Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

IQ

Architect (232)|17.5.2006 16:44
Takový zajímavý anket na IQ:)
Je mi jasné, že lidi, kteří si prohlížejí fórum jsou minimálně schopni číst a pracovat s počítačem, což je řadí, mezi ty schopnější. Takže jsem dal mezní hranici na IQ 100:)
Je velmi nepravděpodobné, že by zde někdo hlasoval, ale to prověří až čas...
Jestli své IQ neznáte zkuste si najít na NETu seriózní test a až budete uklidnění a připraveni, jak duševně, tak fyzicky tak :)
Kecy, kecy, kecy. Kdo by si ho zbytečně dělal?
Ballnazzar (26)|17.5.2006 17:17
tak sem hod nakej link na seriozni IQ test sem linej ho hledat
Architect (232)|17.5.2006 17:47
[QUOTE=Ballnazzar]sem linej ho hledat[/QUOTE]
sem linej ti ho najit
Smeli (2302)|17.5.2006 17:56
No, co jsem si dělal testy tak mi vždycky vycházelo kolem 130 (jednou 128, jednou 135 ap)...:D
Architect (232)|17.5.2006 20:21
No, dívám se 39x shlédnuto, ale hlasovali zatím jen 4, takže pokud už tu jste! Tak, alespoň zmáčkněte to tlačítko! Samozřejmě, pokud svůj IQ alespoň přibližně víte:)
Zdeněk Kabát (32)|17.5.2006 20:48
Já jsem hlasoval, ačkoliv IQ test jsem dělal dobrých 8, 9 let zpět. Nicméně šlo o hodně kvalitní knihu s šesti oddíly, z nichž všechno vycházelo v rozmezí +-20, takže mi přišla přinejmenším objektivní.
Honny (262)|17.5.2006 22:08
tak půl roku z5 ňákejch 133, ale od té doby sem zblbl...
Killermannvs (77)|18.5.2006 10:59
Objektivni IQ test urcite musi obsahovat velky rozsah otazek (pojmout co nejvic oblasti), treba ja si dobre pamatuju cisla a mam dobrou prostorovou predstavivost a kdybych delal IQ test zamereny jen na toto, tak budu mit dobry vysledek, ale kdybych delal nejaky IQ test, ktery se zabiva humanitnimi otazkami atp. tak bych vypadal jak nejvetsi debil :D.
Proste dobry IQ test se hleda tezko a kdyz uz, tak urcite nebude zadarmo. A co jsem taky kdysi cetl, tak se v jednu dobu, take hodne zohlednoval EQ test, ale to az kdyz clovek nastupuje do prace a oni jsi ho timto testem proklepnou, aby vedeli jak na tom priblizne je. Ja jsem nikdy takovy teste nedelal, mate s nim nekdo nejake zkusenosti ??
Zdeněk Kabát (32)|18.5.2006 11:23
"IQ test zabyvajici se humatnimi otazkami"? :-) Coze? :-) Vzdyt ale IQ testy nejsou ani prinejmensim o znalostech, ale prave o schopnostech logicky a dalo by se rict i matematicky myslet, videt souvislosti a poskladat si vsechno v hlave.

Potom dalsi vec - IQ test na internetu bych vubec nedelal, protoze bych mu neveril ani za mak. Ale prodava se urcite par kvalitnich knih, sam jednu z nich doma mam (od Mensy).
Killermannvs (77)|18.5.2006 16:11
[quote=Zdeněk Kabát]"IQ test zabyvajici se humatnimi otazkami"? :-) Coze? :-) Vzdyt ale IQ testy nejsou ani prinejmensim o znalostech, ale prave o schopnostech logicky a dalo by se rict i matematicky myslet, videt souvislosti a poskladat si vsechno v hlave.

