Obrázky šílených (a nejen kondíkových) modifikací :)
Už jsem na tomhle světě dost dlouho na to, abych si dokázal dělat legraci sám ze sebe (ale i z druhých) a po letech jsem se dokázal od srdce zasmát nápadům, které jsem kdysi měl a některé jsem i realizoval :D
Tohle téma budiž věnováno obrázkům s krátkým vysvělením všech bláznivých modifikací, které jste kdy viděli - a v tom horším případě i sami udělali :D
Přehlídku šílenství začínáme mou modifikací chlazení mosfetů na DFI LP B mainboardu. Použil jsem HEATPIPE :D
Jak vidíte, šíleně jsem chtěl ochladit přehřívající-se mosfety na mém DFI boardu, které jsem honil na 2600Mhz + folding. Bohužel to nepomohlo, protože hlavní příčinou byly Fuhjyyu kondíky v zdroji, ale to jsem tenkrét netušil, takže když nepomohl heatsink, tak... jsem ho zkusil vylepšít heatpajpou na kejsu :D
:mistake :mistake :mistake
Tohle téma budiž věnováno obrázkům s krátkým vysvělením všech bláznivých modifikací, které jste kdy viděli - a v tom horším případě i sami udělali :D
Přehlídku šílenství začínáme mou modifikací chlazení mosfetů na DFI LP B mainboardu. Použil jsem HEATPIPE :D
Jak vidíte, šíleně jsem chtěl ochladit přehřívající-se mosfety na mém DFI boardu, které jsem honil na 2600Mhz + folding. Bohužel to nepomohlo, protože hlavní příčinou byly Fuhjyyu kondíky v zdroji, ale to jsem tenkrét netušil, takže když nepomohl heatsink, tak... jsem ho zkusil vylepšít heatpajpou na kejsu :D
:mistake :mistake :mistake
husky14 - to jsem rád, že se ti nápad línbí. Mám (kromě mých vlastních dostatečně šílených nápadů) hromady obrázků fakt ujetých módů audiofilů a podobné pakáže :D To eště bude HARDCORE :p
Jinak jaká jehla? Heatpipe z Zalmanova VGA chladiče!:D Nevidíš ten průměr?
P@pi - ano, mám. Enjoy:
Stačí? :p
Já bych se teď zase raděj smál někomu jinému než sobě a svým bláznivým nápadům... :shut
Jinak jaká jehla? Heatpipe z Zalmanova VGA chladiče!:D Nevidíš ten průměr?
P@pi - ano, mám. Enjoy:
Stačí? :p
Já bych se teď zase raděj smál někomu jinému než sobě a svým bláznivým nápadům... :shut
X-Fi modifikace uživatelem Seba ( http://www.head-fi.org/forums/f46/hotroddi...75/index46.html ) :D
...
Kdyby vám nebylo jasné, čemu se tak směji, tak vězte, že Elna SILMIC II kondíky jsou speciální zvukové (audio) kondíky, optimalizované na dokonalý přenos zvuku a pokud jste to nevěděli a nebylo vám to ještě jasné, tak v tom velkém integrovaném obvodu se dělá vše analogově (ať vás nespletou jeho digitální výstupy a potřeba DACu za ním, či jeho přímé přístupy do očividně digitální paměti - tam se přeci vše převádí a interně ten integráč pracuje analogově! :D ) a tím pádem špičkový audio kondík Elna je na filtrování napětí 1,25V onoho čipu to nejlepší, co kdo může použít :D
...
Smozřejmě si dělám legraci. Snad jste mi nenaletěli. Digitální čip pracuje digitálně a signál se převádí na analogový až v DAC a opampech daleko do toho čipu ;) V zbytku jsem si legraci nedělal.
...
Kdyby vám nebylo jasné, čemu se tak směji, tak vězte, že Elna SILMIC II kondíky jsou speciální zvukové (audio) kondíky, optimalizované na dokonalý přenos zvuku a pokud jste to nevěděli a nebylo vám to ještě jasné, tak v tom velkém integrovaném obvodu se dělá vše analogově (ať vás nespletou jeho digitální výstupy a potřeba DACu za ním, či jeho přímé přístupy do očividně digitální paměti - tam se přeci vše převádí a interně ten integráč pracuje analogově! :D ) a tím pádem špičkový audio kondík Elna je na filtrování napětí 1,25V onoho čipu to nejlepší, co kdo může použít :D
...
