Prosim vas o radu s výběrem CPU chladiče. Mam AMD Althon 64 x2 6000+ a současný chladič je AC 64 Freezer Pro ale nestaci, nekdo rika ze mam zvysene napeti na procesor, nekdo ze mam pridat teplovodivou pastu, nebo jenom vYkonejsi chladic, mam vyhlidnute 2 chladice Cooler Master Gamin 2 a Scythe MINE Cooler, ktery z nich je lepsi a kdyby padla variante Cooleru Masteru tak jakyma ventilatorama ho osadit. Predem dekuji.
AC freezer je pro ten procesor dostatecny chladic, je potreba vyresit opravdovy problem ktery za to muze, jinak vymena chladice nepomuze. zlepsit airflow ve skrini, jestli je zvysene Vcore ubrat, pouzit slusnou teplovodivou pastu a chladic opradne usadit, obcas pouzitvat Y...
chtelo by to treba foto skrine, presnou konfiguraci cele sestavy, presne teploty...
chtelo by to treba foto skrine, presnou konfiguraci cele sestavy, presne teploty...
Tento chladič je do 5000+, takže je dost možné, že se ti přehřívá CPU.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Pokud ti nevadí ta váha GeminaII tak je by to mohla být společně s 2x Noctua NF-S12-800 dobrá volba.
Edit: To mech13:takže neva rozdíl 5000+ x 6000+?
řekl bych tedy, že na taktování nebude.
Pokud ti nevadí ta váha GeminaII tak je by to mohla být společně s 2x Noctua NF-S12-800 dobrá volba.
Edit: To mech13:takže neva rozdíl 5000+ x 6000+?
řekl bych tedy, že na taktování nebude.
nechci se opakovat, Mech na nic nezapoměl, chladič by to měl uchladit bez problémů, takže máš špatný airflow v case nebo jsi při instalaci zapoměl na teplovodivou pastu (nebo jsi to s ní přehnal). Točí se ti na Freezru větrák? A napiš konfiguraci a když ne foto, tak aspoň počet a umístění ventilátorů (+ typ skříně).
[QUOTE=Jimmyjek;111496]Tento chladič je do 5000+, takže je dost možné, že se ti přehřívá CPU.
Pokud ti nevadí ta váha GeminaII tak je by to mohla být společně s 2x Noctua NF-S12-800 dobrá volba.[/QUOTE]
To je možné, ale jestli mu tam neproudí vzduch tak mu pomůže jen voda nebo dusík, vzduch ne.
A jako větrák k chladiči s žebrováním bych volil spíše Noctua NF-P12, jelikož má vyšší statický tlak, takže nebude mít takový problém protlačit vzduch mezi žebry, jako to eSko.
[QUOTE=Jimmyjek;111496]Tento chladič je do 5000+, takže je dost možné, že se ti přehřívá CPU.
Pokud ti nevadí ta váha GeminaII tak je by to mohla být společně s 2x Noctua NF-S12-800 dobrá volba.[/QUOTE]
To je možné, ale jestli mu tam neproudí vzduch tak mu pomůže jen voda nebo dusík, vzduch ne.
A jako větrák k chladiči s žebrováním bych volil spíše Noctua NF-P12, jelikož má vyšší statický tlak, takže nebude mít takový problém protlačit vzduch mezi žebry, jako to eSko.
//rekl bych ze tech 5000+ bude z historickych dob kdy vyssi modely jeste nebyly, protoze hned predtim se taky pise ze zvladne az 200W, a tolik nikdy zadne bezne prodavane CPU netopilo - maloktere CPU ma pres 120W
mohl bys trochu specifikovat pojem "silene se mi vari cpu"? idealne teplotama z core temp (ten najdes a stahnes pomoci googlu)
[QUOTE=mech13;111500]//rekl bych ze tech 5000+ bude z historickych dob kdy vyssi modely jeste nebyly, protoze hned predtim se taky pise ze zvladne az 200W, a tolik nikdy zadne bezne prodavane CPU netopilo - maloktere CPU ma pres 120W[/QUOTE]
Ná strankách výrobce se píše, že zvládne chladit do 130W. Gemin je super, ale nepříliš vhodný pro AM2 desky. Mine je dobrá volba, ale dával bych si bacha na výšku.