Potom dalsi vec - IQ test na internetu bych vubec nedelal, protoze bych mu neveril ani za mak. Ale prodava se urcite par kvalitnich knih, sam jednu z nich doma mam (od Mensy).[/quote]

Humanitnimi otazkami jsem mel na mysli vedomostni otazky (napr.: z oblastni literatury), ale jak to tak vypada, tak do IQ testu asi nepatri nebo snad jo ? Zadny poradny IQ test jsem niky nedelal, takze nedokazu posoudit. Jen jsem obcas zkousel nejake trapne testy, ale ty nestli za nic. A ani jsem nemel potrebu, jsem se svym IQ docela spokojen :), teda az na tu pamet :D. Ale uz radeji nebudu nic psat, nebo ze me vypadne zase nejaka kravina :D.
Ballnazzar (26)|18.5.2006 18:37
[QUOTE=Architect]sem linej ti ho najit[/QUOTE]
neva stejne sem dost linej na to ho jit delat :))))
Nemonic (14)|18.5.2006 20:21
[QUOTE=Architect]No, dívám se 39x shlédnuto, ale hlasovali zatím jen 4, takže pokud už tu jste! Tak, alespoň zmáčkněte to tlačítko! Samozřejmě, pokud svůj IQ alespoň přibližně víte:)[/QUOTE]

OT: Ja bych spis zapremyslel nad tim jestli tech 35 ma to IQ nad 100, kdyz nehlasuji :) :OT
Ja jsem si IQ stejnak nikdy nezkousel delat, je zajimavy ze vim jedno cisilko a muzu se pochlubit ale neni to tak vsechno ? Stejnak se v zivote na 99% nesetkate s takovou situaci jako IQ testu pamatovat si nejakych 20 slov a pak je napsat, vim ze kratkodoba pamet je potreba a logicke uvazovani taky, ale preci jen v zivote mate na to napr. vice casu, tuzku a papir na lepsi predstavivost apod. Ani ten IQ test naroda co jel nevim kdy na Nove jsem nedelal, jen jsem namatkou sledoval .. me to pripada zbytecne, vam ne ?
Zdeněk Kabát (32)|18.5.2006 22:20
[QUOTE=Nemonic]Stejnak se v zivote na 99% nesetkate s takovou situaci jako IQ testu pamatovat si nejakych 20 slov a pak je napsat, vim ze kratkodoba pamet je potreba a logicke uvazovani taky, ale preci jen v zivote mate na to napr. vice casu, tuzku a papir na lepsi predstavivost apod. Ani ten IQ test naroda co jel nevim kdy na Nove jsem nedelal, jen jsem namatkou sledoval .. me to pripada zbytecne, vam ne ?[/QUOTE]
"pamatovat si nejakych 20 slova a pak je napsat..." Mně přijde, že máte všichni nějak posunutý představy o tom, co to vůbec IQ test je :)
"v zivote mate na to napr. vice casu, tuzku a papir na lepsi predstavivost" Přesně to správný IQ také obsahuje (správný != internetový). Ale čas je jedním z hodnotících kritérií, kolik logických problémů dokáže člověk za nějaký stejný úsek vyřešit.
"Ani ten IQ test naroda co jel nevim kdy na Nove" Přiznám se, že si to už nepamatuju, ale už podle tohoto popisu to byla nejspíš nějaká fraška. Kromě toho by ho nemohli objektivně hodnotit, protože říct natvrdo 2/3 diváků Novy, že mají podprůměré IQ, by asi sledovanost nezlepšilo :D
Nemonic (14)|18.5.2006 22:56
[QUOTE=Zdeněk Kabát]...[/QUOTE]

No tak ja osobne IQ testy nedelam, akorat kdyz me nekdo treba po icq posle nejaky odkaz tak to ze srandy zkousim protoze vim ze je to stejne totalne kravina ktera rekne cislo asi jako 3DM 06, naprosto neobjektivni. A knihy s IQ testy to nemam.. no ja to nikdy nepotreboval zkouset.

Na Nove to bylo spis pro penize protoze tolik otazek a odpovidalo se pomoci sms. No nejspis z toho bylo dost penez ale je docela mozny ze se mylim...
Renus (85)|23.5.2006 18:24
Heh,nemůžu hlasovat,protože konkr,číslo nevím....tipoval bych to na lehký nadprůměr.Obávám se ale,že každý má tendenci se mírně nadhodnotit,takže ty čísílka budou mít nulovou vypovídající hodnotu:)
Architect (232)|23.5.2006 22:09
[QUOTE=Renus]Heh,nemůžu hlasovat,protože konkr,číslo nevím....tipoval bych to na lehký nadprůměr.Obávám se ale,že každý má tendenci se mírně nadhodnotit,takže ty čísílka budou mít nulovou vypovídající hodnotu:)[/QUOTE]
Raději nebudu reagovat na Renuse, ale pevně věřím:), že tato anketa má vypovídající hodnotu. Tipovat IQ je zajímavé, asi jako tipovat EQ člověka podle vzhledu.
Renus (85)|26.5.2006 22:52
[QUOTE=Architect]Raději nebudu reagovat na Renuse, ale pevně věřím:), že tato anketa má vypovídající hodnotu. Tipovat IQ je zajímavé, asi jako tipovat EQ člověka podle vzhledu.[/QUOTE]

