Zkusil jsem si doma vytvořit malou bezdrátovou síť, abych mohl být s noťasem na netu na více místech a nebyl závislý na kabelech. Internet chytám z asi 150m vzdáleného AP a je to na anténu typu síto, kterou mám na střeše. Velikost přijímaného signálu v decibelech většinou kolem 32.
Po připojení nového routeru a připojení malé (zřejmě 2dB anténky), jsem nejprve jen pro zajímavost vyzkoušel, zda a jak na ni chytím signál internetu. Jaké bylo ale moje překvapení, když i tahle pidi anténa měla skvělý příjem - pouze o dva decibely menší než velká anténa na střeše (asi 30dB).
Nechápu ale, jak je to možné. Není možné, že se třeba signál z toho AP odráží od antény a od té to chytá ta malá anténka? Je to asi divné vysvětlení, ale jinak si to nedovedu představit. Neví někdo, jak to skutečně je?
Po připojení nového routeru a připojení malé (zřejmě 2dB anténky), jsem nejprve jen pro zajímavost vyzkoušel, zda a jak na ni chytím signál internetu. Jaké bylo ale moje překvapení, když i tahle pidi anténa měla skvělý příjem - pouze o dva decibely menší než velká anténa na střeše (asi 30dB).
Nechápu ale, jak je to možné. Není možné, že se třeba signál z toho AP odráží od antény a od té to chytá ta malá anténka? Je to asi divné vysvětlení, ale jinak si to nedovedu představit. Neví někdo, jak to skutečně je?
wifi je takova magie, muze to byt dlouhy pigtail, nejaka plechova strecha v okoli, ctvrtek, spatna polarizace, spatny natoceni... bylo by potreba to poradne odzkouset, pri dobre konstelaci hvezd, zdi a parapetu muze byt 2dBi lepsi nez 10dBi... nejlip to s wifi jde samanum