Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Jak na Scythe SCNJ-1100P Ninja Plus Cooler Rev.B?

SamecP (1751)|9.2.2008 22:26
Dobrý den.Mám základní desku Gigabyte P35 Ds4 rev. 2.1. a procesor Intel Core2 Duo E4600 taktovaný na 2.8Ghz s box chladičem.Procesor bych chtěl nataktovat na 3.2Ghz tak jsem dnes objednal tento chladič [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a stávající box bych chtěl někdy v týdnu nahradit.Chtěl bych se zeptat jestli někdo nemá skušenost s instalací tohodle chladiče na tuto desku???Budu muset vyndat základní desku při instalaci?Jak mám při instalaci postupovat?Je u chladiče nějaká podpěra aby se nevytrhl z desky?Dále bych se chtěl zeptat čím odstranit starou pastu z cpu,abych mohl čistě nanést novou?Je na speciální prostředek nebo stačí nějaké ředidlo nebo benzín?Děkuji za každou radu..
Janyk1 (997)|9.2.2008 22:34
no [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] pastu utřít hadříkem třeba od lihu. Imho 640g je dost, ale to všechno bude v manualu, pokud bude třeba vyndat deska tak to bude poznat přinejhorším tak, že tam nepude nasadit:), ale odhaduji, že by to nemuselo byt nutné.A co, přinejhorším ji vyndáte?.
[size=-3]a máte i tu pastu, na to nezapomenout!!!, to byste musel zbytečně čekat.[/size]
?????????????????????????????????????????????
matyyy (2527)|9.2.2008 22:37
osobne sem vyndaval desku kvuli instalaci tohodle chladice
podpera zadna neni, deska je celkem prohnuta
redidlo c6000
SamecP (1751)|10.2.2008 10:12
Pastu jsem si objednal s chladičem..Podle těch obrázků nevim jak to poskládam do sebe...Bude to asi docela sranda.
s.skull (198)|10.2.2008 21:22
no, lepší než ředidlo je isopropylalkohol...
Klingacikx (1545)|10.2.2008 21:30
[quote=SamecP;88954]Pastu jsem si objednal s chladičem..Podle těch obrázků nevim jak to poskládam do sebe...Bude to asi docela sranda.[/quote]
Na tých obrázkach je to už tak trocha poskladané tebe ho treba dostať do takej podoby ako je obrázok vpravo hore
SamecP (1751)|10.2.2008 23:36
Ještě bych se chtěl zeptat k čemu je ta podložka v levo dole??
speedsnail (4876)|11.2.2008 00:06
Chladič bude mít u sebe obrázkovej návod jako pro blbý. Nechci tě přeceňovat, ale myslim že to zvládneš levou zadní.
Až ti chladič přijde a náhodou nepůjde namontovat, tak to tu začnem řešit.
Grouwr (10)|11.2.2008 14:49
mám tenhle chladič a bez vyndání desky ho tam asi nedáš
husky14 (4214)|11.2.2008 18:07
Desku urcite vyndej.

Podle navodu to zvladnes urcite.... vyberes si spravnej ramecek (ten se 4ma cernyma kolikama) a nasroubujes ho na spodni cast zakladny chladice.
Ty 4 cerny packy si pootocis tak, aby pri zamacknuti zacvakly (pro vyndani je treba je pootocit zpatky).

Manipulace je docela komplikovana, chladic je hodne rozmernej a blbe se kolem nej muze k zacvaknuti kolicku, ale vysledek stoji za to ;)

S hmotnosti si hlavu nedelej, je sice docela tezkej, ale nejvic vazi prave v oblasti medeny zakladny, ktera je u desky. Zebrovani je celkem lehky, takze paka pusobici na desku je docela mala.

Btw. do CM331 ho dostanes jentaktak, par mm ti zbybe k bocnici. Je fakt monumentalni a funguje skvele :)
faugusztin (453)|10.4.2008 15:16
Ak chces mat istejsiu montaz a backplate, tak ti odporucam odstranit push-piny zo drziaka pre Socket 775 a zakupit [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].

Po montazi to potom vyzera asi takto :
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Je to istejsie a Ninja drzi ako pribita (pravdupovediac pri prehadzovani dosky z jednej skrinky do druhej som za Ninju bez problemov drzal celu dosku ;-) ). Chladi paradne, E2180 mi uchladi pri kompilacii Gentoo na teplotach okolo 42-45 stupnov. Pasivne.
Withman (1337)|10.4.2008 21:21
Ne, není potřeba deska vyndavat. Mám stejnou desku i stejný chladič. Stačí vyndat box chladič, nandat Ninju a zacvaknout "nožičky", bohužel je Ninjak dost rozměrný a objemný, takže se k daným nožičkám špatně dostává, ale jde to a bez vyndání desky. ;-)
faugusztin (453)|11.4.2008 15:16
[QUOTE=Withman;110802]takže se k daným nožičkám špatně dostává, ale jde to a bez vyndání desky. ;-)[/QUOTE]

Zavisi to od situacie. 3 nozicky idu bez problemov v kazdej skrinke, stvrta (horny zadny roh skrine) ale byva casto problem. Napriklad v takom Antec Solo ho nezatlacis, nemas dost miesta pre ruku (nad nou musi byt uz vlozeny zdroj, vzadu mas iba trosku miesta medzi poziciou pre ventilator a samotnym chladicom).
HonzaSi (142)|21.7.2008 20:38
Já jsem desku vyndával. Prostě jsem se ve skříni nedostal ke všem nožičkám, jsou zhora krytý žebry chladiče a z boku mi to nechtělo jít.
Caderom (14)|21.7.2008 22:11
Před instalací si zkontroluj základnu, Ninja bývají dost často špatné. Sám mám jeden, který vůbec nechladí. Pokud bude základna prohloubená, tak okamžitě reklamuj, jestli neumíš lapovat.

Viz. např.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
http://www.scythe-eu.com/forum/ninja-series/518-all-ninja-b-plus-heat-issues.html
Jiziii (796)|21.7.2008 22:20
[QUOTE=Caderom;144293]Před instalací si zkontroluj základnu, Ninja bývají dost často špatné. Sám mám jeden, který vůbec nechladí. Pokud bude základna prohloubená, tak okamžitě reklamuj, jestli neumíš lapovat.

Viz. např.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
http://www.scythe-eu.com/forum/ninja-series/518-all-ninja-b-plus-heat-issues.html[/QUOTE]

Tyjo sem si myslel že firma jako je Scythe si takovýhle nerovnosti nemuže dovolit ale jak vidim tak i značkový chladiče můžou bejt pěkný zmetci :-/