento chladič [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a stávající box bych chtěl někdy v týdnu nahradit.Chtěl bych se zeptat jestli někdo nemá skušenost s instalací tohodle chladiče na tuto desku???Budu muset vyndat základní desku při instalaci?Jak mám při instalaci postupovat?Je u chladiče nějaká podpěra aby se nevytrhl z desky?Dále bych se chtěl zeptat čím odstranit starou pastu z cpu,abych mohl čistě nanést novou?Je na speciální prostředek nebo stačí nějaké ředidlo nebo benzín?Děkuji za každou radu..
no [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] pastu utřít hadříkem třeba od lihu. Imho 640g je dost, ale to všechno bude v manualu, pokud bude třeba vyndat deska tak to bude poznat přinejhorším tak, že tam nepude nasadit:), ale odhaduji, že by to nemuselo byt nutné.A co, přinejhorším ji vyndáte?.
[size=-3]a máte i tu pastu, na to nezapomenout!!!, to byste musel zbytečně čekat.[/size]
?????????????????????????????????????????????
[size=-3]a máte i tu pastu, na to nezapomenout!!!, to byste musel zbytečně čekat.[/size]
?????????????????????????????????????????????
osobne sem vyndaval desku kvuli instalaci tohodle chladice
podpera zadna neni, deska je celkem prohnuta
redidlo c6000
podpera zadna neni, deska je celkem prohnuta
redidlo c6000
Pastu jsem si objednal s chladičem..Podle těch obrázků nevim jak to poskládam do sebe...Bude to asi docela sranda.
[quote=SamecP;88954]Pastu jsem si objednal s chladičem..Podle těch obrázků nevim jak to poskládam do sebe...Bude to asi docela sranda.[/quote]
Na tých obrázkach je to už tak trocha poskladané tebe ho treba dostať do takej podoby ako je obrázok vpravo hore
Na tých obrázkach je to už tak trocha poskladané tebe ho treba dostať do takej podoby ako je obrázok vpravo hore
Chladič bude mít u sebe obrázkovej návod jako pro blbý. Nechci tě přeceňovat, ale myslim že to zvládneš levou zadní.
Až ti chladič přijde a náhodou nepůjde namontovat, tak to tu začnem řešit.
Až ti chladič přijde a náhodou nepůjde namontovat, tak to tu začnem řešit.
Desku urcite vyndej.
Podle navodu to zvladnes urcite.... vyberes si spravnej ramecek (ten se 4ma cernyma kolikama) a nasroubujes ho na spodni cast zakladny chladice.
Ty 4 cerny packy si pootocis tak, aby pri zamacknuti zacvakly (pro vyndani je treba je pootocit zpatky).
Manipulace je docela komplikovana, chladic je hodne rozmernej a blbe se kolem nej muze k zacvaknuti kolicku, ale vysledek stoji za to ;)
S hmotnosti si hlavu nedelej, je sice docela tezkej, ale nejvic vazi prave v oblasti medeny zakladny, ktera je u desky. Zebrovani je celkem lehky, takze paka pusobici na desku je docela mala.
Btw. do CM331 ho dostanes jentaktak, par mm ti zbybe k bocnici. Je fakt monumentalni a funguje skvele :)
Podle navodu to zvladnes urcite.... vyberes si spravnej ramecek (ten se 4ma cernyma kolikama) a nasroubujes ho na spodni cast zakladny chladice.
Ty 4 cerny packy si pootocis tak, aby pri zamacknuti zacvakly (pro vyndani je treba je pootocit zpatky).
Manipulace je docela komplikovana, chladic je hodne rozmernej a blbe se kolem nej muze k zacvaknuti kolicku, ale vysledek stoji za to ;)
S hmotnosti si hlavu nedelej, je sice docela tezkej, ale nejvic vazi prave v oblasti medeny zakladny, ktera je u desky. Zebrovani je celkem lehky, takze paka pusobici na desku je docela mala.
