Elektronika WD3200aaks
Prosím o radu bios mi nedetekuje tento HDD WD3200aaks nejspíš odešla elektronika (moc sem nechladil),
chci se zeptat jelikož sem koupil ten samý HDD pouze je o 3\4 roku starší, bohužel ani s dobrou
elektronikou nefunguje, je problém s firmw. popřípadě co by se s tím dalo dělat. Platit tisice firmám
který se tím živěj na to fakt nemám.
chci se zeptat jelikož sem koupil ten samý HDD pouze je o 3\4 roku starší, bohužel ani s dobrou
elektronikou nefunguje, je problém s firmw. popřípadě co by se s tím dalo dělat. Platit tisice firmám
který se tím živěj na to fakt nemám.
Bude to pitomá otázka, ale zkusil jsi vyměnit datové a napájecí kabely a porty na desce, že? Jinak pokud ten disk umřel, neřekl bych, že se někdy přesně dopátráme, na co umřel. Mohla mu odejít elektronika, ale zrovna tak mu mohly odejít třeba čtecí hlavy.
Pokud jde o firmware, koukal jsem na web a nic jsem nenašel, takže nevím, jestli zrovna tudy vede cesta.
Pokud jde o firmware, koukal jsem na web a nic jsem nenašel, takže nevím, jestli zrovna tudy vede cesta.
Kabely, porty to sem zkoušel HDD se normalně roztočí žádnej pazvuk z toho neleze je možný že když seženu elektroniku s podobným datem výroby rozchodím to nebo to radši vzdát ?
pokud bys sehnal jakoby identickej disk tak bys to měl rozchodit.
Nevidím důvod proč ne...stejně se to tak montuje...
Nevidím důvod proč ne...stejně se to tak montuje...
Jak sem psal koupil sem disk jen je starší jinak totožnej zkoušel sem i prohodit elektroniku ze špatneho HDD na ten novej ale ani tam to nefungnje tak asi odešlo i něco vevnitř anebo ty desky nejsou uplně to samý.
Jak ale zjistit kde to nefunguje ?
Jak ale zjistit kde to nefunguje ?
četl sem si to, vím cos psal
a jak se vůbec projevila jeho nefunkčnost? najednou z ničeho nic umřel?
Kontroloval si vzhled te elektroniky? Není nikde nic zčernalého, škrábnutého? sedí kontakty jak mají?
Takže si i zkoušel kombinaci špatné PCB + ten novej fční disk a naopak, a ani v jendom příapdě nejede ani jeden HDD?
a jak se vůbec projevila jeho nefunkčnost? najednou z ničeho nic umřel?
Kontroloval si vzhled te elektroniky? Není nikde nic zčernalého, škrábnutého? sedí kontakty jak mají?
Takže si i zkoušel kombinaci špatné PCB + ten novej fční disk a naopak, a ani v jendom příapdě nejede ani jeden HDD?
Večer normalně šlapal a druhej den nic, bios ho nedetekoval a nešly nahodit XP vždy po chvíli restart ty XP mám na jiným disku, desku sem okukoval ale napohled nic nevidím. Ten dobrej disk šlape bez problémú na stejným kabelu i portu akorát s tou špatnou elektronikou nic nefunguje ani ten dobrej disk bios ho taky nenajde.
takže kombinace
mrtvej disk+ fční elektornika = nejede
fční disk + mrtvá elektornika = nejede
Teď by to chtělo sehnat nejlépe stejnej disk, ale fakt stejnej a zkusit to.
Odkud jsi? že bych se na to kouknul? nebo spíš trodas(ten tomu víc rozumí) :)
mrtvej disk+ fční elektornika = nejede
fční disk + mrtvá elektornika = nejede
Teď by to chtělo sehnat nejlépe stejnej disk, ale fakt stejnej a zkusit to.
Odkud jsi? že bych se na to kouknul? nebo spíš trodas(ten tomu víc rozumí) :)
Ještě jeden dotaz k tomu aby bios detekoval HDD musi být čtecí hlava s vnitřní elektronikou funkční nebo
to má na starost pouze elek.vnější.
Jo jo přesně jak píšeš jinak sem kousek od Hr.Kral. ale pro ty fotky co bych rád dostal si udělám klidně malý výlet.
to má na starost pouze elek.vnější.
