Jméno tazatele: stmisa
Znění dotazu:
Dobrý den mám PC intel pentium 4 s 2x512 RAM, základní deska Jetwey 865PAP, procesor intel 2,8 GHz. Zkoušel jsem tento procesor přetaktovat v Biosu, ale bohužel jsem tam nikde nenašel kde se toto provádí. (Ang. jazyk není mojí silnou stránkou :) ) Můte mi prosím poradit či napsat postup jak můžu přetaktování provést?
Děkuji s pozdravem Michael Štefl
HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
PC intel pentium 4 s 2x512 RAM, základní deska Jetwey 865PAP, procesor intel 2,8 GHz, Win. XP profesional
Znění dotazu:
Dobrý den mám PC intel pentium 4 s 2x512 RAM, základní deska Jetwey 865PAP, procesor intel 2,8 GHz. Zkoušel jsem tento procesor přetaktovat v Biosu, ale bohužel jsem tam nikde nenašel kde se toto provádí. (Ang. jazyk není mojí silnou stránkou :) ) Můte mi prosím poradit či napsat postup jak můžu přetaktování provést?
Děkuji s pozdravem Michael Štefl
HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
PC intel pentium 4 s 2x512 RAM, základní deska Jetwey 865PAP, procesor intel 2,8 GHz, Win. XP profesional
Chtělo by aby jsi si vzal k ruce manuál a ještě zjistil přený typ toho procesoru a popsal chlazení. Jestli tam máš BOX chladič a žádný odsávací větrák v case, tak na taktování raději zapomeň, P4 topí jak kamna (oproti dnešním CPU).
Je taky otázka, jestli to BIOS tý desky umožňuje. Ale v manuálu by to mělo být vysvětleno. Pokud ale nevládneš anglicky, radši se do ničeho moc nepouštěj :) Ono těch pár procent výkonu navíc kolikrát ani pořádně nepostřehneš...
chtelo by to zjistit jaky mas presne v PC zdroj... ne jen watty ale hlavne vyrobce
ale podle znacky MB bych tipnul na podobny smejd i zdroj a vzhledem k jejich mozne kvalite bych do toho nevrtal a modlil se za to, ze to porad funguje.
na pretaktovani musi byt nejaka vybava, a kvalitni zakladni deska ktera vydrzi OC je prvni nutnost... a vydrzet topici P4 dlouhodobe zvladaji maloktere...
o kvalitnim zdroji a chlazeni uz ani nema cenu mluvit
pokud do toho presto pujdes, davam tomu tak mesic, maximalne dva nez se to podela
ale podle znacky MB bych tipnul na podobny smejd i zdroj a vzhledem k jejich mozne kvalite bych do toho nevrtal a modlil se za to, ze to porad funguje.
na pretaktovani musi byt nejaka vybava, a kvalitni zakladni deska ktera vydrzi OC je prvni nutnost... a vydrzet topici P4 dlouhodobe zvladaji maloktere...
o kvalitnim zdroji a chlazeni uz ani nema cenu mluvit
pokud do toho presto pujdes, davam tomu tak mesic, maximalne dva nez se to podela
To je pravda, zdroj je důležitý, stejně jako zbytek sestavy - napiš co v ní je - aby jsme věděli co ten zdroj musí živit. S tím přetaktem hodně záleží co je to za CPU, pokud třeba Celeron D tak ten by si mohl nechat říct na vyšší takt. Za jakým účelem ho vlastně chceš taktovat? Hry, práce, video, jen pro radost..?
S tou deskou - Jetway obecně nepatří mezi OC friendly desky, bohužel.
S tou deskou - Jetway obecně nepatří mezi OC friendly desky, bohužel.
Raději bych to moc nepokoušel. Pokud chceš vyšší výkon, tak tuhle sestavu raději prodej a vyber si novou, kde už případné taktování budeš brát v úvahu. Pokud nemáš chechtáky tak to raději nech tak.
Už to tady psal mech13, buď rád, že to jede, nevím jestli ti to "riskování" stojí za to. Třeba jo, že...
Už to tady psal mech13, buď rád, že to jede, nevím jestli ti to "riskování" stojí za to. Třeba jo, že...