Krom toho, tady nevidím ani celou sestavu včetně popisu chlazení, případně jakých teplot tvůj CPU dosahuje...
Ná strankách výrobce se píše, že zvládne chladit do 130W. Gemin je super, ale nepříliš vhodný pro AM2 desky. Mine je dobrá volba, ale dával bych si bacha na výšku.
Krom toho, tady nevidím ani celou sestavu včetně popisu chlazení, případně jakých teplot tvůj CPU dosahuje...
[QUOTE=Janyk1;111497]
A jako větrák k chladiči s žebrováním bych volil spíše Noctua NF-P12, jelikož má vyšší statický tlak, takže nebude mít takový problém protlačit vzduch mezi žebry, jako to eSko.[/QUOTE]
Výkonnější je, myslel jsem ale, že ten pasiv sám o sobě už chladí dost a ty větráky stačí už pomalejší(tedy tišší)
A jako větrák k chladiči s žebrováním bych volil spíše Noctua NF-P12, jelikož má vyšší statický tlak, takže nebude mít takový problém protlačit vzduch mezi žebry, jako to eSko.[/QUOTE]
Výkonnější je, myslel jsem ale, že ten pasiv sám o sobě už chladí dost a ty větráky stačí už pomalejší(tedy tišší)
Tady nejde o rychlejší nebo pomalejší, ale o to že při stejných otáčkách bude pro tenhle účel NF-P12 efektivnější.
[QUOTE=Jimmyjek;111509]Aha. A na jakých parametrech konkrétně záleží?[/QUOTE]
Statický tlak, který dokáže ventilátor vyvinout:) P12 je pro to "optimalizován", protže dřívější verze S s tím má docela dost problémy a pro tuto funkci(honit vzduch žebry) se nehodí. Jinak oba jsou supr větráky, S je tišší, P výkonější dalo by se říct.
[QUOTE=fanynek;111517]Jenom upřesním......dělal jsem pokusy...... Noctua NF-S12-800 (1200) je naprosto stejně účinná, jako Noctua NF-P12-1300 PŘI NIŽŠÍCH OTÁČKÁCH (DO 900). Když tu třináctistovku pustíte na plno, tak ano, je lepší, ale dělá docela kravál. Takže nakonec mi na chladiči zůstala ta původní (odvede na stupeň stejnou práci) a outake mi dělá ta zredukovaná 1300-ovka se spešl lopatkama. Docela zklamání.[/QUOTE]
Docela překvapující, že by to soudruzi z Noctuii nedomysleli? nebo to je nějaká fyzikální zákonitost?.P má přeci 9 lopatek a S 7! A docela by mě zajímalo, co ti připadá jako kravál, prptože P je (podle specifikací) jen o málo hlučnější než S.
Statický tlak, který dokáže ventilátor vyvinout:) P12 je pro to "optimalizován", protže dřívější verze S s tím má docela dost problémy a pro tuto funkci(honit vzduch žebry) se nehodí. Jinak oba jsou supr větráky, S je tišší, P výkonější dalo by se říct.
[QUOTE=fanynek;111517]Jenom upřesním......dělal jsem pokusy...... Noctua NF-S12-800 (1200) je naprosto stejně účinná, jako Noctua NF-P12-1300 PŘI NIŽŠÍCH OTÁČKÁCH (DO 900). Když tu třináctistovku pustíte na plno, tak ano, je lepší, ale dělá docela kravál. Takže nakonec mi na chladiči zůstala ta původní (odvede na stupeň stejnou práci) a outake mi dělá ta zredukovaná 1300-ovka se spešl lopatkama. Docela zklamání.[/QUOTE]
Docela překvapující, že by to soudruzi z Noctuii nedomysleli? nebo to je nějaká fyzikální zákonitost?.P má přeci 9 lopatek a S 7! A docela by mě zajímalo, co ti připadá jako kravál, prptože P je (podle specifikací) jen o málo hlučnější než S.
