Jméno tazatele: Vasek
Znění dotazu:
Prosim o radu ohledne PC sestavy:
- pro běžné domácí použití
- možnost hrát 3D hry
- tichá sestava
- kolem 11 000,-
Díky za jakoukoliv radu jak to mám poskládat.
HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
Znění dotazu:
Prosim o radu ohledne PC sestavy:
- pro běžné domácí použití
- možnost hrát 3D hry
- tichá sestava
- kolem 11 000,-
Díky za jakoukoliv radu jak to mám poskládat.
HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
já bych to pořídil asi takhle (jenom bych možná vzal grafiku [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] záleží, co se ti líbí víc)
hry to zvládne v pohodě, jen nevim, jaké rozlišení má tvůj monitor
/edit: jinde to seženeš i levněji, czc je trochu dražší, takže tu cenu ber s rezervou (podivej se třeba na [odkaz, pro zobrazení se přihlaste])
hry to zvládne v pohodě, jen nevim, jaké rozlišení má tvůj monitor
/edit: jinde to seženeš i levněji, czc je trochu dražší, takže tu cenu ber s rezervou (podivej se třeba na [odkaz, pro zobrazení se přihlaste])
To co navrhl Razi3L je sestava co bez problémů zvládne i nejnovější hry, ovšem má několik malých chyb. Je za víc než 11 tisíc, a nějak v ní chybí disk a vypalovačka, takže ve výsledku počítej s cenou 15 - 16 tisíc. Pokud chceš něco levnějšího, tak kup jen 2 GB paměti (2 x 1 GB obyčejné A-Data) a grafiku třeba HD3650 s 256 MB DDR3. Zahraješ si také vše, ale u nejnáročnějších her budeš muset trochu ubrat detaily a rozlišení bude kolem 1024 x 768. Záleží co hraješ.
Procesor by bylo vhodné přetaktovat, cca 2,6 GHz 100 % zvládne i se sníženým! napětím oproti defaultu.
Procesor by bylo vhodné přetaktovat, cca 2,6 GHz 100 % zvládne i se sníženým! napětím oproti defaultu.
tak to se omlouvám, jsem teď ve škole :)
tak k tomu připočítej tak cca 2 000,- za mechaniku + disk
a řikal kolem 11k a sežene to na alfe levněji
tak k tomu připočítej tak cca 2 000,- za mechaniku + disk
a řikal kolem 11k a sežene to na alfe levněji
Tak ta sestava je vážně úplně mimo... :( ;)
Ono taky za 11000CZK se toho moc vymyslet nedá :notsure s tvými požadavky.
Napiš sem, co si představuješ pod pojmem "3D hry" - to může být C&C:TW, nebo taky Crysis. Dál sem napiš jaký máš monitor, resp. v jakém rozlišení to budeš pařit.
S tvými penězi jsou defacto dvě možnosti:
1. Buď si zatím koupíš integrovanou grafiku a na nějakou pořádnou došetříš. Ale komp bude doma ;)
2. Ubereš ze všeho něco, ale grafika bude obstojná... To by se ti, ale mohlo prodažit třeba v budoucnu, když bys vzal slabší proceosor, méně ramek, či menší disk :(
Osobně bych volil tu první možnost :thumb
Ono taky za 11000CZK se toho moc vymyslet nedá :notsure s tvými požadavky.
Napiš sem, co si představuješ pod pojmem "3D hry" - to může být C&C:TW, nebo taky Crysis. Dál sem napiš jaký máš monitor, resp. v jakém rozlišení to budeš pařit.
S tvými penězi jsou defacto dvě možnosti:
1. Buď si zatím koupíš integrovanou grafiku a na nějakou pořádnou došetříš. Ale komp bude doma ;)
2. Ubereš ze všeho něco, ale grafika bude obstojná... To by se ti, ale mohlo prodažit třeba v budoucnu, když bys vzal slabší proceosor, méně ramek, či menší disk :(
Osobně bych volil tu první možnost :thumb
tak co bys mu poradil? tak jako tak se dostane k něčemu hodně podobnýmu, jako jsem psal.
Možná sleví na RAMkách a možná veme malej disk (třeba má něco doma).
Jestli chce hrát hry, tak na grafice neušetří a na CPU taky ne a na desce se taky nešetří.
Možná by mohl koupit levnější zdroj...
Možná sleví na RAMkách a možná veme malej disk (třeba má něco doma).
Jestli chce hrát hry, tak na grafice neušetří a na CPU taky ne a na desce se taky nešetří.
Možná by mohl koupit levnější zdroj...
