Jméno tazatele: Michal Čenovský
Znění dotazu:
Pomůže někdo? Když vložím kartu do poče tak mi systém naběhne ale po chvilce zamrzne a objeví se černá obrazovka a posléze je úplně celá rozmazaná bílo žluté pruhy malé klikaté po celé obrazovce v pravidelných intervalech ... nevím jak lépe to popsat a je to grafickou kartou, po vrácení staré je všechno OK! Jinak deska Asus A7N8X-X, 300W zdroj, 1.5 GB RAM. Předem všem mockrát děkuji za odpověďi! A ještě jedna věc při prvním vložení karty do počítače bylo všechno OK a nic se nedělo a vše fungovalo, po vypnutí a novém zapnutí ale právě nastaly potíže popsané výše.
HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
Grafická karta
Znění dotazu:
Pomůže někdo? Když vložím kartu do poče tak mi systém naběhne ale po chvilce zamrzne a objeví se černá obrazovka a posléze je úplně celá rozmazaná bílo žluté pruhy malé klikaté po celé obrazovce v pravidelných intervalech ... nevím jak lépe to popsat a je to grafickou kartou, po vrácení staré je všechno OK! Jinak deska Asus A7N8X-X, 300W zdroj, 1.5 GB RAM. Předem všem mockrát děkuji za odpověďi! A ještě jedna věc při prvním vložení karty do počítače bylo všechno OK a nic se nedělo a vše fungovalo, po vypnutí a novém zapnutí ale právě nastaly potíže popsané výše.
HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
Grafická karta
celkem chaoticky popsané...
popiš podrobněji tu sestavu a hlavně značku a stáří zdroje a celého PC
Takže resumé: v pc jsi měl nějakou GK a poté, co jsi ji vyměnil za jinou(neřekl jsi nám za jakou) tak se ti rozbil obraz...má karta připojené přídavné napájení? je v pořádku..kde si ji sehnal jak je stará?
napiš sme toho co nejvíc co o tom PC můžeš zjisti: stáří, značky a typy komponent... jinak ti moc nepomůžem!
Jo a na té GK zkontroluj kondenzátory, zda nejsou nafouklé, vyteklé! to stejné udělej i se základní deskou a i se zdrojem!!!
PC odpoj ze sítě(elektrické), zbah ho prachu a zkontroluj ty kondíky..nevíš-li jak vypadají..podívej se do sekce modding/tuning - následky pšatných kondenzátorů..
popiš podrobněji tu sestavu a hlavně značku a stáří zdroje a celého PC
Takže resumé: v pc jsi měl nějakou GK a poté, co jsi ji vyměnil za jinou(neřekl jsi nám za jakou) tak se ti rozbil obraz...má karta připojené přídavné napájení? je v pořádku..kde si ji sehnal jak je stará?
napiš sme toho co nejvíc co o tom PC můžeš zjisti: stáří, značky a typy komponent... jinak ti moc nepomůžem!
Jo a na té GK zkontroluj kondenzátory, zda nejsou nafouklé, vyteklé! to stejné udělej i se základní deskou a i se zdrojem!!!
PC odpoj ze sítě(elektrické), zbah ho prachu a zkontroluj ty kondíky..nevíš-li jak vypadají..podívej se do sekce modding/tuning - následky pšatných kondenzátorů..
Takže základní deska Asus A7N8X-X, dále mám CPU Sempron 3000+, dovčera jsem měl grafickou kartu GeForce 5900XT, tu jsem vyměnil za 7600GS, obě dvě mají rozhraní AGP8x, zdroj je starý asi tak 5 let 300W. Situace 5900 jsem vyměnil za 7600 vše fungovalo OK nainstaloval jsem ovladače GK a hrál jsem pracoval na poči atd. Posléze jsem ho vypnul a přibližně po 2 hodinách opět zapnul. Systém najel úvodní obrazovka Windows pak to skočilo i na plochu a pak pokaždé při načítání programů jako ESET ... to zamrzlo nejdříve zčernala obrazovka a poté se celý obraz rozbil na výše popsané pruhy.
hele víš proč sem nějakej text dal tučně? protože má vyšší důležitost!
Takže ještě jednou značka zdroje(ale bude to maxpower,EC a pod shit) . Takže PC odpojd ze sítě a proveď kontrolu kondíků... na 90% budou vadné a to pak způsobuje padání té GK - zdroj ji nedodá dostatečné napájení. a udělej to hned..než ti ten zdroj zničí zbytek PC...
