[size=+1]Jaké mám možnosti s chlazením? - Bude to fungovat?[/size]
Sestava: (ještě není koupená - můžete poradit s vyladěním)
[indent]Intel Core2Duo E8400 + ??NOCTUA NH-U12P??[/indent]
[indent]ASUS Striker II Formula[/indent]
[indent]MSI 8800GTS 512MB OC - časem možná druhá[/indent]
[indent]Western Digital Raptor X 3,5" 150GB WD1500AHFD[/indent]
[indent]Western Digital 500GB WD5000AAKS[/indent]
[indent]4GB DDR2 Kingston hyperX 1066MHz 5-5-5-15[/indent]
[indent]ve skříni AeroCool AeroEngine II BBA s regulátorem otáček AKASA AK-FC-03[/indent]
[indent]zdroj Corsair Power Supply HX620[/indent]
Jde mi o to, jestli bude zaručená kompatibilita komponent při regulaci chlazení a jaké výsledky bych měl čekat od samotného chlazení.
Info ke skříni: má jeden 140mm větrák vepředu 1000ot. a jeden vzadu 120mm / 1500ot.
Rád bych propojil všechny tři větráky se zvoleným panelem, ale nejsem si jistý jestli je to možné. Čtvrtý prázdný regulátor bych časem zapojil k větráčku do bočnice, ale o tom zatím neuvažuju.
Pište svoje názory!!! POZOR nejedná se mi o to jak to půjde přetaktovat - což určitě plánuji!!!
Sestava: (ještě není koupená - můžete poradit s vyladěním)
[indent]Intel Core2Duo E8400 + ??NOCTUA NH-U12P??[/indent]
[indent]ASUS Striker II Formula[/indent]
[indent]MSI 8800GTS 512MB OC - časem možná druhá[/indent]
[indent]Western Digital Raptor X 3,5" 150GB WD1500AHFD[/indent]
[indent]Western Digital 500GB WD5000AAKS[/indent]
[indent]4GB DDR2 Kingston hyperX 1066MHz 5-5-5-15[/indent]
[indent]ve skříni AeroCool AeroEngine II BBA s regulátorem otáček AKASA AK-FC-03[/indent]
[indent]zdroj Corsair Power Supply HX620[/indent]
Jde mi o to, jestli bude zaručená kompatibilita komponent při regulaci chlazení a jaké výsledky bych měl čekat od samotného chlazení.
Info ke skříni: má jeden 140mm větrák vepředu 1000ot. a jeden vzadu 120mm / 1500ot.
Rád bych propojil všechny tři větráky se zvoleným panelem, ale nejsem si jistý jestli je to možné. Čtvrtý prázdný regulátor bych časem zapojil k větráčku do bočnice, ale o tom zatím neuvažuju.
Pište svoje názory!!! POZOR nejedná se mi o to jak to půjde přetaktovat - což určitě plánuji!!!
To jsem moc nepochopil, asi chceš vědět jak moc můžeš taktovat? To ti nikdo neřekne. Napiš co chceš vědět. Imho - uchladí se to bez potíží.
//Máš už to koupený? Jestli ne tak se poohlídni po jiným zdroji(třeba HX520)
//nekupuj GF88GTS OC, ten si můžeš udělat sám.
//nekupuj GF88GTS OC, ten si můžeš udělat sám.
Škoda, že nepíšeš, jestli už to máš nakoupené nebo ne... pokud ne tak by ti tady spousta lidí ráda poradila jak to kapku vyladit, teda pokud bys měl zájem na to brát zřetel ;)
Jina jak píše Janyk1, kolik můžeš taktovat, to ti nikdo přesně neřekne. Záleží defacto na kusu procesoru a i ostatních komponent. Každá OC pc sestava je unikát ;)
Ale obecně se dá říct, že ty nové 45nm cpu jsou velmi "přátelské" k taktování, ale to už jistě víš :)
Jina jak píše Janyk1, kolik můžeš taktovat, to ti nikdo přesně neřekne. Záleží defacto na kusu procesoru a i ostatních komponent. Každá OC pc sestava je unikát ;)
Ale obecně se dá říct, že ty nové 45nm cpu jsou velmi "přátelské" k taktování, ale to už jistě víš :)
[QUOTE=Janyk1;91419]To jsem moc nepochopil, asi chceš vědět jak moc můžeš taktovat? To ti nikdo neřekne. Napiš co chceš vědět. Imho - uchladí se to bez potíží.
//nekupuj GF88GTS OC, ten si můžeš udělat sám.[/QUOTE]
No koupený to právě ještě nemám:-)
Bude stačit 520W když budu dokupovat další disky (chtěl bych časem přesunout systém na něco rychlejšího 10k ot. a ještě si přikoupit jeden 400GB) + nákup další grafiky...
S taktováním grafiky nemám vůbec žádný zkušenosti a nejsem moc limitovanej penězma, takže mě to tak netrápí...
//nekupuj GF88GTS OC, ten si můžeš udělat sám.[/QUOTE]
No koupený to právě ještě nemám:-)
Bude stačit 520W když budu dokupovat další disky (chtěl bych časem přesunout systém na něco rychlejšího 10k ot. a ještě si přikoupit jeden 400GB) + nákup další grafiky...
