Jméno tazatele: Havelka
Znění dotazu:
Dobrý den, nechal jsem přestavět starsí počítač. Přesto při přehrávání her např. Call of Duty 4, se v pravidelných intervalech běh hry seká a zpomaluje, nastavení grafiky hry na sekání nemá žádný vliv. Děkuji za radu.
HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
M2N-X PLUS, nFOrce430 AM2+/2000,2chDDR2/1066,PCI-E,6chA,L
ATHLON 64 X2 5000+EE, 2,6 GHz 1MB L2, 65nm AM2
SAMSUNG HDD SpinPoint S200 200GB
SATA II 7200 RPM,8MB
Asustek EN8600GT/HTDP/256M PCI-E 2xDVI HDTV
KINGSTON ValueRAM, 1024MB 800MHz DDR2, NON-ECC, Low-latency
Znění dotazu:
Dobrý den, nechal jsem přestavět starsí počítač. Přesto při přehrávání her např. Call of Duty 4, se v pravidelných intervalech běh hry seká a zpomaluje, nastavení grafiky hry na sekání nemá žádný vliv. Děkuji za radu.
HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
M2N-X PLUS, nFOrce430 AM2+/2000,2chDDR2/1066,PCI-E,6chA,L
ATHLON 64 X2 5000+EE, 2,6 GHz 1MB L2, 65nm AM2
SAMSUNG HDD SpinPoint S200 200GB
SATA II 7200 RPM,8MB
Asustek EN8600GT/HTDP/256M PCI-E 2xDVI HDTV
KINGSTON ValueRAM, 1024MB 800MHz DDR2, NON-ECC, Low-latency
...ehm... jaký, že to máš zdroj? (značka, výkon/watáž ;))
Ve které další hře, co hraješ, se ti to ještě takhle projevuje?
Ve které další hře, co hraješ, se ti to ještě takhle projevuje?
:) Sundej bočnici počítače (teda jestli tam máš záruční plombu, tak raději ne, ať si nezrušíš záruku!!!), ze zásuvky ti vede kabel do počítače do takové plechové krabičky s ventilátorem (zpravidla bývá zdroj nahoře, nad základní deskou). Tak ho omrkni a napiš sem, co je napsáno na výrobním štítku. Hlavně značka (EC, LCPower :D, Corsair, Enermax, Fortron, Seasonic) a výkon/watáž (400W, 500W), popř. udělej fotku :thumb
Tak z části je to zakryté
jméno zdroje přečtu jenom konec MKO switching power supply
dál se dá přečíst ze štítku US -300 P4
230V/6A 300Watt 50-60HZ
jméno zdroje přečtu jenom konec MKO switching power supply
dál se dá přečíst ze štítku US -300 P4
230V/6A 300Watt 50-60HZ
http://extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp
ale pravda rika kolem 250W, tak cert vi, ale nejspis to tim zdrojem bude
ale pravda rika kolem 250W, tak cert vi, ale nejspis to tim zdrojem bude
Taky by neskodilo prikoupit jeste 1GB ramky, sice nevim, jak to sekani u tebe vypada, ale 1GB je na hry taky docela malo (imho to muze swapovat na disk)....
Co teploty (CPU, VGA, chipset - nForce docela topi)?
Co teploty (CPU, VGA, chipset - nForce docela topi)?
Ten zdroj bude asi značka EMKO, něco jako [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. ICE ho tu nedávno prodával za kilo. Podobný shit jako EC řekl bych, v téhle sestavě bych měl strach ho používat. Ale to sekání může být RAMkou, 1 GB je na tyhle hry celkem málo.
No opicim se ale aspon budes mit pocit ze kdyz pisem vsichni to samy ze to asi bude pravda :)
1. Zdroj je shit
2. 1Gb ram je malo
3. 8600GT neni na hry jako Crysis vubec stavena. (čti: hrozně slabá). CoD4 maximalne stredni detaily a rozliseni.
1. Zdroj je shit
2. 1Gb ram je malo
3. 8600GT neni na hry jako Crysis vubec stavena. (čti: hrozně slabá). CoD4 maximalne stredni detaily a rozliseni.
[QUOTE=speedsnail;105062]8600GT neni na hry jako Crysis vubec stavena. (čti: hrozně slabá). CoD4 maximalne stredni detaily a rozliseni.[/QUOTE]COD4 je super optimalizovana, ja ji dohral na 7600GT ve 1280x1024 pri slusnych detailech..... Tim chci rict, ze na 86GT by mela litat jeste lip, tam problem nebude ;)
Jo CoD je (prej - ja to zkouset nebudu :)) optimalizovana dobre, tam jsem to mozna podcenil. No ale ze se mu seka Crysis se s tou grafikou nemuze divit. Jen aby nepsal ze koupil dalsi 1Gb ram - což by měl okamžitě (cca 400,-) - COD uz jede v pohode ale ten Crysis ne a ne bezet :D
1. Kup si nový zdroj - minimálně Fortron FSP400-60GLN 400W, nebo třeba Seasonic SS-400ET 400W OEM
2. Kup si ještě 1GB ramky - Kingston HyperX LL 1024MB 800MHz - je to ona? :notsure
2. Kup si ještě 1GB ramky - Kingston HyperX LL 1024MB 800MHz - je to ona? :notsure
Zpětná vazba:
koupil jsem novej zdroj: Fortron FSP500-GLN Blue Storm II, zdroj, 500W, PFC.
Zdroj jsem namontoval a řekl bych beze změn závada trvá. Znovu jsem sundal dekl a ejlhe, hra se přestala sekat a běží naplno krása. Tak že to asi bylo nedostatečné chlazení. U té ramky jsem zapomněl dodat
2x. - 1GB.
Každopádně ještě jednou dík za pomoc, dobrej web a to i pro laika jako jsem já.
koupil jsem novej zdroj: Fortron FSP500-GLN Blue Storm II, zdroj, 500W, PFC.
Zdroj jsem namontoval a řekl bych beze změn závada trvá. Znovu jsem sundal dekl a ejlhe, hra se přestala sekat a běží naplno krása. Tak že to asi bylo nedostatečné chlazení. U té ramky jsem zapomněl dodat
2x. - 1GB.
Každopádně ještě jednou dík za pomoc, dobrej web a to i pro laika jako jsem já.
S tim zdrojem si udelal moc dobre a 2x1GB je taky uplne v pohode :thumb
Takze nakonec to bylo tema teplotama, ty jeste nejak pores.... jak to mas ted chlazeny (CPU, VGA, vetraky ve skrini)?
Takze nakonec to bylo tema teplotama, ty jeste nejak pores.... jak to mas ted chlazeny (CPU, VGA, vetraky ve skrini)?
Jestli máš tuhle: http://www.pcdealer.co.il/data/images/pic/va8600g.jpg
tak nejsi sám kdo má u ní problém s teplotama, pasiv na ní je prostě směšný.
tak nejsi sám kdo má u ní problém s teplotama, pasiv na ní je prostě směšný.