-tohle je jen odhad..ale radši ho ber vážně...pak sem napiš co si zjistil
Takže ještě jednou značka zdroje(ale bude to maxpower,EC a pod shit) . Takže PC odpojd ze sítě a proveď kontrolu kondíků... na 90% budou vadné a to pak způsobuje padání té GK - zdroj ji nedodá dostatečné napájení. a udělej to hned..než ti ten zdroj zničí zbytek PC...
-tohle je jen odhad..ale radši ho ber vážně...pak sem napiš co si zjistil
jo značka zdroje je integrovaný v case to znamená nějáky noname v case od firmy eurocase, karta je úplně nová koupená kondenzátory všude naprosto v pořádku, karta má na sobě jediný slot pro napájení a pro přídavné jsem nikde nic nenašel, navíc fungovala jak jsem psal bez něj, a pc zbavené prachu je. Stáří PC je tak 5 let od Mironet, nevím co víc napsat k problému. jo a myslíš že by ten zdroj zničil PC, jede to bez problémů s tou starou GK píšu teď z toho poče.
kazdopadne zdroj rozeber a podivej se co je v nem za kondiky, jestli nejsou nafoukly. 5 let stary eurocase nevesti vubec nic dobryho. kondiky na zakladni desce jsi kontroloval?
co jsi provadel s ovladaci?
co jsi provadel s ovladaci?
jo tak na ten zdroj mrknu na základovce jsou všechny v perfektním stavu navíc mi je tam kontrovaly borci z mironetu nedávno ale ještě jsem na ně teď koukal asi to bude tím zdrojem. A dal by se nějáky doporučit ke koupi? cena max. 800 Kč. Aby mi to utáhlo sestavu. jo a s ovladači jsem jen nainstaloval ovladače GK z cd, a pak instnul ovladače forceware z nvdia.com pro moji kartu
do 800,- bych vzal tenhle: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
pokud bys sehnal těch 175,- navíc, tak určitě tenhle: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
pokud bys sehnal těch 175,- navíc, tak určitě tenhle: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Diky moc za info jen jeste jedna vec bylo by mozne uvest nejake priklady dobrych zdroju dejme tomu do 1000 Kc, aby podporovaly muj pocitac to znamena specifikace vyse ... a zalezi na verzi ATX? jestli 2.03 nebo 2.2 a co to znamená děkuji.
A bude to fungovat ta karta je AGP 8x a ten zdroj ma podporu PCI ma take podporu AGP? moc tomu nerozumim.
jak si stoji levnejsi zdroje se muzes podivat treba sem: https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/16661-test-mainstreamovych-zdroju
pro bezny nenarocny pouziti by ti mel fortron GLN bez problemu stacit
pro bezny nenarocny pouziti by ti mel fortron GLN bez problemu stacit
Všem co mi poradili bych chtěl tímto velice poděkovat. Zdroj mi přijde v úterý a uvidím a dám vedět jak jsem dopadl.
[QUOTE=mech13;108924]ktery zdroj jsi obednal?[/QUOTE]
-máš tam přelep..má být obědval...když už:D
taky by pak mohl napsat, jak mu ten zdroj chutnal... když si ho dle tebe dal k obědu ... :D:thumb
Na tohle slovíčko si dávám setsakra pozor...
je oběd a objednat... pro příště si to zapamatuj:D :thumb
-máš tam přelep..má být obědval...když už:D
taky by pak mohl napsat, jak mu ten zdroj chutnal... když si ho dle tebe dal k obědu ... :D:thumb
Na tohle slovíčko si dávám setsakra pozor...
je oběd a objednat... pro příště si to zapamatuj:D :thumb
[QUOTE=Sieben;108929]...[/QUOTE]
[SIZE="1"][OT]ja te jednou za ty opravy priplestim:D:D:D[/OT][/SIZE]
[SIZE="1"][OT]ja te jednou za ty opravy priplestim:D:D:D[/OT][/SIZE]
Tak jsem vyměnil zdroj a vůbec to nepomohlo dělá to stále to samé !!! Pomůže někdo? Počítač jsem zkusil na druhém monitoru a tady už nedojde k rozmazání obrazu a následnému zčernání, pouze zamrzne systém. Prošel jsem všechny kondíky jak na desce tak na grafice a vypadají OK. Už opravdu nevím zdroj teď používám ten Fortron 400W. Když vrátím moji starou kartu GeForce 5900XT tak vše jede jak po drátkách. Ale když vložím tu svou novou konkrétně tu 7600 GS tak najede systém a zamrzne to zhruba po minutě vždy na stejném místě. Má se něco nastavit v Bios? nebo něco přepnout na základní desce? nebo odešla karta? Díval se na ty kondíky i kluk co tomu rozumí má elektrotechnu a dělá v servisu a taky říkal že jsou OK. Už jsem z toho zoufalý. Myslíte že mohla karta odejít? No jinak předtím jak jsem psal ta karta fungovala ta 7600GS fungovala do prvního vypnutí a nastartování počítače od té doby jsou tyhle problémy.