Btw. do CM331 ho dostanes jentaktak, par mm ti zbybe k bocnici. Je fakt monumentalni a funguje skvele :)
Ak chces mat istejsiu montaz a backplate, tak ti odporucam odstranit push-piny zo drziaka pre Socket 775 a zakupit [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
Po montazi to potom vyzera asi takto :
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Je to istejsie a Ninja drzi ako pribita (pravdupovediac pri prehadzovani dosky z jednej skrinky do druhej som za Ninju bez problemov drzal celu dosku ;-) ). Chladi paradne, E2180 mi uchladi pri kompilacii Gentoo na teplotach okolo 42-45 stupnov. Pasivne.
Po montazi to potom vyzera asi takto :
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Je to istejsie a Ninja drzi ako pribita (pravdupovediac pri prehadzovani dosky z jednej skrinky do druhej som za Ninju bez problemov drzal celu dosku ;-) ). Chladi paradne, E2180 mi uchladi pri kompilacii Gentoo na teplotach okolo 42-45 stupnov. Pasivne.
Ne, není potřeba deska vyndavat. Mám stejnou desku i stejný chladič. Stačí vyndat box chladič, nandat Ninju a zacvaknout "nožičky", bohužel je Ninjak dost rozměrný a objemný, takže se k daným nožičkám špatně dostává, ale jde to a bez vyndání desky. ;-)
[QUOTE=Withman;110802]takže se k daným nožičkám špatně dostává, ale jde to a bez vyndání desky. ;-)[/QUOTE]
Zavisi to od situacie. 3 nozicky idu bez problemov v kazdej skrinke, stvrta (horny zadny roh skrine) ale byva casto problem. Napriklad v takom Antec Solo ho nezatlacis, nemas dost miesta pre ruku (nad nou musi byt uz vlozeny zdroj, vzadu mas iba trosku miesta medzi poziciou pre ventilator a samotnym chladicom).
Zavisi to od situacie. 3 nozicky idu bez problemov v kazdej skrinke, stvrta (horny zadny roh skrine) ale byva casto problem. Napriklad v takom Antec Solo ho nezatlacis, nemas dost miesta pre ruku (nad nou musi byt uz vlozeny zdroj, vzadu mas iba trosku miesta medzi poziciou pre ventilator a samotnym chladicom).
Já jsem desku vyndával. Prostě jsem se ve skříni nedostal ke všem nožičkám, jsou zhora krytý žebry chladiče a z boku mi to nechtělo jít.
Před instalací si zkontroluj základnu, Ninja bývají dost často špatné. Sám mám jeden, který vůbec nechladí. Pokud bude základna prohloubená, tak okamžitě reklamuj, jestli neumíš lapovat.
Viz. např.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
http://www.scythe-eu.com/forum/ninja-series/518-all-ninja-b-plus-heat-issues.html
Viz. např.
http://www.scythe-eu.com/forum/ninja-series/518-all-ninja-b-plus-heat-issues.html
[QUOTE=Caderom;144293]Před instalací si zkontroluj základnu, Ninja bývají dost často špatné. Sám mám jeden, který vůbec nechladí. Pokud bude základna prohloubená, tak okamžitě reklamuj, jestli neumíš lapovat.
Viz. např.
http://www.scythe-eu.com/forum/ninja-series/518-all-ninja-b-plus-heat-issues.html[/QUOTE]
Tyjo sem si myslel že firma jako je Scythe si takovýhle nerovnosti nemuže dovolit ale jak vidim tak i značkový chladiče můžou bejt pěkný zmetci :-/
Viz. např.
http://www.scythe-eu.com/forum/ninja-series/518-all-ninja-b-plus-heat-issues.html[/QUOTE]
Tyjo sem si myslel že firma jako je Scythe si takovýhle nerovnosti nemuže dovolit ale jak vidim tak i značkový chladiče můžou bejt pěkný zmetci :-/