Jméno tazatele: peet
Znění dotazu:
Mám problém s připojením laserové tiskárny Samsung CLP-300. Po nalezení nového hardware a kliknutí na "přidat tiskárnu" se objeví hlášení X SLUŽBA ZAŘAZOVÁNÍ TISKU NENÍ SPUŠTĚNA. Jde o chybu 1068. Mám nainstalované Windows XP home edition. (Nefunguje při spouštění z CD ani při použití stáhnutého ovladače přímo od Samsungu.) Může někdo poradit? Děkuji.
HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
Tiskárna Samsung CLP-300, Windows XP home edition
Znění dotazu:
Mám problém s připojením laserové tiskárny Samsung CLP-300. Po nalezení nového hardware a kliknutí na "přidat tiskárnu" se objeví hlášení X SLUŽBA ZAŘAZOVÁNÍ TISKU NENÍ SPUŠTĚNA. Jde o chybu 1068. Mám nainstalované Windows XP home edition. (Nefunguje při spouštění z CD ani při použití stáhnutého ovladače přímo od Samsungu.) Může někdo poradit? Děkuji.
HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
Tiskárna Samsung CLP-300, Windows XP home edition
skús pozrieť do štart->setings(nastavenie)->control panel (ovladaci panel)->administrative tools(nástroje pre správu)->services(služby)-> tam je zoznam služieb a pozri si, či nemáš náhodou zakázanú (disabled) službu print spooler (to by mala byť -> SLUŽBA ZAŘAZOVÁNÍ TISKU). Mám anglicky win, tak neviem ako je to preložené do češtiny ale mal by si to najsť. Ak je zakázaná, tak zmen startup type (typ spustenia) z disabled na automatic a dovoli ti nainstalovat tlaciaren.
Děkuji za odpověď. U služby zařazování tisku je opravdu povolen typ spouštění "Automaticky", avšak po najetí na tabulku vlastnosti, je zde u služby nazvané Spooler (Zařazování tisku) zatržen stav "Zastaveno". Při kliknutí na "Spustit" se objeví hláška: V počítači Local Computer nelze spustit službu zařazování tisku. Chyba 1068: Nepodařilo se zahájit závislou službu nebo skupinu. Po kliknutí v tabulce na "Závislosti" se vypíše hláška: Tato služba je závislá na: LexBce Server. Po najetí na tuto službu je opět v tabulce stav služby: "Zastaveno" a po kliknutí na "Spustit" se objeví tabulka s výpisem: V počítači Local Computer nelze spustit službu LexBce Server. Chyba 3: Systém nemůže nalézt uvedenou cestu. Problém je asi v tom, že řádek "Cesta ke spustitelnému souboru:" je prázdný. Patrně chybí nějaká adresa nebo součást systému Windows ke spuštění. Jestli můžu poprosit o radu, jak dále postupovat, budu moc vděčný. Předem děkuji.
Nemal si pred tým nainštalovanú Lexmark tlačiareň. LexBce Server je služba, ktorá sa inštaluje pri inštalácii Lexmark tlačiarne. Ak si mal skús ju prv odinštalovať, aj všetok software k nej a potom skús inštalovať tú novú.
Jsem už z toho zoufalý, ale stále se to nedaří. Všechny soubory týkající se tiskárny Lexmark jsem odstranil, nicméně na disku C stále přetrvává prázdná složka s názvem Lexmark Z25-Z35, kterou nelze odinstalovat (protože není nainstalována). Službu "zařazování tisku" se nedaří spustit a položka s názvem "LexBce server" ve službách přetrvává. Tak nevím, jestli se s tím dá ještě něco dělat, nebo bude třeba nainstalovat nově Windows.