Jméno tazatele: hank
Znění dotazu:
Poradí mi prosím někdo vhodnou grafickou kartu místo ATI Rage 128 pro AGP 4x, šířka sběrnice 32 bit? Radeon 7000? GF 6200? Jinou? Použití: hlavně 2D grafika, jednodušší CAD. Má do toho smysl cpát kartu pro sběrnici 64 bit (kterých jsou všude mraky, zatímco 32 bit už skoro nejsou ani v bazarech...)? Pojede to v takovém případě omezeně nebo to nebude fungovat vůbec?
Mám volný i slot PCI (pozor ne PCIe) - mám raději volit GK do něj? A jakou?
Jak je vidět, o hrách si můžu nechat zdát - chtěl bych zkusit MS Flight Simulator 2004 a MS Trains, jelo by to na takové sestavě?
HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
Dell Optiplex GX 260 - Pentium IV 1,8 GHz, RAM 2 GB, GK ATI Rage 128, Win XP
Znění dotazu:
Poradí mi prosím někdo vhodnou grafickou kartu místo ATI Rage 128 pro AGP 4x, šířka sběrnice 32 bit? Radeon 7000? GF 6200? Jinou? Použití: hlavně 2D grafika, jednodušší CAD. Má do toho smysl cpát kartu pro sběrnici 64 bit (kterých jsou všude mraky, zatímco 32 bit už skoro nejsou ani v bazarech...)? Pojede to v takovém případě omezeně nebo to nebude fungovat vůbec?
Mám volný i slot PCI (pozor ne PCIe) - mám raději volit GK do něj? A jakou?
Jak je vidět, o hrách si můžu nechat zdát - chtěl bych zkusit MS Flight Simulator 2004 a MS Trains, jelo by to na takové sestavě?
HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
Dell Optiplex GX 260 - Pentium IV 1,8 GHz, RAM 2 GB, GK ATI Rage 128, Win XP
grafiku muzete pouzit jakoukoliv pro agp sirka zbernice je pouze zalezitot karty
muj soukromy nazor je ten ze CADu grafika nepomuze
pro MS FS04 bude idealni grafika nvidia 6600 s cenou okolo 500 v bazaru
muj soukromy nazor je ten ze CADu grafika nepomuze
pro MS FS04 bude idealni grafika nvidia 6600 s cenou okolo 500 v bazaru
Dávej si taky pozor na napájení samotné karty!
AGP karty ATI od série X1xxx a nVidia od série GF7xxx už mají přidavné napájení, které musí tvůj zdroj zvládnout. Minimální požadavek je tam myslím 350W, neříkám, že by to kvalitní 300W, ale osobně bych to neriskoval- takže si zkontroluj jaký máš doma zdroj, alespoň watáž! Ale mám dojem, že tyhle kancelářské mašinky na tom budou bídně :(
Sice je to Dell, ale P4 taky zrovna nepapá nejmíň ;)
AGP karty ATI od série X1xxx a nVidia od série GF7xxx už mají přidavné napájení, které musí tvůj zdroj zvládnout. Minimální požadavek je tam myslím 350W, neříkám, že by to kvalitní 300W, ale osobně bych to neriskoval- takže si zkontroluj jaký máš doma zdroj, alespoň watáž! Ale mám dojem, že tyhle kancelářské mašinky na tom budou bídně :(
Sice je to Dell, ale P4 taky zrovna nepapá nejmíň ;)