Jenom upřesním......dělal jsem pokusy...... Noctua NF-S12-800 (1200) je naprosto stejně účinná, jako Noctua NF-P12-1300 PŘI NIŽŠÍCH OTÁČKÁCH (DO 900). Když tu třináctistovku pustíte na plno (umí 1400ot/min), tak ano, je lepší, ale dělá docela kravál. Takže nakonec mi na chladiči zůstala ta původní (odvede na stupeň stejnou práci) a outake mi dělá ta zredukovaná 1300-ovka se spešl lopatkama. Docela zklamání.
Jak již zmínil Mech13 i jiní, určitě nebude problém v nedostatečně dimenzovaném chladiči, je potřeba najít opravdový zdroj problému, jak tu již padlo a jak naznačil sám autor: Špatně nanesená nebo vůbec žádná pasta na CPU, nedostatečné nebo žádné otáčky ventilátoru, špatně upevněný chladič - nedostatečný přítlak, špatný tok vzduchu ve skříni nebo i opravdu zvýšené napětí v BIOSU - nyní je potřeba aby tazatel upřesnil okolnosti - jaká je teplota? Nebyly by fotky skříně? Co nastavení BIOSu / taktování?
:runaway [QUOTE=Rider101;111488]víběrem zvisene[/QUOTE] :runaway
Asi napíšu stížnost na ministerstvo školství...že dnešní úroveň žáků základních škol je otřesná :( :stupid
[QUOTE=Janyk1;111497]nezapoměl[/QUOTE]
- někdo v mládí neměl babičku, která by s ním psala diktáty a za špatně napsaný věci, je pak psal i 50x ...třeba pomněnka... :D Díky babi! :thumb
Ale to co předvedl Rider101 :notsure :stupid má asi víc problémů, než jen chlazení CPU:D
Asi napíšu stížnost na ministerstvo školství...že dnešní úroveň žáků základních škol je otřesná :( :stupid
[QUOTE=Janyk1;111497]nezapoměl[/QUOTE]
- někdo v mládí neměl babičku, která by s ním psala diktáty a za špatně napsaný věci, je pak psal i 50x ...třeba pomněnka... :D Díky babi! :thumb
Ale to co předvedl Rider101 :notsure :stupid má asi víc problémů, než jen chlazení CPU:D
AC bude stačit,ale pokud (ani bych se nedivil) Rider101 nedal pastu ,nebo tam nechal starou uschlou žvýkačku ,tak bych se vysokým teplotám nedivil .
Každopádně chce to popis sestavy,užívané chlazení,teploty a aby se Rider101 přišel sem vůbec ještě podívat :)
Každopádně chce to popis sestavy,užívané chlazení,teploty a aby se Rider101 přišel sem vůbec ještě podívat :)
Sestava: CPU AMD Althon 64 x2 6000+ ( 3.0 Ghz),Graficka karta GF 8800 GTS 640 MB,Zaklad. deska Asus M2N- SLI DELUXE,OS Windows Vista,RAm 2 GB, nevim co jineho chcete o me sestave chcete vedet, no teplota CPU se pohybuje pri hrani Crysis po pul hodine tak okolo 60 stupnu,VGA okolo 45 stupnu a pevny disk 50 stupnu, nedavno jsem namontoval do skrine ventilator na zadni stenu arctic fan 8, s uchycenim CPU chladice jsem mel taky problem, protoze se mi ulomily pacicky ktere chladic drzi na desce ale to je davno v poradku, pasta ta neni zadna.
No 60 stupnu je fakt silena teplota... :rolleyes:
60 stupnu je naprosto ok, klidne si novej chladic kup, ale zbytecne vyhozeny prachy...
