Jméno tazatele: Ilča
Znění dotazu:
Mám v notebooku grafickou kartu ATI Radeon xpress 200M series a chci se zeptat jestli je tato karta dobrá a výkonná?Nahrála jsem si do pc hru, která požaduje nejméně: OS: Windows 2000/XP, SP2, DirectX 9.0c
- CPU: Pentium 4/ Athlon 1.5 GHz nebo rychlejší
- RAM: 512 MB nebo více
- grafická karta: 128 MB AGP GeForce4 Ti4200 / RADEON 8500 nebo vyšší
- DVD-ROM, rychlost 4x
- zvuková karta: PCI 16bitová zvuková karta kompatibilní s DirectX
A já mám RAM: 1024MB, 1,86GHz, CPU: Intel Celeron M, windows XP a vše další potřebné,ale nevím si rady s mou grafickou kartou zmiňovanou na začátku. Hra se mi seká a běží velmi pomalu. Může to být touto kartou? Co se s tím dá udělat? Děkuju za odpověď.
HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
Znění dotazu:
Mám v notebooku grafickou kartu ATI Radeon xpress 200M series a chci se zeptat jestli je tato karta dobrá a výkonná?Nahrála jsem si do pc hru, která požaduje nejméně: OS: Windows 2000/XP, SP2, DirectX 9.0c
- CPU: Pentium 4/ Athlon 1.5 GHz nebo rychlejší
- RAM: 512 MB nebo více
- grafická karta: 128 MB AGP GeForce4 Ti4200 / RADEON 8500 nebo vyšší
- DVD-ROM, rychlost 4x
- zvuková karta: PCI 16bitová zvuková karta kompatibilní s DirectX
A já mám RAM: 1024MB, 1,86GHz, CPU: Intel Celeron M, windows XP a vše další potřebné,ale nevím si rady s mou grafickou kartou zmiňovanou na začátku. Hra se mi seká a běží velmi pomalu. Může to být touto kartou? Co se s tím dá udělat? Děkuju za odpověď.
HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
Zmíněná karta je z řad IGP řešení, nějaký extra výkon bych neočekával, takže zmíněnou hru si pravděpodobně zahraješ tak 800*600 na low - pokud chceš PC na hry, vyhni se pro příště integrovaným řešením (pokud by sis chtěl projít nějaké testy, tak se poohlídni po testech s GK Radeon X300, např. https://www.svethardware.cz/recenze-vykon-31-grafickych-karet-cast-iv-srovnani-herniho-vykonu/12940
Bohužel, je to ještě horší. Radeon X300 je v podstatě Radeon 9600 pro PCI-E, má 4 pixel pipelines. IGP Radeon Xpress 200 má polovinu, tedy jen 2 pixel pipelines. Sice technologicky předčí ty karty zmíněné v minimální konfiguraci, ale hrubým výkonem za nimi bude zaostávat a to dost. Takže hra sice pojede, ale jak píše Ilča, bude to pomalé.
Zkus nastavit u hry nízké rozlišení a detaily, třeba to pomůže. Co je to vůbec za hru?
Zkus nastavit u hry nízké rozlišení a detaily, třeba to pomůže. Co je to vůbec za hru?
Bohužel ani s rozlišením 800 x 600 na low hra nefunguje!Jde to jako když...!Je to hra Heroes of Might and Magic 5.Takže tady asi nemám šanci co???S tou kartou nic dělat nejde co???
Bohužel nic moc se dělat nedá. Jen pro informaci - ta operační paměť je v jednom nebo dvou modulech - dual channel? Pozná to třeba program CPU-Z.
Tak "pětkové hyrousy" si určitě nezahraješ ani na low :( Hold to chce upgrade na stolní PC když chceš pařit :thumb
EDIT: 2elpsycho níže -
JJ, samo jsem myslel spíše stolní PC - když už chce pařit takové gamesy - to je jasný - jen jsem se vyjádřil neúplně :cry ;)
EDIT: 2elpsycho níže -
JJ, samo jsem myslel spíše stolní PC - když už chce pařit takové gamesy - to je jasný - jen jsem se vyjádřil neúplně :cry ;)
Spíš než upgrade bych to viděl na koupi stolního PC. U notebooku grafiku nevymění a na běžnou práci má výkonu dost. Notebooky nesjou určené na hry, většinou se u nich používají slabé grafiky se sdílenou pamětí kvůli malé spotřebě. Modely na kterých hry jdou rozumně hrát stojí od 30 000,- výš a pořád jsou mnohem pomalejší než stolní PC za 15 000 i s monitorem...