[QUOTE=cool.user;215109]To neni OUT ale IN vetrak :p
Diry si vsimnes, ale orientace ne... :rolleyes::D[/QUOTE]
Je orientovanej vážně dost nešťastně, bo to nasává přímo do zdroje, tam kde to dělali museli být docela amatéři, hlavně že tam dají pečeť aby si to nikdo nemohl bez ztráty záruky otočit a musel čekat 2 roky nebo kolik:D:runaway
Diry si vsimnes, ale orientace ne... :rolleyes::D[/QUOTE]
Je orientovanej vážně dost nešťastně, bo to nasává přímo do zdroje, tam kde to dělali museli být docela amatéři, hlavně že tam dají pečeť aby si to nikdo nemohl bez ztráty záruky otočit a musel čekat 2 roky nebo kolik:D:runaway
...muze byt rad ze tam vubec nejakej fan ma :D uz jsem videl i pripad kdy si jeden nejmenovany Mironet nauctoval skoro 400,- za "vymenu hlucnych vetracku + ztiseni stage 1" a ve finale tam byly oba standard (jeden v EC zdroji, druhej na boxu) :D
edit: jeste doplnim ze pc u nich bylo 2x na reklamaci a jediny co se zmenilo byl pocet prelepenych peceti
edit: jeste doplnim ze pc u nich bylo 2x na reklamaci a jediny co se zmenilo byl pocet prelepenych peceti
No mám PC od stejné firmy jako brácha no tady se koukněte na to jejich dílo :D https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/17103-pochlubte-se-vnitrkem-sve-skrine#203395. Teplota v zátěži kolem 80°C tak sem si tam narval nějaky větráčky a už je to pohoda ;) CPU a GPU nad 50 nejde a jádra nad 30 taky ne ;)
no ono když spojíš zadní větrák s tubusem z bočnice a nasměruješ ho aby foukal dovnitř tak můžeš chladit pivko položený vedle bedny...:D
Takze vcera mi dosla PC-V1110A, tu je vysledok :
IMHO dobre, az na tej jeden cerveny SATA kabel, ten ale idem niekde upratat. Bohuzial ho nemozem vymenit, kedze tento jediny sa zmesti pod HD4870 do toho jedneho totalne blbo umiestneneho SATA konektora.
PS: Ospravedlnujem sa za trochu tmavsie fotky, bohuzial svetlo v mojej izbe nie je nic moc, a blesk to este zhorsuje :mad:.
IMHO dobre, az na tej jeden cerveny SATA kabel, ten ale idem niekde upratat. Bohuzial ho nemozem vymenit, kedze tento jediny sa zmesti pod HD4870 do toho jedneho totalne blbo umiestneneho SATA konektora.
PS: Ospravedlnujem sa za trochu tmavsie fotky, bohuzial svetlo v mojej izbe nie je nic moc, a blesk to este zhorsuje :mad:.
IMHO pěkný! Ještě by se tam daly pořádat taneční zábavy :).
Jestli máš možnost stativu, nebo foťák na něco položit, dalo by se to vzít i s delším časem při zakázaném blesku. Eventuálně doladit v nějakém softu. Ale jinak pěkný :thumb
Jestli máš možnost stativu, nebo foťák na něco položit, dalo by se to vzít i s delším časem při zakázaném blesku. Eventuálně doladit v nějakém softu. Ale jinak pěkný :thumb
Ano, 5 diskov je v RAID-e (data), jeden je systemovy. Inac to neslo urobit, ak som chcel bootovat zo SATA mechaniky :(. Inac na druhej strane diskov je celkom pekny bordel, ale tak co moze clovek cakat ked potrebuje mat v obmedzenom priestore 6 SATA kablov a 6 SATA power kablov :D.
Edit: Tak som to s tym cervenym kablom vyriesil, zajtra postnem fotky.
Edit: Tak som to s tym cervenym kablom vyriesil, zajtra postnem fotky.
[QUOTE=faugusztin;216667]A tu je update po upratani toho nezbedneho cerveneho SATA kabla :D[/QUOTE]
Hezký to máš.....
Ale ta "temná" strana tvojí case stojí fakt za to.:D No, důležitý je, že to není vidět a ničemu to nevadí.:thumb
Hezký to máš.....
Ale ta "temná" strana tvojí case stojí fakt za to.:D No, důležitý je, že to není vidět a ničemu to nevadí.:thumb
Není to nic výběrového, ale přes víkend mě to zaměstnalo ;) Aneb stěhování z menší skříně do větší.
Ty kšandy jsou COM a LPT, které přijdou ještě nějak uklidit, nebo (nejlépe) vyvést na přední panel.
Ty kšandy jsou COM a LPT, které přijdou ještě nějak uklidit, nebo (nejlépe) vyvést na přední panel.