Ale tu pastu tam rozhodne dej.
60 stupnu je naprosto ok, klidne si novej chladic kup, ale zbytecne vyhozeny prachy...
Ale tu pastu tam rozhodne dej.
jo a ty dokonalej cestinari jestli chces zapocit hadku pokracuj ja si myslim ze kazdej i ty se splete takze nevidim duvod proc rejpat ostatni pred tebou resily problem s chlazenim jedinej ty s cestinou, dik za upozorneni na chyby.
no ja nevim ale me se u teto teploty vypne komp
no ja nevim ale me se u teto teploty vypne komp
[QUOTE=Rider101;111823]jo a ty dokonalej cestinari jestli chces zapocit hadku pokracuj ja si myslim ze kazdej i ty se splete takze nevidim duvod proc rejpat ostatni pred tebou resil[SIZE="6"]y[/SIZE] problem s chlazenim jedinej ty s cestinou, dik za upozorneni na chyby.
no ja nevim ale me se u teto teploty vypne komp[/QUOTE]
1) ja nejsem zena a verim ze i ostatni take ne
2) Pokud se ti pri teto teplote vypne pocitac tak bud:
a) mas nastavenej prilis nizkej limit v biosu
b) meris jinou teplotu (mer ji programem coretemp)
c) to neni zpusobeno teplotou
no ja nevim ale me se u teto teploty vypne komp[/QUOTE]
1) ja nejsem zena a verim ze i ostatni take ne
2) Pokud se ti pri teto teplote vypne pocitac tak bud:
a) mas nastavenej prilis nizkej limit v biosu
b) meris jinou teplotu (mer ji programem coretemp)
c) to neni zpusobeno teplotou
No a mozna, kdyby sis trosku vyvazal ty kabely ve skrini, ze by nejakej ten stupinek sel dolu;), navic to podle me vypada dost strasne (nic proti ...)
Foto je sice dosti nekvalitní, ale vypadá to, že by ten chladič potřeboval taky občas vyčistit.
Dále by se hodilo, kdy jsi konečně postnul požadované údaje o otáčkách ventilátorů.
Dále by se hodilo, kdy jsi konečně postnul požadované údaje o otáčkách ventilátorů.
HAHAHAHAHA tak člověk mu pomůže vyřešit problém a on ho tady ještě zkouší potopit :D:D:D:D:D:D
Prostě si kup pastu.
Btw jak si vyřešil zlomený packy u rámečku ?
Prostě si kup pastu.
Btw jak si vyřešil zlomený packy u rámečku ?
Teplota 60°C není nikterak hrozná! (můj AMD Athlon64 3700+ ;+ AC Freezer 64 Pro ji běžně při 100% vytížení dosáhne)
A až použiješ i teplovodivou pastu tak bude nižší.
Teplota disku je spíš mnohem závažnější problém, chtělo by ji snížit tak o 10°C aby ten disk netrpěl.
Jinak se zdrojem Eurocase 550W přeji hodně štěstí:thumb (pokud tedy dobře rozeznám nápis na té fotce).
Ty fotky asi nejsou moc aktuální že? Protože já tam žádný přidaný větrák nevidím.
Jinak bych ho možná zkusil dát před disk jakou in-take, aby se mu snížila teplota...
A vyvaž si kabely ve skříni, aby tam byl lepší air-flow.
To že sem reagoval na základní neznalosti a ne na tvůj problém bylo dáno taky tím, že vše potřebné již řekli uživatelé nademnou a tudíž bych jen opakoval jejich rady, čekalo se až TY odpovíš!
A to že dělám chyby nepopírám a sám to přiznávám!
O hádku mi nejde, jen spíš o to, aby se uživatelé zamysleli sami nad sebou, protože i žáci základní školy mají mnohdy větší úroveň!
Což se týká zrovna tvého prvního příspěvku.
