[QUOTE=HiLow;121038]Zkus teda pripojit ten Ovislink. A potom posli nastaveni toho Ovislinku. Fakt je mozne, ze Edimax a Atheros se nemaji radi.[/QUOTE]
Atherosem jsem myslel to, že je to pouze výrobce driverů pro wifi adaptér. Jinak pro správu wifi sítí používám jen výhradně Windows.
Teď jsem ho připojil, ale bohužel OvisLink také nezíská DHCP od Edimaxu...
Odhaduji to na šptaný modem EDIMAX.. jinak nevím.
Atherosem jsem myslel to, že je to pouze výrobce driverů pro wifi adaptér. Jinak pro správu wifi sítí používám jen výhradně Windows.
Teď jsem ho připojil, ale bohužel OvisLink také nezíská DHCP od Edimaxu...
Odhaduji to na šptaný modem EDIMAX.. jinak nevím.
[quote=dakty;121040]Atherosem jsem myslel to, že je to pouze výrobce driverů pro wifi adaptér.[/quote]
Jo presne to jsem myslel. HW Atheros vs HW Edimax.
Zkus mi napsat presny model toho Edimaxu, nebo jeste lepe postnout link na manual.
Jo presne to jsem myslel. HW Atheros vs HW Edimax.
Zkus mi napsat presny model toho Edimaxu, nebo jeste lepe postnout link na manual.
[QUOTE=HiLow;121042]Jo presne to jsem myslel. HW Atheros vs HW Edimax.
Zkus mi napsat presny model toho Edimaxu, nebo jeste lepe postnout link na manual.[/QUOTE]
Edimax AR-7064g+B
http://www.edimax.com/en/support_detail.php?pl1_id=1&pl1_idSelect=support.php%3Fpl1_id%3D1%26mwsp%3D1&pd_id=14
Zkus mi napsat presny model toho Edimaxu, nebo jeste lepe postnout link na manual.[/QUOTE]
Edimax AR-7064g+B
http://www.edimax.com/en/support_detail.php?pl1_id=1&pl1_idSelect=support.php%3Fpl1_id%3D1%26mwsp%3D1&pd_id=14
Potencionálny HW konflikt sa dá vylúčiť vypnutím Edimax wifi, napojením Ovislinku cez kábel na Edimax a pripojením na wifi Ovislinku. To už by bola veľká náhoda, aby i tu vznikol konflikt, i keď nič nie je vylúčené a najmä ide o DHCP. Pokial by to nepomohlo, volil by som statické adresy, je to bezproblémové a naviac je to i bezpečnostný krok pre wifi sieť. :)
Hm, v tom manualu jsem nic uzitecneho nevycetl. Snad jenom zkusit pouzit Bridge mezi WAN a WiFi, ale to je jen tapani.
edit: Ale jak psal eraser zkus propojit Edimax a Ovislink UTP kabelem, podle tvych screenu to bude fungovat na 100%.
Snad se jeste nekdo vyjadri k tomu WiFi na Edimaxu, me uz dochazeji napady.
edit: Ale jak psal eraser zkus propojit Edimax a Ovislink UTP kabelem, podle tvych screenu to bude fungovat na 100%.
Snad se jeste nekdo vyjadri k tomu WiFi na Edimaxu, me uz dochazeji napady.
No, ako som daktymu cez ICQ písal, chcelo by to ešte nejaký ďalší wifi klient, resp. čím viacej - tým lepšie, samozrejme so štandardnou wifi kartou, aby sa eliminoval, prípadne potvrdil HW konflikt.
musím to zkusit, ale problém je ten, že ovis je několik metrů od edimaxe, aby prodloužil signál do další části baráku. Když bych tahal kabel, tak to je nepohodlný a nemusel jsem kupovat ovise.
ale zkusím to ještě s jiným notebookem
ale zkusím to ještě s jiným notebookem
Nikdo po tobe nechce tahat kabel. Jde o vyzkouseni a nalezeni jadra pudla. Proste toho ovise vem, dones k edimaxi, propoj a vyzkousej. Pak (pokud jsi to uz nezkousel) bych vyzkousel nastavit IP, masky, brany a DNS natvrdo aby se poznalo, zda je to vubec schopno spolupracovat.
[quote=hl.hl;121112]Pak (pokud jsi to uz nezkousel) bych vyzkousel nastavit IP, masky, brany a DNS natvrdo aby se poznalo, zda je to vubec schopno spolupracovat.[/quote]Toto sa práve skúšalo a vraj to pomohlo, takže wifi klient sa dostal i do siete a taktiež fungoval internet, čo je pochopiteľné, ak predtým nezískal korektné údaje cez DHCP. Z toho vyplýva, že klient jednoducho nevie prijať alebo spracovať DHCP packety. Ak ich nedostane, čo pochybujem, keďže počítač napojený cez kábel na Edimax nemá s týmto problém, tak potom ma napadá, že daná wifi karta ich nevie nejako spracovať alebo doručiť vyššej vrstve. :notsure
Bohužel jsem to od neděle neřešil. Ale myslím, že tam bude problém s komunikací mezi Atherosem a Edimaxem. našel jsem článek http://blog.gekon.name/vista-wi-fi-atheros-failure o tomto problémů. Modem jsem musel vrátit známému, u kterého jsem to řešil.
koukal jsem, ale zkoušel jsem to a nějak mi to nebere. Po naistalování ovladačů z XP na Vista se mi nechtěly nainstalovat ani ovladače Vista
Nevite, jestli se da nejak "prodlouzit" i signal, ke kteremu nemam pristup?Chytam na chate verejny obecni signal, ale velmi slabe. Jde pouzit repeater nebo neco podobneho, aniz bych mel administratorske udaje k signalu?
Jop, takto to mám na chatě pořešené já. Už si ani nepamatuju, jak to je vlastně nastavené, ale měl by stačit AP s funkcí repeateru+WISP, nastavit mu nějakou adresu z rozsahu té sítě, do které se chceš připojit ( nebo ještě jednodušejí APčku prostě říct, aby si adresu vzalo z DHCP ), pojmenovat vlastí wi-fi síť stejně, jako se jmenuje ta, k níž se připojuješ ( její SSID ), vybrat samotnou hostitelskou síť snad by to mělo být všechno.
Tady se řešila přesně tato situace se mnou: https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/22165-jak-vlastne-funguje-repeater
Tady se řešila přesně tato situace se mnou: https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/22165-jak-vlastne-funguje-repeater