Potřeboval bych poradit. Rozšířila se síť - přibyl uzel a počet PC se zvýšil asi o 20 na asi 110 PC. Během dne občas u některých počítačů vypadne internet. Taky se stalo, že přestala fungovat celá síť - v tom případě pomohlo vypnout a zapnout router. Je tam Dl - 604. Převedl jsem většinu IP adres na statické, ale internet přesto vypadává. Ti, kdo rozšiřovali síť, tvrdí, že chyba je v routru a měl by se koupit nový. Ti, kdo nám prodali router, tvrdí, ze chyba je v síti, v nějakém počítači je prý vir, který pošle nesmyslné požadavky na router a ten přestane fungovat. Prosím o radu, jak to vyřešit. Je router Dl- 604 pro tak velkou síť slabý? Jaký bych tam měl zakoupit?
Dosť specifický problém, ktorý si vyžaduje pozornosť a dlhodobejšie testovanie. Samozrejme, avšak najjednoduchšie a najrýchlejšie by bolo, keby sa vyskúšal nejaký kvalitnejší router, tým by sa mnohé vylúčilo, prípadne potvrdilo.
Provoz se dá sledovat pomocí etherealu zda tam nechodí moc požadavků.
Jinak zjistěte si jak velkej provoz ten router je schopný obsloužit, příslušný router neznám.
Jinak pokud provádí NAT a je to na linuxu je možné že má vyhrazenou malou paměť pro tabulku do které se uládají aktivní spojení - po zaplnění nezvládne další připojení do internetu.
Jinak zjistěte si jak velkej provoz ten router je schopný obsloužit, příslušný router neznám.
Jinak pokud provádí NAT a je to na linuxu je možné že má vyhrazenou malou paměť pro tabulku do které se uládají aktivní spojení - po zaplnění nezvládne další připojení do internetu.
Od výrobce jsem zjistil, že daný router je pro menší sítě - 10 až 20 PC. Jaký router bych měl koupit, aby utáhl 120 PC? Jak lze sledovat provoz routeru pomocí etherealu?
Ahoj, neporadím ti sice jaký router, ale mám uplně stejný problém. Pro tvé ifno, u nás je v síti daleko méně PC (od 5 - 10, podle toho kolik se připojí notebooků) a problém je stejný. Testoval jsem jiný router, dokonce už dvakrát a problém byl stejný. Navíc jsme na síti nic neměnili, začalo to asi počátkem září samo od sebe, takže mám trochu pocit, že problém je u ISP, ted u poskytovatele internetu, což je u nás GTS Novera. To že problém bude tohoto typu by potvrzovalo i to, že když požádám lidi od vedle z jiné firmy, aby nás pustili na test na svůj DSL modem, tak to šlape v pohodě a to mají horší připojení než my. Jaký máte připojení? Zkusil bych dotaz na ISP, mě na GTS řekli, že to odpojení od sítě vidí i oni, takže se domnívají, že by to mohlo být zahlcením příslušného nějakého sběrného bodu a že požádají Telefonicu o přezkoumání.