[QUOTE=Pavel Boček;141699]Zajímavé. Já tehndá zkoušel dvě GeForce 8800 GTX 512 MB a na každé fungoval jen jeden.
Jdou ti ale všechny čtyři naráz nebo jako že fungují všechny čtyři, ale zkoušeno postupně ?[/QUOTE]
Zkoušel jsem to postupně, to fungovalo dokonce i v kombinaci 9600GT + ATI X800. Dneska jsem se teda odhodlal vyhrabat staré CRTčko abych zkusil co udělají 3 fyzicky připojené monitory. Nevím jestli je to tím že ovladače jsou bety (177.66), ale vypadaly z toho trochu zmateně - na 9600GT byly fyzicky 2 LCD, na 6600GT to CRT. 6600GT byla ještě ve správci jako neznámé zařízení, ale 9600GT hlásila že je na ní připojené jedno LCD + to CRT :) Nakonec jsem teda 3 monitory rozchodil, s tím že všechny opravdu zobrazují to co mají, ale ovladače se tváří, jako by to CRTčko bylo na 6600GT i na 9600GT a NEC1550ME je zase prozměnu psaný u 6600GT, i když fyzicky tam není, takže je situace trochu nepřehledná, o správci zařízení ani nemluvím :D
Jdou ti ale všechny čtyři naráz nebo jako že fungují všechny čtyři, ale zkoušeno postupně ?[/QUOTE]
Zkoušel jsem to postupně, to fungovalo dokonce i v kombinaci 9600GT + ATI X800. Dneska jsem se teda odhodlal vyhrabat staré CRTčko abych zkusil co udělají 3 fyzicky připojené monitory. Nevím jestli je to tím že ovladače jsou bety (177.66), ale vypadaly z toho trochu zmateně - na 9600GT byly fyzicky 2 LCD, na 6600GT to CRT. 6600GT byla ještě ve správci jako neznámé zařízení, ale 9600GT hlásila že je na ní připojené jedno LCD + to CRT :) Nakonec jsem teda 3 monitory rozchodil, s tím že všechny opravdu zobrazují to co mají, ale ovladače se tváří, jako by to CRTčko bylo na 6600GT i na 9600GT a NEC1550ME je zase prozměnu psaný u 6600GT, i když fyzicky tam není, takže je situace trochu nepřehledná, o správci zařízení ani nemluvím :D
Tak. Včera mi poštou došla nvidia 6200TC do PCI-E :D
Až s překvapením mi vše naběhlo bez problému do Windows. Adaptér se ihned nainstaloval a v nastavení zobrazení je o monitor víc = VYŘEŠENO :runaway:runaway:runaway.
Jen pro upřesnění, mám to tedy teď zapojeno na crossfire desce s 2x PCI-E.
1x 8800GTS (2monitory) a 1x6200TC (1monitor).
Děkuji všem za pomoc při řešení problému...:thumb
Až s překvapením mi vše naběhlo bez problému do Windows. Adaptér se ihned nainstaloval a v nastavení zobrazení je o monitor víc = VYŘEŠENO :runaway:runaway:runaway.
Jen pro upřesnění, mám to tedy teď zapojeno na crossfire desce s 2x PCI-E.
1x 8800GTS (2monitory) a 1x6200TC (1monitor).
Děkuji všem za pomoc při řešení problému...:thumb
Jen pro informaci. Jsem si všiml detailu, který hraje pro Visty (ne, že bych byl zastáncem :) ).
TJ u OS VISTA, když bootuji pc a mám zaplý jen primární monitor, tak když zapnu ostatní (postranní) monitory později, tj až po naběhnutí Windows, tak vše funguje bez problému.Nicméně u XP (MCE), pokud to tak udělám, tak mi naběhně jen zapnutý monitor a ostatní monitory ne!. Tj když je později zapnu, mám jen černou obrazovku a je nutné opět manuálně nastavit oba monitory,polohy,rozlišení a restartovat PC.Což je dosti otravné. Stává se mi to v případě, pokud se večer třeba dívám na film/tv a ostatní monitory již nepotřebuji a ruší, tak je vypnu a později vypnu i PC,aniž bych je opět zapínal. Nevím tedy, jestli je to jen problém driverů :/ Tož tak...
TJ u OS VISTA, když bootuji pc a mám zaplý jen primární monitor, tak když zapnu ostatní (postranní) monitory později, tj až po naběhnutí Windows, tak vše funguje bez problému.Nicméně u XP (MCE), pokud to tak udělám, tak mi naběhně jen zapnutý monitor a ostatní monitory ne!. Tj když je později zapnu, mám jen černou obrazovku a je nutné opět manuálně nastavit oba monitory,polohy,rozlišení a restartovat PC.Což je dosti otravné. Stává se mi to v případě, pokud se večer třeba dívám na film/tv a ostatní monitory již nepotřebuji a ruší, tak je vypnu a později vypnu i PC,aniž bych je opět zapínal. Nevím tedy, jestli je to jen problém driverů :/ Tož tak...