Smozřejmě si dělám legraci. Snad jste mi nenaletěli. Digitální čip pracuje digitálně a signál se převádí na analogový až v DAC a opampech daleko do toho čipu ;) V zbytku jsem si legraci nedělal.
Nyní ještě kvalitnější (a dražší - Rubycon made) Black Gate audio kondík jistě skvěle "pomůže" filtrovat těch 1,25V pro hlavní X-Fi čip :D Je zcela jistě a nepochybně nejlepším řešením filtrovat napětí pro digitální okruh audio-grade Black Gate kondíkem! :mistake Nemůže být pochyb o tom, že ten čip uvnitř produkuje analogové audio :D
Opět Head-Fi fórum, uživatel soloz2 ( http://www.head-fi.org/forums/f46/hotroddi...75/index44.html )
dlouho se mi nedarilo rozumne prichytnout 8cm FAN (vymena uřvanyho boxu) na cca 7x7 chladic, tak jsem ho dratama "zavesil do prsotoru" nad pasivni cast:D foto bohuzel nemam:(
no, myslím, že kdybych vám vyfotil vnitřek svýho PC, tak se minimálně trodas kuchne smíchy:runaway:D
edit: Tak jsem jedno foto našel:D Ventilátory jsou spojeny a v PC upevněny pouze svazenkami - nic jinýho nebylo zrovna po ruce :D Mělo to být dočasné řešení, ale vzhedem k tomu, že všechny komponenty mají dobrou teplotu (skříň samozřejmě musí být uzavřena - v mém případě je navíc zabudovaná ve stole), tak už to takhle provozuji několik měsíců. Hlučnost --> tišší PC než moje o srovnatelném výkonu jsem nikdy neviděl; teploty --> všechny komponenty včetně disků si mohou chrochtat (E2160 1,80@3,00 GHz = 39°C; pevné disky 38°C; VGA GF8600GT 512MB 693/1620 MHz - 58°C - v zátěži se drží pod 70°C)
Žádné další ventilátory krom těch na fotografii v PC nemám - celkem tedy 2x12cm + 12cm ve zdroji. Všechny ventilátory drží otáčky pod 900 rpm.
edit: Tak jsem jedno foto našel:D Ventilátory jsou spojeny a v PC upevněny pouze svazenkami - nic jinýho nebylo zrovna po ruce :D Mělo to být dočasné řešení, ale vzhedem k tomu, že všechny komponenty mají dobrou teplotu (skříň samozřejmě musí být uzavřena - v mém případě je navíc zabudovaná ve stole), tak už to takhle provozuji několik měsíců. Hlučnost --> tišší PC než moje o srovnatelném výkonu jsem nikdy neviděl; teploty --> všechny komponenty včetně disků si mohou chrochtat (E2160 1,80@3,00 GHz = 39°C; pevné disky 38°C; VGA GF8600GT 512MB 693/1620 MHz - 58°C - v zátěži se drží pod 70°C)
Žádné další ventilátory krom těch na fotografii v PC nemám - celkem tedy 2x12cm + 12cm ve zdroji. Všechny ventilátory drží otáčky pod 900 rpm.
No tak to je sakra skoda :o Mohla byt legrace. Tak alespon:
Tak tohle už je opravdu šílené! :D Používat známé špatné kondíky na "zlepšení" X-Fi :D
Uživatel cmos.gr, Head-Fi fórum ( http://www.head-fi.org/forums/f46/hotroddi...75/index59.html )
Tak tohle už je opravdu šílené! :D Používat známé špatné kondíky na "zlepšení" X-Fi :D
Uživatel cmos.gr, Head-Fi fórum ( http://www.head-fi.org/forums/f46/hotroddi...75/index59.html )
On asi P@pi myslel ten detail jak jsi nabastlil tu HP k pasivu na mosfetech, to mě totiž taky nejde do hlavy. Vypadá to jakoby byla jen tak strčená mezi žebra (?).