__
no myslím, že není co dodat:D :runaway
já se taky cítím jako muž...:thumb
__
Doplnění k tomu zdroji
zkušenost jednoho uživatele ...a pak taky zkušenosti nás s ECčkama:runaway
A až použiješ i teplovodivou pastu tak bude nižší.
Teplota disku je spíš mnohem závažnější problém, chtělo by ji snížit tak o 10°C aby ten disk netrpěl.
Jinak se zdrojem Eurocase 550W přeji hodně štěstí:thumb (pokud tedy dobře rozeznám nápis na té fotce).
Ty fotky asi nejsou moc aktuální že? Protože já tam žádný přidaný větrák nevidím.
Jinak bych ho možná zkusil dát před disk jakou in-take, aby se mu snížila teplota...
A vyvaž si kabely ve skříni, aby tam byl lepší air-flow.
To že sem reagoval na základní neznalosti a ne na tvůj problém bylo dáno taky tím, že vše potřebné již řekli uživatelé nademnou a tudíž bych jen opakoval jejich rady, čekalo se až TY odpovíš!
A to že dělám chyby nepopírám a sám to přiznávám!
O hádku mi nejde, jen spíš o to, aby se uživatelé zamysleli sami nad sebou, protože i žáci základní školy mají mnohdy větší úroveň!
Což se týká zrovna tvého prvního příspěvku.
__
no myslím, že není co dodat:D :runaway
já se taky cítím jako muž...:thumb
__
Doplnění k tomu zdroji
zkušenost jednoho uživatele ...a pak taky zkušenosti nás s ECčkama:runaway
ty teplotu urcite nejsou pri zatezi, jestli je meris az po tom, co hru vypnes, tak jsou bezcene, protoze po ukonceni zateze teplota muze spadnout i o desitky stupnu za nekolik vterin
stahni si programy orthos a coretemp, orthosem zatiz procesor a v coretemp sleduj jak teploty rostou. teplota grafiky se meri bud pri spustene nejake zatezi v okne, nebo se necha prubeh logovat do grafu, spusti se hra, a az se skonci je potreba se podivat do grafu co teplota delala
kup si Arctic Cooling MX-2, trochu ji prskni doprostred procesoru, pritiskni chladic (po pritisknuti ho neoddelavat aby se mezi chladic a pastu nedostal vzduch) a chladicem zakrut, pritlac, zakyvej aby se pasta roztekla ze stredu CPU i do okraju
dost to procesoru pomuze
stahni si programy orthos a coretemp, orthosem zatiz procesor a v coretemp sleduj jak teploty rostou. teplota grafiky se meri bud pri spustene nejake zatezi v okne, nebo se necha prubeh logovat do grafu, spusti se hra, a az se skonci je potreba se podivat do grafu co teplota delala
kup si Arctic Cooling MX-2, trochu ji prskni doprostred procesoru, pritiskni chladic (po pritisknuti ho neoddelavat aby se mezi chladic a pastu nedostal vzduch) a chladicem zakrut, pritlac, zakyvej aby se pasta roztekla ze stredu CPU i do okraju
dost to procesoru pomuze
Tak dik za rady, ta fotka s otevrenou skrini je udelana 5 minut pred tim nez jsem tam ten ventilator dal ale obrazek si snad udelate, ( vety pisu na rychlo a tak zapomenu na to co je PO a co PŘ taky to mohlo bejt i neco jinyho nez zeny) a kde si nastavim otacky chladice CPU, udelam toto reseni snizim napeti v biosu, dam pastu, mozna pak ten cooler master, jo aten cooler master tam dam hlavne, protoze ma dobre chlazeni okolnich kompomentu tedy i HDD nebo mate k doporuceni jeste jiny chladic
S tým "prievanom" čo máš v skrini sa tým teplotám nečudujem:rolleyes: daj si ešte jeden ventilátor pred HDD a snaž sa jeho teplotu dostať niečo pod 40°. Tých 45°na grafike sa mi nezdá... v záťaži musí mať viac.