Teplotu řeší ventilátor umístěný nad HDD (jsou z něj vidět jen napájecí kablíky). Chci ten HDD pověsit na gumový závěs, ale ještě se mi nepodařilo sehnat vhodnou např. leteckou gumu.
Poznámka: celý PC je koncipován, jako co nejtišší a ventilátor navíc byl tišší než vibrace HDD do skříně. Prostě jsem měl smůlu na kus - vibruje trošku ale v mém případě nejhlučněji z celé sestavy. A to má ta skříň uchycení HDD se "silentbloky" z gumy. Proto skončil na houbičkách.
Poznámka: celý PC je koncipován, jako co nejtišší a ventilátor navíc byl tišší než vibrace HDD do skříně. Prostě jsem měl smůlu na kus - vibruje trošku ale v mém případě nejhlučněji z celé sestavy. A to má ta skříň uchycení HDD se "silentbloky" z gumy. Proto skončil na houbičkách.
Silentblokama myslis ty supliky? A nehreje se nejvic na diskach spodni strana a pak boky?
edit: ...mi nerikej ze ti nezbyla zadna koruna na odhlucnovaci box ;)
edit: ...mi nerikej ze ti nezbyla zadna koruna na odhlucnovaci box ;)
[QUOTE=Richmond;216982]Silentblokama myslis ty supliky? A nehreje se nejvic na diskach spodni strana a pak boky?
edit: ...mi nerikej ze ti nezbyla zadna koruna na odhlucnovaci box ;)[/QUOTE]
Proč všichni chtějí rvát disky do boxů? Víš jak pěkně teploučko jim tam musí být a kolik peněz zbytečně vyhodí?
Pověsit disk na pevnou gumu do průvanu; tomu se říká hodně muziky za málo peněz.:thumb
Guma balená-dole
[SIZE="1"](Foto pro inspiraci-a na ten bordel v kablech se nedívejte)[/SIZE]
edit: ...mi nerikej ze ti nezbyla zadna koruna na odhlucnovaci box ;)[/QUOTE]
Proč všichni chtějí rvát disky do boxů? Víš jak pěkně teploučko jim tam musí být a kolik peněz zbytečně vyhodí?
Pověsit disk na pevnou gumu do průvanu; tomu se říká hodně muziky za málo peněz.:thumb
Guma balená-dole
[SIZE="1"](Foto pro inspiraci-a na ten bordel v kablech se nedívejte)[/SIZE]
[QUOTE=Aigor;216939]Jen se směj, ale RAID řadič řval že se přehřívá, tak jsem musel improvizovat :cool:[/QUOTE]
Ten merkur me taky dostal :))
Ten merkur me taky dostal :))
Díky za reakce.
- To že se asi na disku hřeje nejvíce elektronika jsem si neuvědomil - s tím zkusím trošku zaexperimentovat. Kontaktní sonda a multimetr mi leží v šuplíku
- V případě "cosmosu" jsou "silentbloky" gumové průchodky pro šroubky harddisku v jednotlivých šuplíčcích na disky.
- Ta guma na fotce a e-shopu je přesně to, co bych chtěl. Škoda že za poštovné budu muset dát tolik, co za samotnou gumu :) (Řešení s gumou "do kalhot" je určitě taky funkční, ale je to pro mne málo "high-tech" ;))
- To že se asi na disku hřeje nejvíce elektronika jsem si neuvědomil - s tím zkusím trošku zaexperimentovat. Kontaktní sonda a multimetr mi leží v šuplíku
- V případě "cosmosu" jsou "silentbloky" gumové průchodky pro šroubky harddisku v jednotlivých šuplíčcích na disky.
- Ta guma na fotce a e-shopu je přesně to, co bych chtěl. Škoda že za poštovné budu muset dát tolik, co za samotnou gumu :) (Řešení s gumou "do kalhot" je určitě taky funkční, ale je to pro mne málo "high-tech" ;))
[QUOTE=tecka;217375]Díky za reakce.
- Ta guma na fotce a e-shopu je přesně to, co bych chtěl. Škoda že za poštovné budu muset dát tolik, co za samotnou gumu :) (Řešení s gumou "do kalhot" je určitě taky funkční, ale je to pro mne málo "high-tech" ;))[/QUOTE]
Jj. Ale stojí to za to. A hodně druhů obyčejný gumy časem steří a popraská. (kalhotovou jsem nezkoušel)
Tuhle tam mám už přes rok a je pořád jako nová.
- Ta guma na fotce a e-shopu je přesně to, co bych chtěl. Škoda že za poštovné budu muset dát tolik, co za samotnou gumu :) (Řešení s gumou "do kalhot" je určitě taky funkční, ale je to pro mne málo "high-tech" ;))[/QUOTE]
Jj. Ale stojí to za to. A hodně druhů obyčejný gumy časem steří a popraská. (kalhotovou jsem nezkoušel)
Tuhle tam mám už přes rok a je pořád jako nová.