Filtrování PCI napětí - extrémní edice! :D
http://blog.drry.jp/2005/09/05/1842
http://www.kuroutoshikou.com/products/assist/top.html
Můžete si to dokonce koupit, ale já bych tedy preferoval menší kartu pro lepší airflow a možná i víc kondíků na ni. Místo pro keramiky, polymery a velké elyty pro všechny PCI napětí, tedy pro 3,3V, 5V a 12V. Možná i pro -12V, ale to snad už ani ne... :p
boboco - ale no tak! :D To rozhodne neni nesmyslý, šílený mod a vypada to docela čistě. Že visí jen na stahovacích PVC bazmecích? No a? :) Mě by spíš zajímalo, na čem stojí ty disky. Připadne mi to jako chladiče, ale to snad už... ne? :D
johny__g - aha, tak to sorry, to jsem nepochopil... :mistake No, jo, jen zastrčil mezi žebra, že. CO jsem s tím tak asi mohl dělat... ;) Nejdříve jsem dal heatsink, až nestačil a servat nešel - respektive nebyl důvod, tak jsem prostě chtěl vylepšit jeho účinnost :D
Aneb co by člověk kvůli špatným kondíkům v zdroji neudělal, že... ;)
Ono postupně málem došlo na ... tohle:
...kondík naštěstí explodoval dřív, než jsem se odhodlal přejít na chlazení mosfetů vodou... :D Asi by to ale byl světový unikát... :p
http://blog.drry.jp/2005/09/05/1842
http://www.kuroutoshikou.com/products/assist/top.html
Můžete si to dokonce koupit, ale já bych tedy preferoval menší kartu pro lepší airflow a možná i víc kondíků na ni. Místo pro keramiky, polymery a velké elyty pro všechny PCI napětí, tedy pro 3,3V, 5V a 12V. Možná i pro -12V, ale to snad už ani ne... :p
boboco - ale no tak! :D To rozhodne neni nesmyslý, šílený mod a vypada to docela čistě. Že visí jen na stahovacích PVC bazmecích? No a? :) Mě by spíš zajímalo, na čem stojí ty disky. Připadne mi to jako chladiče, ale to snad už... ne? :D
johny__g - aha, tak to sorry, to jsem nepochopil... :mistake No, jo, jen zastrčil mezi žebra, že. CO jsem s tím tak asi mohl dělat... ;) Nejdříve jsem dal heatsink, až nestačil a servat nešel - respektive nebyl důvod, tak jsem prostě chtěl vylepšit jeho účinnost :D
Aneb co by člověk kvůli špatným kondíkům v zdroji neudělal, že... ;)
Ono postupně málem došlo na ... tohle:
...kondík naštěstí explodoval dřív, než jsem se odhodlal přejít na chlazení mosfetů vodou... :D Asi by to ale byl světový unikát... :p
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
To je mazééééééc :D:D:D
To snad pohání pára ne?
[QUOTE=trodas;96306]
...kondík naštěstí expodoval dřív, než jsem se odhodlal přejít na chlazení mosfetů vodou... :D Asi by to ale byl světový unikát... :p[/QUOTE]
Jinak, chladit mosfety vodou :thumb - tak to má byt!
To je mazééééééc :D:D:D
To snad pohání pára ne?
[QUOTE=trodas;96306]
...kondík naštěstí expodoval dřív, než jsem se odhodlal přejít na chlazení mosfetů vodou... :D Asi by to ale byl světový unikát... :p[/QUOTE]
Jinak, chladit mosfety vodou :thumb - tak to má byt!
Ne :p Onkyo SE-90PC je originalne docela pekna zvukovka:
http://www.ixbt.com/short/images/news114896.jpg
A ma na sobe i docela hodne "hifistickych" prvku jenz maji hifisty uspokojit. Namatkou oddeleni kanalu tim medenym plechem, nebo stinici papiry (!) pridane na kondicich aby se neovlivnovaly, kvalitni kondiky (ne jak od Creative...) a pod.