pozerám, že máš celkom žravú zostavu na 550W EC, jedným z príznakov nekvalitného zdroja je nestabilita.
pozerám, že máš celkom žravú zostavu na 550W EC, jedným z príznakov nekvalitného zdroja je nestabilita.
jak jste si vsimli tak mam na skrini LCD display a ten meri teplotu CPU,VGA,HDD takze program nemusi byt
[QUOTE=Rider101;111852]jak jste si vsimli tak mam na skrini LCD display a ten meri teplotu CPU,VGA,HDD takze program nemusi byt[/QUOTE]
Panenko skákavá!!! Ty měříš teplotu komponent nějakejma termistorama zastrčenejma buh vi kam (schvalne se podivej kam ty čidla vedou).
Ty teploty co ti ukazuje skřín jsou UPLNĚ K NIČEMU !
Potřebuješ k tomu programy. Idealně aspon zkusebni verzi Everestu (tam je všechno). Nebo coretemp pro CPU, RivaTuner pro VGA, a např HD_Tune pro HDD..
Stahni si je a napiš jaké teploty ukazujou. (ideálně v zátěži - Orthos pro CPU)
Panenko skákavá!!! Ty měříš teplotu komponent nějakejma termistorama zastrčenejma buh vi kam (schvalne se podivej kam ty čidla vedou).
Ty teploty co ti ukazuje skřín jsou UPLNĚ K NIČEMU !
Potřebuješ k tomu programy. Idealně aspon zkusebni verzi Everestu (tam je všechno). Nebo coretemp pro CPU, RivaTuner pro VGA, a např HD_Tune pro HDD..
Stahni si je a napiš jaké teploty ukazujou. (ideálně v zátěži - Orthos pro CPU)
Čidla těchto informačních panelů bývají často ledabyle nalepena na povrchu měřených komponent, takže jimy naměřené hodnoty jsou obvykle od reálných na hony vzdáleny. Použij např. Everest.
[QUOTE=Rider101;111849]Tak dik za rady, ta fotka s otevrenou skrini je udelana 5 minut pred tim nez jsem tam ten ventilator dal ale obrazek si snad udelate, ( vety pisu na rychlo a tak zapomenu na to co je PO a co PŘ taky to mohlo bejt i neco jinyho nez zeny) a kde si nastavim otacky chladice CPU, udelam toto reseni snizim napeti v biosu, dam pastu, mozna pak ten cooler master, jo aten cooler master tam dam hlavne, protoze ma dobre chlazeni okolnich kompomentu tedy i HDD nebo mate k doporuceni jeste jiny chladic[/QUOTE]
1.Nechápu jak ti chladič CPU pomůže chladit HDD,který je uplně jinde.Pokud pomáhá chladit i ostatní komponenty,tak sou na mysli napájecí mosfety okolo CPU,případně paměti.HDD ti pomůže chladit pouze in-take ventilátor nebo chladič přímo na HDD.
2.Teplotní čidla k přednímu LCD ukazují teplotu o cca. 10°C nižší než jsou ve skutečnosti.Vím to z vlastní zkušenosti.Stáhni doporučované programy a porovnej teploty v nich s teplotami na LCD.Stejné nebudou ani náhodou.
3.Vyčisti chladič a dej tam tu pastu.Jednou se mi vypnul comp,protože byl ucpaný chladič na grafiku.
Až budeš mít programy,tak dej vědět jaký máš teploty.
Na svém CPU Athlon64 3000+ jsem měl teplotu 83°C a běží dál.
1.Nechápu jak ti chladič CPU pomůže chladit HDD,který je uplně jinde.Pokud pomáhá chladit i ostatní komponenty,tak sou na mysli napájecí mosfety okolo CPU,případně paměti.HDD ti pomůže chladit pouze in-take ventilátor nebo chladič přímo na HDD.
2.Teplotní čidla k přednímu LCD ukazují teplotu o cca. 10°C nižší než jsou ve skutečnosti.Vím to z vlastní zkušenosti.Stáhni doporučované programy a porovnej teploty v nich s teplotami na LCD.Stejné nebudou ani náhodou.