Jo jo přesně jak píšeš jinak sem kousek od Hr.Kral. ale pro ty fotky co bych rád dostal si udělám klidně malý výlet.
no pokud se ti roztočí disk, tak by imho měl být motorek OK, takže bych zkusil sehnat "identickej" disk.
Myslíš teda disk se stejným firmw. a hodně podobným datu výroby. Ale spíš jde jen o to datum firmware
stejně už nezjistím.
stejně už nezjistím.
Takže dík zkusím dál pátrat třeba se zadaří jinak kdyby někdo vlastnil něco podobnýho jako
PN WD3200AAKS-00SBA0 SN WMAPZ0718733 vyroben 2 march 2007 a byl by ochoten pomoct
(ne zadarmo) tady je kontakt [email]lalapo2@gmail.com[/email]
PN WD3200AAKS-00SBA0 SN WMAPZ0718733 vyroben 2 march 2007 a byl by ochoten pomoct
(ne zadarmo) tady je kontakt [email]lalapo2@gmail.com[/email]
Můj systémový disk: WD3200AAKS-00SBA0; 07 FEB 2007; S/N WMAPZ0137745; místo Trutnov:)
Rozdílem S/N zjišťuji, že naše dva disky dělí "pouhých" 580 988 kusů disků:)
Rozdílem S/N zjišťuji, že naše dva disky dělí "pouhých" 580 988 kusů disků:)
Ještě se zeptám, ten nový WD3200AAKS co sis koupil má rozdílné P/N? - elektronika při provnání má nějaké odlišnosti?
Tak sem to rozebral a rozdíly tam sou, nejsem odborník takže to napíšu polopatě ten šváb s nápisem
smooth na starým je 3.0 na novým 3.1 to číslo předtím je stejný, ten šváb s tím emkem má první číslo stejný
pak ten starej má YPM06728 0651 B1P a ten poslední Hynix má starej 651A novej 736A pak je to stejný,
pak ještě nahoře PWB a to dlouhý číslo na starým končí 003 na novým 004 snad z toho něco pochopíš
nemám to nej inteligentněji napsaný ale předpokládám že problem bude s tím prvním švábem.
Ještě sem zapoměl novej HDD má SN WCARW2166727 starej
SN WMAPZ0718733 PN na tom novým už asi není nikde ho nevidím.
smooth na starým je 3.0 na novým 3.1 to číslo předtím je stejný, ten šváb s tím emkem má první číslo stejný
pak ten starej má YPM06728 0651 B1P a ten poslední Hynix má starej 651A novej 736A pak je to stejný,
pak ještě nahoře PWB a to dlouhý číslo na starým končí 003 na novým 004 snad z toho něco pochopíš
nemám to nej inteligentněji napsaný ale předpokládám že problem bude s tím prvním švábem.
Ještě sem zapoměl novej HDD má SN WCARW2166727 starej
SN WMAPZ0718733 PN na tom novým už asi není nikde ho nevidím.
[quote=Lissmen;93773]Večer normalně šlapal a druhej den nic, bios ho nedetekoval a nešly nahodit XP vždy po chvíli restart ty XP mám na jiným disku, desku sem okukoval ale napohled nic nevidím. Ten dobrej disk šlape bez problémú na stejným kabelu i portu akorát s tou špatnou elektronikou nic nefunguje ani ten dobrej disk bios ho taky nenajde.[/quote]
Ano, velice klasicka smrt disku Western Digital, proto kupuju radsi cokoliv jinyho, proto nic neodchazi takhle zaludnym zpusobem jako WD.
Jinak... Zkusil jsi ten figl s lednickou? Dej disk do pytliku a na chvili do lednicky... Me to obcas pomahalo :idea:runaway:stupid:thumb
Ano, velice klasicka smrt disku Western Digital, proto kupuju radsi cokoliv jinyho, proto nic neodchazi takhle zaludnym zpusobem jako WD.
