WD 5000AAKS-nejde instalovat WinXP bezSP
Ahoj,nevíte někdo,proč mi na HDD WD5000AAKS po instalaci WinXP profi bez SP naskočí místo prvního přihlášení modrá obrazovka,na které je napsáno,že win nelze spustit,protože by se mohl poškodit hw tohoto PC.Když instaluji WinXP profi s integrovaným SP2,tak vše funguje jak má.
Nevím, mám tušení, že WinXP bez SP1 (nebo SP2) nepodporovaly disky nebo oddíly nad cca 120GB. Nevidím důvod proč SP2 nepoužít.
Důvod je zcela jednoduchý,instalační cd winxp je bez sp,no a protože nejde spustit nová instalace,tudíž nejde nainstalovat ani sp.No a já si neumím vyrobit instalační cd s integr. sp.
[QUOTE=pavel_p;108638]Nevím, mám tušení, že WinXP bez SP1 (nebo SP2) nepodporovaly disky nebo oddíly nad cca 120GB. Nevidím důvod proč SP2 nepoužít.[/QUOTE]
Nedávno jsem házel na 250 GB HDD Win bez SP a nesetkal jsem se s problémem (jestli mě tedy paměť neklame). To byl obecný problém nebo prostě jen u nějakých konfigurací?
Nedávno jsem házel na 250 GB HDD Win bez SP a nesetkal jsem se s problémem (jestli mě tedy paměť neklame). To byl obecný problém nebo prostě jen u nějakých konfigurací?
nLite zde.
Ahoj,
ale mělo by jít to tam instalovat, akorát nepůjde vytvořit větší partition než cca 138GB, popř. pokud tam již nějaká je, tak ji to nerozpozná. Pokud Ti nevadí ztráta dat, tak to jde i tak. Případně pak můžeš pomocí PQMagicu partition zvětšit...
Matyáš
ale mělo by jít to tam instalovat, akorát nepůjde vytvořit větší partition než cca 138GB, popř. pokud tam již nějaká je, tak ji to nerozpozná. Pokud Ti nevadí ztráta dat, tak to jde i tak. Případně pak můžeš pomocí PQMagicu partition zvětšit...
Matyáš
V podstatě mě to už napadlo,zkoušel jsem disk rozdělit na polovinu,stejně to nešlo.Tak si udělám menší partition,zkusím to.
Partition musí být menší než těch 137 GB, to je horní hranice, za ní se musí používat 48 bitové adresování a s tím mají Win XP bez SP problémy. Takže ideálně udělej jednu pod 100 GB, stejně na systém a programy není moc místa potřeba.
Vytvořil jsem 80Gb partition,stejně to nejde.Zkusil jsem svoje xp sp2 a jde to.No tak teda nevím.Takže win bez sp jsou pro nový disk k ničemu.
Nemůže být třeba ta instalačka Winů bez SP nějak poškozená? Bylo by sice divný, že by to celý proběhlo v klidu a až na konci tahle chyba, ale jsme ve světě počítačů, tak proč ne ;)