3.Vyčisti chladič a dej tam tu pastu.Jednou se mi vypnul comp,protože byl ucpaný chladič na grafiku.
Až budeš mít programy,tak dej vědět jaký máš teploty.
Na svém CPU Athlon64 3000+ jsem měl teplotu 83°C a běží dál.
No ...myslím že všichni problém pochopily, všichni asi doporučujeme použít pastu a protože se to zvrhá v flame,tak by bylo nejlepší toto téma locknout :)
jo s tim LCD displayem jste meli pravdu je na nic posilam obrazek z Everestu jsou to teploty tak pul hodiny po zapnuti pocitace 15 minut na internetu a 15 minut poslouchani pisnicek jeste se jdu kouknout jak to vypada u crysis
stahni si prime95 nebo orthos a rekni nam jake teploty mas behem nej.
A mimochodem, teplovodivou pastu uz si nanesl?
A mimochodem, teplovodivou pastu uz si nanesl?
[QUOTE=Rider101;112215]Ne na to neni cas tu nanesu az tak za mesic[/QUOTE]
:mistake:mistake:mistake:mistake
:mistake:mistake:mistake:mistake
jenom asi tak kdyby mi to vse vyhorelo pri kolika stupnich,a s toupastou za to ja nemuzu ze na to namam cas
[QUOTE=Rider101;112219] toupastou za to ja nemuzu ze na to namam cas[/QUOTE]
Ale prosimte, to sou kydy, sundat chladic, nanest pastu, vratit chladic, to je otazka celkem peti minut...
Takhle se neda resit problem ze my ti neco doporucime a ty to provedes az za mesic a mezi tim tady budem kydat o nicem...
Ale prosimte, to sou kydy, sundat chladic, nanest pastu, vratit chladic, to je otazka celkem peti minut...
Takhle se neda resit problem ze my ti neco doporucime a ty to provedes az za mesic a mezi tim tady budem kydat o nicem...
Není nic víc co řešit, pokud mezi procesorem a chladičem není teplovodivá pasta, gratuluji:hmm. Pokud užvatel nemá 5 minut na nanesení pasty a odstranění problému, nemáme víc co řešit:angry. Jinými slovy:
1) Vypni počítač
2) Sundej chladič
3) Očisti chladič i CPU
4) Nanes trochu teplovodivé pasty na povrch procesoru
5) Přilož chladič a mírným tlakem nech pastu rovnoměrně se rozprostřít
6) Upevni chladič
7) Zapni PC
8) Funguj bezproblému vesele dál a nemusíš nic dál řešit, problémy zmizí.
Teplovodivá pasta musí být použita u všech CPU počínaje nejstaršími Pentii okolo 100MHz (znalí uživatelé neberte doslova), jinak je odvod tepla z CPU do chladiče velmi ztížen a CPU se obvykle přehřívá!!!
jo a jen tak na okraj - LOCK!!!
Pokud bude problém přetrvávat i po nanesení pasty, stačí mi napsat SZ a téma ihned odemknu.
1) Vypni počítač
2) Sundej chladič
3) Očisti chladič i CPU
4) Nanes trochu teplovodivé pasty na povrch procesoru
5) Přilož chladič a mírným tlakem nech pastu rovnoměrně se rozprostřít
6) Upevni chladič
7) Zapni PC
8) Funguj bezproblému vesele dál a nemusíš nic dál řešit, problémy zmizí.
Teplovodivá pasta musí být použita u všech CPU počínaje nejstaršími Pentii okolo 100MHz (znalí uživatelé neberte doslova), jinak je odvod tepla z CPU do chladiče velmi ztížen a CPU se obvykle přehřívá!!!
jo a jen tak na okraj - LOCK!!!
Pokud bude problém přetrvávat i po nanesení pasty, stačí mi napsat SZ a téma ihned odemknu.