Na zdroji ušetří max. 4 stovky když vezme Fortron GLN 400 W ale jestli chce opravdu ticho tak ten Corsair je lepší.
Doku nevíme jak moc vážně to myslí s těmi hrami, tak můžem jen spekulovat. Za 11k celý PC a aby na něm šly nové hry ve vysokém rozlišení atd., to prostě možné není. Osobně bych byl taky pro desku s integrovanou grafikou (nebo nějakou X300/6200TC z druhé ruky za 3 stovky) a došetřit na něco pořádného.
Doku nevíme jak moc vážně to myslí s těmi hrami, tak můžem jen spekulovat. Za 11k celý PC a aby na něm šly nové hry ve vysokém rozlišení atd., to prostě možné není. Osobně bych byl taky pro desku s integrovanou grafikou (nebo nějakou X300/6200TC z druhé ruky za 3 stovky) a došetřit na něco pořádného.
Díky za příspěvky.
Je mi jasné, že se za 11 tisíc nedají dělat zázraky.
Mi jde hlavně o to, aby to bylo tiché a aby se to dalo v pohodě dále upgradovat a nemusel se kupovat nový kompl až budu chtít třeba lepší grafiku.
Já hraju hlavně sportovní simulátory, nemusí to být poslední verze.
Grafiku můžu dokoupit později.
Monitor mám LG L1953HR-SF.
Je mi jasné, že se za 11 tisíc nedají dělat zázraky.
Mi jde hlavně o to, aby to bylo tiché a aby se to dalo v pohodě dále upgradovat a nemusel se kupovat nový kompl až budu chtít třeba lepší grafiku.
Já hraju hlavně sportovní simulátory, nemusí to být poslední verze.
Grafiku můžu dokoupit později.
Monitor mám LG L1953HR-SF.
tak pokud nehodláš kupovat i monitor, tak bych z toho, co jsem Ti psal odmazal accelero+9600gt+RAM a kdyz k tomu prictes HD3650+2GB RAM, tak se i s HDD a mechanikou dostans na zhruba 11 800,- .
Podle mého názoru Ti na 1280*1024 stačí i tahle grafika na většinu sportovních her...
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
/edit: předpokládá se, že procesor trochu přetaktuješ a ty RAMky taky, pokud taktovat nebudeš, tak stačej A-data obyč.
Podle mého názoru Ti na 1280*1024 stačí i tahle grafika na většinu sportovních her...
/edit: předpokládá se, že procesor trochu přetaktuješ a ty RAMky taky, pokud taktovat nebudeš, tak stačej A-data obyč.
A co takhle? ...viz. obrázek ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]) - cca 11.000CZK
Časem, nebo rovmou ;) si kup chladič cpu AC Freezer 7 (s tím se ten cpu taktuje mnohem líp a tišeji :D) a chladič gpu AC Accelero S1 (taktéž kvůli taktování a tichu)!
2Razi3L: Nemyslel jsem to zle (proto ten smajlík ;)), jen přestřelit sestavu o 4 táci (tvůj první návrh) už se mi zdá vážně moc...
Časem, nebo rovmou ;) si kup chladič cpu AC Freezer 7 (s tím se ten cpu taktuje mnohem líp a tišeji :D) a chladič gpu AC Accelero S1 (taktéž kvůli taktování a tichu)!
2Razi3L: Nemyslel jsem to zle (proto ten smajlík ;)), jen přestřelit sestavu o 4 táci (tvůj první návrh) už se mi zdá vážně moc...
Tak grafiku raději [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], sice není pasívní, ale větrák má být tichý. A hlavně má DDR3 paměti, takže výkonem bude o kus dál.
Ze starého pocitače použiju tak možná CD-ROMku.
Chtěl bych sestavu, která se bude dát časem upgradovat.
Chtěl bych sestavu, která se bude dát časem upgradovat.
Imho bude nejlepsi kdyz vezmes slusnou desku P35 (Gigabyte p35 DS3) viz prvni prispevek Razi3la
C2D E2160 a HD3650 256Mb DDR3 (verze asus kterou postoval johny__g). Oboje ma dobrej pomer cena/vykon. Ve sportovnich hrach to rozhodne ostudu neudela (pri rozliseni ktery pouzivas urcite ne). Deska podporuje 45nm takze tam muzes treba za rok dat 4-jadro a silnejsi grafiku.
Seasonic 400W oem, 2Gb ram, freezer a jednoplotnovej disk WD3200AAKS nebo Samsung 250Gb.
S cenou to bude tesne (resp spis lehce pres), ale bude to fakt dobrej zaklad kterej po mirnem OC procesoru utahne i high-end grafiku kterou muzes casem dokoupit pokud nebude tahle stacit.