Čas trochu poskočil, nemáte někdo zkušenosti se čtyřmi monitory na jednom pc? Jako předchozí pisatel bych chtěl, aby se na každém monitoru zobrazovalo něco jiného. Přečetl sem si celý příspěvek a mám pocit, že je funkčnost spíše otázkou náhody.
Je mi v celku jedno co by to bylo za HW budu kupovat celý nový počítač. Jen to chci udělat nějak finančně v normě ta karta od Matroxu za 15 k se mi zrovna moc kupovat nechce.
Je mi v celku jedno co by to bylo za HW budu kupovat celý nový počítač. Jen to chci udělat nějak finančně v normě ta karta od Matroxu za 15 k se mi zrovna moc kupovat nechce.
IMHO když koupíš dvě grafiky stejný nový generace (např. 4870 + 4670), tak je na rozumný desce (tzn. nějakej čipset max dva tři roky starej) rozjedeš. Kup to kdyžtak přes eshop, aby to šlo kdyžtak vrátit, ale myslim, že novej hardware s tím počítá.
Ja jedu na trech (gk + int. gk) a zadnej problem. Pokud budes chtit vyuzivat SLI tak to je pouzitelny az v novych ovladacich (180.xx)
Jo, to je asi nejlepší možnost - pro tři monitory ku desku s int. grafikou, k tomu grafiku stejnýho výrobce (AMD/NVidia) a máš to...
To je možný, ale bude se to blbě chladit a tak z toho bude zbytečně rámus. Navíc člověk tu výkon druhý 4850 nevyužije (na to abys použil čtyři výstupy, tak nemůže jet crossfire - apoň myslim). Takže je to imho zbytečně drahá varianta. Jako sekundární karta stačí libovolná plečka, co se s tou první dokáže shodnout....
A skusali ste uz niekto monitory s USB prepojenim? Napriklad LG L226WU. Moze ich byt naraz pripojenych az 6 cez USB plus dva z GK, takze sucasne az 8 monitorov.
Link: http://www.lge.com/products/model/detail/l226wu.jhtml
Link: http://www.lge.com/products/model/detail/l226wu.jhtml
Zkousel, ale Samsunga (tenkrat tusim 19") + k nim jeste fotoramecek ;)
Bohuzel vzhledem k tomu, ze ma na nasem trhu Samsung snad jen 22" + 7" (ktera je pouzitelna max. tak na vysku pro icq) a navic je to TNko tak bych se tomu vyhnul... Ale budoucnost to urcite ma, ale ne pres usb.
Bohuzel vzhledem k tomu, ze ma na nasem trhu Samsung snad jen 22" + 7" (ktera je pouzitelna max. tak na vysku pro icq) a navic je to TNko tak bych se tomu vyhnul... Ale budoucnost to urcite ma, ale ne pres usb.
Ja to LG mam doma, som s nim spokojny. Len pripojenie viac monitorov cez USB som este neskusal. Mohol by to niekto skusit, kto pracuje u nejakeho predajcu a ma ich k dispozicii viac.
[quote=Richmond;236499]Ja jedu na trech (gk + int. gk) a zadnej problem. Pokud budes chtit vyuzivat SLI tak to je pouzitelny az v novych ovladacich (180.xx)[/quote]
Ahoj, prosím teď bych potřeboval zapojit také 3 monitory.
2 mám zapojené na GK a mám ještě volnou inegrovanou GK.
Stačí to norm připojit? Nebo jak to můžu přesně rozjet ?
Díky za odpověď.
Ahoj, prosím teď bych potřeboval zapojit také 3 monitory.
Díky za odpověď.
[quote=MSMisak;391601]Ahoj, prosím teď bych potřeboval zapojit také 3 monitory.
Díky za odpověď.[/quote]
A prozradíš nám jaké jsou to karty, jaká základní deska a jaký OS máš? Nebo je to nějaká hádací soutěž o ceny? :stupid
Díky za odpověď.[/quote]
A prozradíš nám jaké jsou to karty, jaká základní deska a jaký OS máš? Nebo je to nějaká hádací soutěž o ceny? :stupid
resil jsem stejny problem tady:
karty s eyefinity: https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/45672-eyefinity
a tady - 2 grafiky v systemu. S Vistama jen jedna znacka a stejny ovladac a s W7 i ATi + nVidia nebo S3 apod.:
https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/46945-2-grafiky-ati-v-systemu
karty s eyefinity: https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/45672-eyefinity
a tady - 2 grafiky v systemu. S Vistama jen jedna znacka a stejny ovladac a s W7 i ATi + nVidia nebo S3 apod.:
https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/46945-2-grafiky-ati-v-systemu