Použij nákou starou duši z kola nebo něčeho jinýho nařež ji na proužky nebo kolečka a máš to skoro zadarmo
ale nevim jestli tenhle zpusob je dostatečni Hi-tech
Použij nákou starou duši z kola nebo něčeho jinýho nařež ji na proužky nebo kolečka a máš to skoro zadarmo
ale nevim jestli tenhle zpusob je dostatečni Hi-tech
[QUOTE=Jiziii;217416]
ale nevim jestli tenhle zpusob je dostatečni Hi-tech[/QUOTE]
Málo pruží (je moc tuhá) ale co hlavně....STEŘÍ!!! Vyzkoušeno z duše mýho MTB (Michelin-zelená). A to je nějakej materíál....
ale nevim jestli tenhle zpusob je dostatečni Hi-tech[/QUOTE]
Málo pruží (je moc tuhá) ale co hlavně....STEŘÍ!!! Vyzkoušeno z duše mýho MTB (Michelin-zelená). A to je nějakej materíál....
jj to je pravda moc nepruží ale pro zavěšení pro mě není potřeba aby pružila ale aby tlumila :)
a uvidim kdy zpuchří :D eště drží
a uvidim kdy zpuchří :D eště drží
Tak tady vám dávám svoje dílo.
Konfigurace :
CPU : AMD Athlon 64 X2 5000+
MB : Gigabyte GA-MA770-DS3 (rev. 2.0)
RAM : A-Data Vitesta EE 4GB (kit 2x 2GB) 800+ MHz
VGA : GIGABYTE NX96T512HP 9600GT , 512MB DDR3
HDD : 2x 160Gb Western Digital ATA , Maxtor SATA , 1x320GB WESTERN DIGITAL ATA
(v plánu 2x640GB Samsung F1)
CASE : CoolerMaster Elite 330 černý (v plánu Dominator)
FAN : 3x120mm Primecooler,Cooler Master,Cooler Master(VGA),2x60mm HDD.
(mám v plánu kupovat 3x 120mm Nexus)
ZDROJ : Corsair CX400
MOUSE : Acutake Fire-O-Mouse
KEYBOARD : Microsoft Sidewinder X6
Konfigurace :
CPU : AMD Athlon 64 X2 5000+
MB : Gigabyte GA-MA770-DS3 (rev. 2.0)
RAM : A-Data Vitesta EE 4GB (kit 2x 2GB) 800+ MHz
VGA : GIGABYTE NX96T512HP 9600GT , 512MB DDR3
HDD : 2x 160Gb Western Digital ATA , Maxtor SATA , 1x320GB WESTERN DIGITAL ATA
(v plánu 2x640GB Samsung F1)
CASE : CoolerMaster Elite 330 černý (v plánu Dominator)
FAN : 3x120mm Primecooler,Cooler Master,Cooler Master(VGA),2x60mm HDD.
(mám v plánu kupovat 3x 120mm Nexus)
ZDROJ : Corsair CX400
MOUSE : Acutake Fire-O-Mouse
KEYBOARD : Microsoft Sidewinder X6
Ty kabely by už docela šly, ale celý dojem kazí ta zaprášená, poškrábaná, místy nedostříkaná a místy přestříkaná červená barva...:o
[QUOTE=GladiatorGang;222479]Tak tady vám dávám svoje dílo.[/QUOTE]
Dobry .:thumb akorát poschovávat ty kabely něco udělat s tim neonem a dostříkat tu skřin a je to fajne :D
Dobry .:thumb akorát poschovávat ty kabely něco udělat s tim neonem a dostříkat tu skřin a je to fajne :D
co udělat s tima neonama ? s tima kabelama jsem udělal se co dalo. nevim co dál co navrhujete ? vím ta červená se mi nepovedla budu to stříkat na černo na 3x vrstvy.
[QUOTE=GladiatorGang;222490]...co udělat s tima neonama ?... [/QUOTE]
mno tak třeba tam nějak pořešit ty vypínače aby tam neviseli jen tak :)
mno tak třeba tam nějak pořešit ty vypínače aby tam neviseli jen tak :)
[QUOTE=pepos01;224721]Konečně přináším nové fotky ( finální podoba po upgradu )[/QUOTE]
Ještě mně napadá, zda-li by mělo cenu ( doma ho mám ) dát větrák i z boku ( např. kvůli odvětrávání nakumulovaného teplého vzduchu od GK )?
Ještě mně napadá, zda-li by mělo cenu ( doma ho mám ) dát větrák i z boku ( např. kvůli odvětrávání nakumulovaného teplého vzduchu od GK )?