a co jsi tímhle postem udělal?:)) o moje IQ se nestarej,mě stačí i tipované
Weslo (234)|30.5.2006 16:09
Mám za to že IQ musí měřit profesionál např. vyškolený psycholog....různé internetové "seriózní" testy jsou tedy dost k ničemu....ono se IQ ani moc dobře změřit nedá protože nikdo vlastně neví co to je...to že mám někdo IQ 130 nevypovídá vůbec nic o jeho inteligenci či schopnostech...pokud si dobře vzpomínám tak to původně někdy na přelomu 19/20.století stanovili vědci tuto imaginární stupnici... a tato oblast se stále vyvíjí
viz.
http://en.wikipedia.org/wiki/IQ#History
rs (104)|28.6.2006 13:39
[QUOTE=Zdeněk Kabát]"
"v zivote mate na to napr. vice casu, tuzku a papir na lepsi predstavivost" Přesně to správný IQ také obsahuje (správný != internetový). Ale čas je jedním z hodnotících kritérií, kolik logických problémů dokáže člověk za nějaký stejný úsek vyřešit.
:D[/QUOTE]

Například Enrico Fermi byl známý tím, že problémy zcela odlišné obtížnosti řešil stejným tempem (v souvislosti s ním se dokonce hovořilo o "těžkopádném" myšlení). Takovému - nepochybně geniálnímu - člověku se vyplatí dávat za úkol řešení opravdu složitých a těžkých problémů.

Všem: Máte vysoké IQ? Jste na to pyšní? Tak nezapomeňte na to, že nedoceněný genius je příslovečný.
Martin Šejnoha (255)|28.6.2006 14:35
někdy v druháku sme si dělali nějaký IQ test ve škole a vyšlo mě 80 :)) a je mi to celkem jedno, na moji práci a schopnosti to evidentně vliv nemá
SmartMole (297)|28.6.2006 15:46
Chtěl bych jen podotknout, že komplexní IQtest neměří pouze tu "logiku", není pouze logika matematická, prostorová, ale například i sociální a jazyková. Bohužel většina testů na netu a všude jinde se zaměřuje pouze na první dvě. Takže...jaké vlastně to máte IQ? IQ čeho? :-)
Zdeněk Kabát (32)|28.6.2006 16:04
[QUOTE=GeniusV]Chtěl bych jen podotknout, že komplexní IQtest neměří pouze tu "logiku", není pouze logika matematická, prostorová, ale například i sociální a jazyková. Bohužel většina testů na netu a všude jinde se zaměřuje pouze na první dvě. Takže...jaké vlastně to máte IQ? IQ čeho? :-)[/QUOTE]
"Logika" je opravdu jenom schopnost matematického a prostorového uvažování, kombinování apod. a je jediným předmětem IQ testu. Ta sociální a jazyková oblast (není logika!) je součástí tzv. EQ testů, tj. emocionální inteligence, kam patří schopnosti asertivního a sociálního chování, zvládání různých emocionálních situací atd.
Hansol58231 (25)|2.3.2010 18:59
Já mám určitě pod 100. Ale i tak jsem normální normální normální normální :D
Stejně to neni na člověku vidět tak co. :)

A i člověk s IQ 50 může rozbít hubu tomu co má 150.


Jednou jsem někde v odbornim časopise viděl že když by jste si chtěly nechat zjistit vaše skutečné IQ, tak byto stálo plno peněz, sešlo by se nato plno doktorů psychologů, a ještě byvámtestovaly mozek jako v nemocnici atd. a trvalo byto min. 1 týden.