Zkus jiný ovladače, na 7600GS AGP bych zkusil třeba 93.71, ty bývaly celkem stabilní.... jestli si použil "moc nový", nemusí být podpora pro AGP zrovna ideální....
Možná by neškodil ani reinstal winů, určitě už ti nějakej ten rok jedou viď?
Btw. že si koupil novej zdroj je jedině dobře, i když to problém nevyřešilo, pro svůj komp si udělal to nejlepší ;)
Možná by neškodil ani reinstal winů, určitě už ti nějakej ten rok jedou viď?
Btw. že si koupil novej zdroj je jedině dobře, i když to problém nevyřešilo, pro svůj komp si udělal to nejlepší ;)
tak ovladače jsem fakt použil nejnovější to souhlasí tak tam zkusím prdnout ty starší tak jo ale ty winy mám asi 14 dní nově instalovaný tak to asi nebude tím. Ale taky bych to mohl zkusit už fakt nevím kudy co kam :D
Zkus ty starší drivery a dej vědět.... možná by neškodil update BIOSu na MB a taky třeba driverů chipsetu.
ehm a to udělat jak update biosu a chipsetu? chipset stáhnu z nvidia com a instnu tak to jako jo ale ten bios ee??
no nevím co pomohlo ale teď sem na netu ve windows s tou grafikou to je dobry ale problem mam dalsi aby toho nebylo malo!!!! Instnul sem starčí grafický ovladače a dobré no a ještě jsem ale udělal asi blbost protože jsem dal v biosu default nastavení a ono to pak fungovalo to JOOO ale problém ono mi to hlasí že mám procesor Athlon XP 1200 MHz a to je blbost protože mám AMD Sempron 3000+ a nevím co s tím i winy mi to hlásí a přitom mi to předtím to našlo. Ví si někdo rady? Dá se to v biosu nastavit?? No já mám teda desku A7N8X-X a ještě procák AMD Sempron 3000+ jak jsem psal výše ale fakt si nevím rady aby si to ochmátlo a řeklo to ten správný procesor. Všedem moc děkuji předem za jejich pomoc!!!
EHHH takže no právě jsem zjistil na sajtě asusu že jsem si tím vrácením vrátil i updaty biosu takže jsem si stáhl ten nejposlednější pro moji desku a ten právě podporuje AMD Semprony no je gut ale teď bych fakt potřeboval pomoct jak udělat update biosu může to hodit na flashku ten soubor a pak no v návodu na desku píšou že se má dát ALT + F2 a pak napsat jméno souboru a ono to pojede ale kde ten soubor mám mít a bude to takhle fungovat ???
EHHH takže no právě jsem zjistil na sajtě asusu že jsem si tím vrácením vrátil i updaty biosu takže jsem si stáhl ten nejposlednější pro moji desku a ten právě podporuje AMD Semprony no je gut ale teď bych fakt potřeboval pomoct jak udělat update biosu může to hodit na flashku ten soubor a pak no v návodu na desku píšou že se má dát ALT + F2 a pak napsat jméno souboru a ono to pojede ale kde ten soubor mám mít a bude to takhle fungovat ???
E? a to bych našel ve winech kde? jediný co kde radí je přes disketovku a tu já nemám :D
http://support.asus.com/technicaldocuments/technicaldocuments.aspx?no=503&SLanguage=en-us tohle je jediný co jsem našel deska A7N8X-X
http://support.asus.com/technicaldocuments/technicaldocuments.aspx?no=503&SLanguage=en-us tohle je jediný co jsem našel deska A7N8X-X
No tak dnes ráno můžu konstatovat, že zvítězil lidský faktor nad technikou. Bios se mi podařilo updatovat. Ještě že jsem našel doma starou disketovku kterou jsem nevyhodil a také staré diskety s obsahem 2MB ufff, a také ještě že jsem doma měl staré formátovací diskety ještě na systém win 98, soubroy awd flash a update biosu stažený ze sajty asusu jsem nahrál na disketu bootnul si systém a podle návodu v manuálu jsem updatnul dosácký řádek spustil update biosu. Výsledek - dnes ráno systém běží s novým zdrojem updatovaným biosem a novou grafickou kartou GeForce 7600GS. Co víc dodat snad jen to, že děkuji všem za jejich postřehy a pomoc, bez které bych to sám nezvládl. Pro příště poučen o mnoho cenných zkušeností. Přeju hezký den všem kdo se podílí na přípravě a obsluze tohoto fóra, protože nejsem sám kdo by byl bez pomoci ostatních ztracen. :D