C2D E2160 a HD3650 256Mb DDR3 (verze asus kterou postoval johny__g). Oboje ma dobrej pomer cena/vykon. Ve sportovnich hrach to rozhodne ostudu neudela (pri rozliseni ktery pouzivas urcite ne). Deska podporuje 45nm takze tam muzes treba za rok dat 4-jadro a silnejsi grafiku.
Seasonic 400W oem, 2Gb ram, freezer a jednoplotnovej disk WD3200AAKS nebo Samsung 250Gb.
S cenou to bude tesne (resp spis lehce pres), ale bude to fakt dobrej zaklad kterej po mirnem OC procesoru utahne i high-end grafiku kterou muzes casem dokoupit pokud nebude tahle stacit.
Většina doporučuje kupovat u Alfy nebo CZC.
Máte někdo zkušenost s TS Bohemia, mají tam velkobchodní ceny při nákupu na ISIC.
Máte někdo zkušenost s TS Bohemia, mají tam velkobchodní ceny při nákupu na ISIC.
[QUOTE=Neregistrovaný;106609]Většina doporučuje kupovat u Alfy nebo CZC.
Máte někdo zkušenost s TS Bohemia, mají tam velkobchodní ceny při nákupu na ISIC.[/QUOTE]
V případě, že to tam budeš kupovat, můžeš sem pak napsat na kolik tě to vyšlo (resp. kolik byla cena před a po té slevě)?
Díky
Máte někdo zkušenost s TS Bohemia, mají tam velkobchodní ceny při nákupu na ISIC.[/QUOTE]
V případě, že to tam budeš kupovat, můžeš sem pak napsat na kolik tě to vyšlo (resp. kolik byla cena před a po té slevě)?
Díky
[quote=Neregistrovaný;106609]Máte někdo zkušenost s TS Bohemia[/quote]
Bohemka je úplně v pohodě :thumb
Bohemka je úplně v pohodě :thumb
[QUOTE=speedsnail;106567]Imho bude nejlepsi kdyz vezmes slusnou desku P35 (Gigabyte p35 DS3) viz prvni prispevek Razi3la
S cenou to bude tesne (resp spis lehce pres), ale bude to fakt dobrej zaklad kterej po mirnem OC procesoru utahne i high-end grafiku kterou muzes casem dokoupit pokud nebude tahle stacit.[/QUOTE]
Odpusťte mi mou troufalost, ale lepší sestava za tu cenu už snad nebude... nebo ano? Tak nevím co se tu pořád řeší?!? viz. obrázek
(Jen pro pořádek, vůbec mi nejde o to, že jsem ji navrhnul, stejně tak bych upozornil i na sestavu někoho jiného, kdo by se vešel do požadavků! :thumb)
[QUOTE=kane.shw;106526]A co takhle? ...viz. obrázek ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]) - cca 11.000CZK
2Razi3L: Nemyslel jsem to zle (proto ten smajlík ;)), jen přestřelit sestavu o 4 táci (tvůj první návrh) už se mi zdá vážně moc...[/QUOTE]
Čte ty témata vůbec někdo od začátku a celé?!? Dívá se na téma v souvislostech? Nebo se jen přečte poslední post a reaguje se na něj... Vážně nevím :confused:
Pokud je to moc OT, troufalé, drzé, či neopodstatněné, tak se upřímně omlouvám :(
S cenou to bude tesne (resp spis lehce pres), ale bude to fakt dobrej zaklad kterej po mirnem OC procesoru utahne i high-end grafiku kterou muzes casem dokoupit pokud nebude tahle stacit.[/QUOTE]
Odpusťte mi mou troufalost, ale lepší sestava za tu cenu už snad nebude... nebo ano? Tak nevím co se tu pořád řeší?!? viz. obrázek
(Jen pro pořádek, vůbec mi nejde o to, že jsem ji navrhnul, stejně tak bych upozornil i na sestavu někoho jiného, kdo by se vešel do požadavků! :thumb)
[QUOTE=kane.shw;106526]A co takhle? ...viz. obrázek ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]) - cca 11.000CZK
2Razi3L: Nemyslel jsem to zle (proto ten smajlík ;)), jen přestřelit sestavu o 4 táci (tvůj první návrh) už se mi zdá vážně moc...[/QUOTE]
Čte ty témata vůbec někdo od začátku a celé?!? Dívá se na téma v souvislostech? Nebo se jen přečte poslední post a reaguje se na něj... Vážně nevím :confused:
Pokud je to moc OT, troufalé, drzé, či neopodstatněné, tak se upřímně omlouvám :(