Jenze tomuhle userovi to ocividne nestacilo a chtel vystupni kondiky svitkove a jak rekl... tak udelal :D
X-Fi s Cerafine kondíkem, uživatel cotdt, Head-Fi fórum
http://www.ixbt.com/short/images/news114896.jpg
A ma na sobe i docela hodne "hifistickych" prvku jenz maji hifisty uspokojit. Namatkou oddeleni kanalu tim medenym plechem, nebo stinici papiry (!) pridane na kondicich aby se neovlivnovaly, kvalitni kondiky (ne jak od Creative...) a pod.
Jenze tomuhle userovi to ocividne nestacilo a chtel vystupni kondiky svitkove a jak rekl... tak udelal :D
X-Fi s Cerafine kondíkem, uživatel cotdt, Head-Fi fórum
kane.shw - a uz klid :D Ono ta priprava na ten mod byla vyprovokovana tim, jak strasne se mi prehrivaly ty mosfety na mainboardu a tak jsem je chtel timhle zpusobem zchladit... Urcite by to fungovalo, jenze nez jsem se ten mosfet-watercooler odhodlal Arctic Silver epoxydem nalepit na ne, tak mi mobo odeslo.
Za cely prehrivani totiz mohly Fuhjyyu kondiky v PSU, a neslo to tedy resit jinak nez recapem PSU... Ale to jsem tenkrat nevedel :mistake
Audigy2zs s Nichicon VX 3300uF 50V kondíkem.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Head-Fi fórum, uživatel Random Murderer :p
Za cely prehrivani totiz mohly Fuhjyyu kondiky v PSU, a neslo to tedy resit jinak nez recapem PSU... Ale to jsem tenkrat nevedel :mistake
Audigy2zs s Nichicon VX 3300uF 50V kondíkem.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Head-Fi fórum, uživatel Random Murderer :p
[QUOTE=trodas;95888]Jak vidíte, šíleně jsem chtěl ochladit přehřívající-se mosfety na mém DFI boardu...[/QUOTE]
A povedlo se alespoň srazit jim tu teplotu...? Pokud ano, tak to tak marné nebylo, ne :)
A povedlo se alespoň srazit jim tu teplotu...? Pokud ano, tak to tak marné nebylo, ne :)
Když se někdo snaží chladit neslyšitelně :)
Epox EP-8K5A2+
CM Hyper6+ + Scythe KAZE-JYU
OCZ Platinum Dual Channel rev. 2 2x512MB + Thermalright
Sapphire ATI Radeon X1950PRO DDR3 + AC S1
[attach]4695[/attach][attach]4696[/attach][attach]4697[/attach]
Celkem 12 heatpipů.
Epox EP-8K5A2+
CM Hyper6+ + Scythe KAZE-JYU
OCZ Platinum Dual Channel rev. 2 2x512MB + Thermalright
Sapphire ATI Radeon X1950PRO DDR3 + AC S1
[attach]4695[/attach][attach]4696[/attach][attach]4697[/attach]
Celkem 12 heatpipů.
-HoNY-: Myslím, že to mohlo být ještě horší s touto case, tímto chladičem disků a touto deskou:D
To není JENOM 12 HeatPipe!!!
To není JENOM 12 HeatPipe!!!
To je imho špatně. Proud se bude přelívat po desce a ne ze zdroje do nejvíc zatěžovaných míst. Respektive bylo by to v pořádku, kdyby byl v obvodu procesoru adekvátní přírůstek kapacity.
[QUOTE=-HoNY-;191135]...kdyby byl v obvodu procesoru adekvátní přírůstek kapacity.[/QUOTE]
Adekvátní je kolik ? V obvodu procesoru jsem kapacitu zdvoj- až ztřínásobil. Někde mezi, místo 1500uF jsou všude 3300uF a pár vynechaných přidáno. Ze dva tam ale byly už předtím 3300uF. Všechno Nippon Chemi-con nebo Rubycon, ale povyměňoval jsem všechny, ať tam jsou ty samé.
Adekvátní je kolik ? V obvodu procesoru jsem kapacitu zdvoj- až ztřínásobil. Někde mezi, místo 1500uF jsou všude 3300uF a pár vynechaných přidáno. Ze dva tam ale byly už předtím 3300uF. Všechno Nippon Chemi-con nebo Rubycon, ale povyměňoval jsem všechny, ať tam jsou ty samé.