[QUOTE=pepos01;225237]Ještě mně napadá, zda-li by mělo cenu ( doma ho mám ) dát větrák i z boku ( např. kvůli odvětrávání nakumulovaného teplého vzduchu od GK )?[/QUOTE]
imho to nebude mít význam grafika fouká ven
BTW co drží ten malinkatej větráček na chipsetu?
imho to nebude mít význam grafika fouká ven
BTW co drží ten malinkatej větráček na chipsetu?
[QUOTE=tygerstyle;225297]Hlavně si ostříhej ty konce elektrikářských pásek ;)[/QUOTE]
on tam nemá el. pásku ale stahovací pásky..elektikářská páska lepí a slouží k izolaci vodičů...;)
on tam nemá el. pásku ale stahovací pásky..elektikářská páska lepí a slouží k izolaci vodičů...;)
[QUOTE=matyyy;225305]imho to nebude mít význam grafika fouká ven
BTW co drží ten malinkatej větráček na chipsetu?[/QUOTE]
Tak ten malý coolermaster na čipsetu jsem musel nakonec ,,upevnit,, lepidlem - alleskleber ;)
BTW co drží ten malinkatej větráček na chipsetu?[/QUOTE]
Tak ten malý coolermaster na čipsetu jsem musel nakonec ,,upevnit,, lepidlem - alleskleber ;)
to se ten chipset přehřívá?
hele co natáhnout napájecí kabel k cpu k tomu AC větráku pak nahoru kolem něj a pak ke zdroji jestli na to má dýlku
pak bych otočil větráček na cpu tak aby ten kabel od něj byl blíž ke konektoru
hele co natáhnout napájecí kabel k cpu k tomu AC větráku pak nahoru kolem něj a pak ke zdroji jestli na to má dýlku
pak bych otočil větráček na cpu tak aby ten kabel od něj byl blíž ke konektoru
Co se týká chipsetu, nepátral jsem po teplotě ( ani prostřednictvím nějakého SW ), ale při doteku ( což bylo jako sáhnout na téměř žhnoucí žehličku ) jsem se rozhodl pomoci mu malým větráčkem.
Jinak díky za připomínku ohledně těch kablíků- zkusím to! ;)
Jinak díky za připomínku ohledně těch kablíků- zkusím to! ;)
[QUOTE=Draken;225320]on tam nemá el. pásku ale stahovací pásky..elektikářská páska lepí a slouží k izolaci vodičů...;)[/QUOTE]
Tak používají je hlavně elektrikáři pokud vím - vidím (já je používám na vázání vinohradu..) ale nevidím důvod proč se chytat takového detailu, pointa mého Quote byla myslím dostatečně jasná :)
Tak používají je hlavně elektrikáři pokud vím - vidím (já je používám na vázání vinohradu..) ale nevidím důvod proč se chytat takového detailu, pointa mého Quote byla myslím dostatečně jasná :)
já vim...to spíš bylo ve stylu:synku podej kladivo a on přinese kladivo(ale to elektrický):D
jinak ty konce bych ustřihal taky...
u těch větráčků na čipset bych volil možná nějaký lepší pasivní(malé 40mm ventilátory apod. velice rády vrčí)
jinak ty konce bych ustřihal taky...
u těch větráčků na čipset bych volil možná nějaký lepší pasivní(malé 40mm ventilátory apod. velice rády vrčí)
To Draken,
měl jsem jen jednou desku s aktivním chlazením a to MSI. Měl 6900rp/m prostě katastrofa..pasiv mi udělal kamoš v práci pač na trhu nebyl tak silný kterému by nebránil prostor.... teď mám referenční Intel DP35DP takže pasiv samozřejmost, hm zajímavé jak jsem nad ní ohrňal nos a nakonec ani jinou nechci :)
to All,
a vůbec co tu řešíme, stejně si koupím nVidia ION nebo podobný Atom construct a probém hluk / prostor vyřeším nadobro, a operace jako střih vidu a jiné lahůdky budu dělat v práci na svém heavy duty : )))
měl jsem jen jednou desku s aktivním chlazením a to MSI. Měl 6900rp/m prostě katastrofa..pasiv mi udělal kamoš v práci pač na trhu nebyl tak silný kterému by nebránil prostor.... teď mám referenční Intel DP35DP takže pasiv samozřejmost, hm zajímavé jak jsem nad ní ohrňal nos a nakonec ani jinou nechci :)
to All,
a vůbec co tu řešíme, stejně si koupím nVidia ION nebo podobný Atom construct a probém hluk / prostor vyřeším nadobro, a operace jako střih vidu a jiné lahůdky budu dělat v práci na svém heavy duty : )))