S taktováním grafiky nemám vůbec žádný zkušenosti a nejsem moc limitovanej penězma, takže mě to tak netrápí...
Tak to jo(jak sou money) - asi je pravdou koupit už OC, než si to pak rozesr*t, tak Corsair HX620W - (520 na ty grafiky a disky bude fakt asi málo, ale 620 bude stačit)?
[QUOTE=s3icc0;91427]No koupený to právě ještě nemám:-)
S taktováním grafiky nemám vůbec žádný zkušenosti a nejsem moc limitovanej penězma, takže mě to tak netrápí...[/QUOTE]
Když nejsi tolik limitován penězi, tak nevím proč si chceš koupit 400GB disk? Si kup rovnou 1TB Samsung F1 a máš to vyřešeno i do budoucna. S tím zdrojem, tak vem silnější HX620 do Corsairu.
S taktováním grafiky nemám vůbec žádný zkušenosti a nejsem moc limitovanej penězma, takže mě to tak netrápí...[/QUOTE]
Když nejsi tolik limitován penězi, tak nevím proč si chceš koupit 400GB disk? Si kup rovnou 1TB Samsung F1 a máš to vyřešeno i do budoucna. S tím zdrojem, tak vem silnější HX620 do Corsairu.
[QUOTE=kane.shw;91432] Si kup rovnou 1TB Samsung F1 a máš to vyřešeno i do budoucna.[/QUOTE]
ja bych teda radši vzal 2x menší a třeba RAID. Ale plánujenějakýho Raptora(asi systém), tak pak by šlo Rap.+2x RAID1
//nebo si to dat rovnou do RAID0.
ja bych teda radši vzal 2x menší a třeba RAID. Ale plánujenějakýho Raptora(asi systém), tak pak by šlo Rap.+2x RAID1
//nebo si to dat rovnou do RAID0.
Takhle...špatně se vyjadřuju...
limitován samozřejmě jsem disk si tam asi lepší dám rovnou, ale asi ne o moc - taky mi jde o poměr cena/výkon, mám na celou mašinu 50k - ale to i s reproduktory, monitorem, software, klavesnici a myší.
Tím, že nejsem limitovanej penězi bylo myšleno tak že rozdíl 500Kč nehraje velkou roli....
ten zdroj tam asi dám HX620...
limitován samozřejmě jsem disk si tam asi lepší dám rovnou, ale asi ne o moc - taky mi jde o poměr cena/výkon, mám na celou mašinu 50k - ale to i s reproduktory, monitorem, software, klavesnici a myší.
Tím, že nejsem limitovanej penězi bylo myšleno tak že rozdíl 500Kč nehraje velkou roli....
ten zdroj tam asi dám HX620...
[quote]Ale plánujenějakýho Raptora(asi systém), tak pak by šlo Rap.+2x RAID1[/quote]
no RAID bych ani nechtěl - znamená to, že pak naráz hučí moc disků - těch pár her a programů co používám se vejdou na 74GB jak prd a zbylé disky bude okupovat jenom muzika, filmy, fotky atd... takže na RAID bych to neviděl
no RAID bych ani nechtěl - znamená to, že pak naráz hučí moc disků - těch pár her a programů co používám se vejdou na 74GB jak prd a zbylé disky bude okupovat jenom muzika, filmy, fotky atd... takže na RAID bych to neviděl
Poradí mi někdo jak to mám s tím chlazením prosím??? Jestli to půjde všechno pěkně spojit s tím panelem a jestli to půjde regulovat?
Jo všechno ti zapojit půjde a regulace fungovat bude...Jen mi to přijde trochu zbytečné,To bych radči ty větráky ve skříni vyměnil za nějaký 12Cm Noctua a zreguloval přímo přípojkou v balení(U.L.N.A a L.N.A).a budeš mít ticho taky.Časem můžes dokoupit ten třetí..
[QUOTE=s3icc0;91773]Poradí mi někdo jak to mám s tím chlazením prosím??? Jestli to půjde všechno pěkně spojit s tím panelem a jestli to půjde regulovat?[/QUOTE]
No, tak snad je to k regulaci určeno, tak to fungovat musí!
Ještě mám pro tebe jednu věcnou - pokud už budeš dělat tak markantní změny po našich návrzích, tak to raději napiš znovu, ať tady potom nevypadáme jako úplné lopaty, když ti radíme něco, co už tam dávno máš :stupid (toho editu si taky každý nevšimne ;))
Ono to bude i přínosnější pro někoho dalšího s podobným úmyslem... Bude vědět/vidět, jak se vše změnilo od původního záměru.
Teď je ta tvá nejpůvodnější myšlenka o sestavě ztracena a to je celkem škoda :cry
No, tak snad je to k regulaci určeno, tak to fungovat musí!
Ještě mám pro tebe jednu věcnou - pokud už budeš dělat tak markantní změny po našich návrzích, tak to raději napiš znovu, ať tady potom nevypadáme jako úplné lopaty, když ti radíme něco, co už tam dávno máš :stupid (toho editu si taky každý nevšimne ;))
Ono to bude i přínosnější pro někoho dalšího s podobným úmyslem... Bude vědět/vidět, jak se vše změnilo od původního záměru.
Teď je ta tvá nejpůvodnější myšlenka o sestavě ztracena a to je celkem škoda :cry