Jinak... Zkusil jsi ten figl s lednickou? Dej disk do pytliku a na chvili do lednicky... Me to obcas pomahalo :idea:runaway:stupid:thumb
O té ledničce jsem už taky četl,ale co psali tak to pomáhá na urvaný čtecí hlavy myslíš že to pomúže i když
mi disk nenajde bios? mám strach abych mu neublížil ještě víc.
mi disk nenajde bios? mám strach abych mu neublížil ještě víc.
[QUOTE=ICEBOSS;94394]Ano, velice klasicka smrt disku Western Digital, proto kupuju radsi cokoliv jinyho, proto nic neodchazi takhle zaludnym zpusobem jako WD.
[/QUOTE]
To od Tebe neslyším poprvé. Asi neuvěřím, dokud se sám na vlastní kůži nepřesvědčím (doufám ale, že tahle chvíle nikdy nenastane!!!!:runaway). Používám výhradně disky WD a to již do 100% všech sestav, které dělám. Poruchovost naprosto minimální - takřka žádná. Dodnes se mi ale na reklamaci vracejí starší počítače s disky Hitachi a Samsung (Seagate a Maxtor kupodivu ne, ale je pravda, že jsem je používal naprosto minimálně). Takže dál věřím značce WD. Nedávno jsem byl nucen vzít 160GB Hitachi, protože WD1600AAJS nikde neměli skladem a jeho hlučnosti jsem byl více než rozladěn (slušně řečeno), bylo to snad ještě horší než mnou zatracovaný 320GB Seagate 7200.10.
To Lissmen: V příloze fotky elektroniky mého WD3200AAKS (upraveny pro lepší čitelnost textů). Pošlu Ti formou SZ kontakt a zkusíme zachránit co se dá.
[/QUOTE]
To od Tebe neslyším poprvé. Asi neuvěřím, dokud se sám na vlastní kůži nepřesvědčím (doufám ale, že tahle chvíle nikdy nenastane!!!!:runaway). Používám výhradně disky WD a to již do 100% všech sestav, které dělám. Poruchovost naprosto minimální - takřka žádná. Dodnes se mi ale na reklamaci vracejí starší počítače s disky Hitachi a Samsung (Seagate a Maxtor kupodivu ne, ale je pravda, že jsem je používal naprosto minimálně). Takže dál věřím značce WD. Nedávno jsem byl nucen vzít 160GB Hitachi, protože WD1600AAJS nikde neměli skladem a jeho hlučnosti jsem byl více než rozladěn (slušně řečeno), bylo to snad ještě horší než mnou zatracovaný 320GB Seagate 7200.10.
To Lissmen: V příloze fotky elektroniky mého WD3200AAKS (upraveny pro lepší čitelnost textů). Pošlu Ti formou SZ kontakt a zkusíme zachránit co se dá.
[quote=Lissmen;94410]O té ledničce jsem už taky četl,ale co psali tak to pomáhá na urvaný čtecí hlavy myslíš že to pomúže i když
mi disk nenajde bios? mám strach abych mu neublížil ještě víc.[/quote]
Na urvany cteci hlavy ti uz nepomuze imho nic :D
A ublizit mu uz moc nemuzes :)
mi disk nenajde bios? mám strach abych mu neublížil ještě víc.[/quote]
Na urvany cteci hlavy ti uz nepomuze imho nic :D
A ublizit mu uz moc nemuzes :)
JSEM ŠŤASTNEJ ČLOVĚK nevím co je to za kouzla ale ta lednice važně zabrala ICE BOSS je prostě
ICE BOSS, jinak ještě jednou dík všem za pomoc hlavně tobě boboco. Ted už jen úspěšně reklamovat a
HLAVNĚ zálohovat.
ICE BOSS, jinak ještě jednou dík všem za pomoc hlavně tobě boboco. Ted už jen úspěšně reklamovat a
HLAVNĚ zálohovat.
záleží jak dlouho pojede:) a hlavně nepopleť pořadí..prvně záloha pak reklamace:D
A k té ledničce..no imho by to blyo možné, protože ten mráz by mohl způsobitr lepší kontakt-pevnější a mohlo by to být fční aspon na chvilku:) ale záraky se dějí:D
A k té ledničce..no imho by to blyo možné, protože ten mráz by mohl způsobitr lepší kontakt-pevnější a mohlo by to být fční aspon na chvilku:) ale záraky se dějí:D